Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

25 Жовтня, 2017 р., 16:23
Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам ці слова. Все частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра? Сьогодні у нашому суспільстві дуже багато зла і жорстокості. Зачерствіли людські серця, заросли байдужістю до чужого горя, чужої біди. Багато фільмів пропагують жорстокість, насильство, злобу, ненависть. Де ж поділись ті риси, які з давніх-давен жили в характері нашого народу: чуйність і справедливість, уміння розділити чужий біль, допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, захистити старість і немічність, розрадити самотніх. Але що потрібно зробити для того , щоб ці згадані слова, добрі звички і традиції збереглися.
25 Жовтня, 2017 р., 16:12
Серед кваліфікаційних вимог – вища освіта за освітнім ступенем молодшого бакалавра або бакалавра в галузі знань архітектура, містобудування та вільне володіння державною мовою. Для участі у конкурсі слід подати документи:
25 Жовтня, 2017 р., 14:50
У жовтні цього року пенсіонери одержать підвищений розмір пенсії. Це відбувається у зв’язку з ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» (далі — Закон № 2148). Перерахунок пенсій проведено з кількох аспектів, а саме: - із зміною показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсій (осучаснення пенсій); - використанням нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; - переглядом відсотків зменшення розміру пенсій за достроковий вихід на пенсію жінок у 55-річному віці; - виплати пенсій працюючим пенсіонерам незалежно від факту роботи. Кого стосується осучаснення пенсій
25 Жовтня, 2017 р., 14:33
З кожним роком кількість ДТП з пішоходами зростає. Найбільшою проблемою пішоходів на сьогодні є навушники. Якщо раніше зустріти людину в навушниках на вулиці було чимось дивним і неприйнятним, то сьогодні більшість народу, здається, ніколи не розлучається з цим предметом. Новомодні музичні плеєри, планшети або ж просто мобільні телефони перетворили людей у вічно підключені автономні пристрої. Ми розмовляємо по телефону, або слухаємо аудіо-уроки, або насолоджуємося улюбленою музикою. Що ж стосується сучасної молоді, то вони, напевно, вже давно зрослися зі своїми навушниками, гучна музика з яких, як невидимий бар’єр закриває їх від суспільства у всіх його проявах.
24 Жовтня, 2017 р., 17:43
18-21 жовтня в Бещадському Парку Народовому (Польща) проходила XXVI міжнародна конференція на тему: "Природні процеси, охорона природи". Від НПП «Сколівські Бескиди» взяли участь: директор Бандерич В.Я., заступник директора з наукової роботи Приндак В.П. та лісничий Сколівського лісництва Волос Ю.Ю. На конференції були представлені доповіді польських, словацьких та українських науковців, екологів та природоохоронців. Особлива роль,в доповідях, приділялась природним процесам в природі та новітнім методам охорони природи.
24 Жовтня, 2017 р., 16:41
Під такою назвою в Труханівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся виховний захід, присвячений Дню захисника та 75-ій річниці утворення УПА. Гостями свята були учасники АТО, жителі с. Труханів: Ціздин Олег та Півненко Микола. Педагог- організатор Михайлишин М.В. з учнями 8 та 4 класів провела цікаве свято зустрічі з Героями сьогодення. Хвилиною мовчання та молитвою вшановано невмирущу пам’ять про загиблих Героїв. Насичені поетичні рядки та пісні розкрили в серцях присутніх скорботу, душевну біль та гордість за свою державу.
24 Жовтня, 2017 р., 16:37
Нещодавно у  Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся круглий стіл «Пам’ятаймо, щоб жити», на який були запрошені учасники АТО – Дробчак Роман та Ільків Назар. Учні та вчителі разом з працівниками народного дому  привітали учасників патріотичною піснею «Україно, молюся за тебе». Воїни АТО поділилися своїми спогадами про ті страшні часи боротьби з окупантами на Донбасі. Дробчак Роман розповів про важкі будні на передовій у складі 72 механізованої бригади Білої Церкви. На рахунку бійців 72-бригади за три роки на Сході безліч жорстоких боїв. Останні дванадцять місяців вони знаходилися у найвідповідальнішому напрямку - Авдіївка, промзона, шахта Бутівка, Кам'янка. Бійці 72-ої механізованої бригади отримали нагороди. Командиру бригади подарували козацьку шаблю. Школярі та дорослі, затамувавши подих слухали розповідь Романа. Радісним спогадом для воїна була нагорода - 72-механізована бригада отримала новий особистий Прапор Чорних козаків, його вручили командиру підрозділу. «Чорними козаками» тепер вони називаються офіційно. Бригада особливо відзначилася в боях за Авдіївку, звільнивши стратегічні позиції в районі Донецька і Ясинуватої. Таким чином бригада змусила проросійських окупантів майже припинити атаки, хоча іноді «шкільне перемир'я» все ще порушується.
24 Жовтня, 2017 р., 16:07
Серед кваліфікаційних вимог – вища освіта ступеня магістра (спеціаліста) в галузі знань право (правознавство), досвід роботи на посадах державної служби категорій "Б" чи "В" або досвід служби в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше одного року та вільне володіння державною мовою. Для участі у конкурсі слід подати документи:
24 Жовтня, 2017 р., 15:55
У четвер,  02 листопада,  відбудеться ХІХ-та сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним:  про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року; про уточнення районного бюджету Сколівського району на 2017 рік; про внесення змін в обсяг районного бюджету Сколівського району на 2017 рік; про затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації; про договори на міжбюджетні трансферти; про стан готовності доріг та підготовку до зимового періоду на 2017-2018 рр.; про роботу пасажирського автомобільного транспорту в районі. Сесія розпочне свою роботу об 11.00 год. в сесійному залі райдержадміністрації.
24 Жовтня, 2017 р., 15:39
У четвер, 26 жовтня, у Львівській облдержадміністрації відбудеться безкоштовний тренінг для представників громадських організацій на тему: «Конфліктологія». Тренінг проводитиме голова Окружної пластової ради Назар Домбровецький. Заявку щодо участі у тренінгу потрібно заповнити до 18.00 год. 25 жовтня 2017 року  за  за посиланням.   Реєстрація о 15:00 год. Початок о 15:30 год. Адреса: м. Львів, вул. Винниченка, 18, Львівська ОДА (412 каб).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора