Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кілька правил для безпечного руху автомобілем під час дощу

Дата: 25.10.2017 14:33
Кількість переглядів: 810

З кожним роком кількість ДТП з пішоходами зростає. Найбільшою проблемою пішоходів на сьогодні є навушники. Якщо раніше зустріти людину в навушниках на вулиці було чимось дивним і неприйнятним, то сьогодні більшість народу, здається, ніколи не розлучається з цим предметом. Новомодні музичні плеєри, планшети або ж просто мобільні телефони перетворили людей у вічно підключені автономні пристрої. Ми розмовляємо по телефону, або слухаємо аудіо-уроки, або насолоджуємося улюбленою музикою. Що ж стосується сучасної молоді, то вони, напевно, вже давно зрослися зі своїми навушниками, гучна музика з яких, як невидимий бар’єр закриває їх від суспільства у всіх його проявах.

Міста з кожним днем стають все більш гучними і гнітючими, тому і гучність звучання в навушниках любителів музики стає все вище і вище. Можна сказати, що сучасні гаджети рятують нас від цього? Швидше ні, ніж так. Насамперед, варто зауважити, що кількість аварій з причини необережного пішохода в навушниках або захопленого улюбленою композицією водія стало в сотні разів більше. Ось і виходить, що навушники стають причиною величезної кількості смертей.

Однак і з медичної точки зору навушники не відзначилися позитивними аспектами. Розробники сучасних аудіосистем і обладнання з кожним днем роблять все більш потужні навушники, що, безумовно, радує меломанів, але невпинно жахає отоларингологів. Медичні працівники по всьому світу твердять, що кількість молодих пацієнтів з різним ступенем глухоти щодня зростає. На жаль, ця тенденція просто невблаганна.

Занадто гучна музика негативно впливає на внутрішнє вухо людини, але організм цілком здатний самостійно впоратися з такою ситуацією, якщо дати йому кілька днів на відпочинок. Однак сучасна молодь насолоджується високими частотами і розривними басами щодня, тому шкода навушників тільки посилюється.

Фахівці вважають, що єдиним способом, який міг би допомогти нам впоратися з такою проблемою, є правильне виховання особистості. Саме тому піклуватися про слух підростаючого покоління потрібно з самих малих років.

Як вижити пішоходу на дорогах:

1.Не відволікайтеся на дорозі.  Переходячи дорогу, не можна розмовляти по телефону, треба зняти капюшон і навушники. Так легко потрапити не лише під колеса автомобіля, але й під поїзд.

2."Береженого пішохода Бог береже". Навіть якщо впевнені у своїй безпеці, майте на увазі, що водій, який їде п'яним, буде намагатись проскочити перехрестя, на якому може бути пішохід. Треба пам'ятати, що пішохідний перехід - це місце підвищеної небезпеки.

3.Обирайте знайомий і безпечний маршрут. Треба намагатися триматися подалі від дороги. Якщо є тротуар біля дороги і трохи далі, то обирайте той, що далі. Якщо автомобіль вилетить з дороги, то менше шансів потрапити під колеса. Ходіть дворами, де менше автомобілів. Розробіть маршрут, який ви добре знаєте.

4.Будьте прикладом для своїх дітей.  Ніщо так дитину не переконає, як приклад батька або матері. В школі все сприймається як предмет, як нав'язане знання. Якщо ж батько каже, що не треба переходити, поки горить червоне, то дитина цього і не робитиме.

5.Виділяйте себе на дорозі в темну пору доби.  Дуже важливо користуватись світловіддзеркалювачами, особливо для дітей, які вчаться у другу зміну або ходять на гуртки.

6."Дай дорогу дурню". Якщо не поспішаєш, то варто підійшовши до пішохідного переходу почекати, поки водій сам зупиниться. Якщо вас пропустили, то варто подякувати водію. Краще почекати, поки пройде потік машин.

7.Пам'ятайте про відповідальність пішоходів.  Варто думати про і моральну, і про адміністративну, і про кримінальну відповідальність пішоходів як учасників дорожнього руху. Є випадки, коли пішоходи стають причинами серйозних ДТП, де гинуть люди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора