Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

20 Жовтня, 2017 р., 12:22
На виконання постанови Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року №1807-VIII “Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році” 21 жовтня 2017 року — День пам'яті жертв операції “Захід” (вшанування пам'яті жертв масової депортації населення Західної України до Сибіру). Просимо забезпечити 21 жовтня приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на будинках органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій. А також обмежити проведення в цей день розважальних заходів. Довідково:
20 Жовтня, 2017 р., 11:14
Найбільш поширені причини автопригод – порушення правил маневрування та перевищення безпечної швидкості. Згідно з п. 12.4 Правил дорожнього руху, у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 60 км/год., однак більшість водіїв нехтують цим правилом. Особливо уважними водіям потрібно бути в період часу з 16 до 18 години, адже це – пік аварійності на дорогах. Чи не найбільша причина аварійності та травматизму на дорогах – це проблема контролю за швидкісним режимом. Через відсутність технічних засобів проконтролювати допустиму швидкість руху неможливо. Тому закликаємо водіїв самостійно дбати про безпеку себе та пасажирів, а особливо дітей, використовувати паски безпеки, дитячі автокрісла, не користуватись засобами зв’язку під час руху. Це вбереже Ваші і чужі життя.
20 Жовтня, 2017 р., 10:14
У квітні в Україні стартувала урядова програма «Доступні ліки», яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма діє на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.  З початку дії програми «Доступні ліки» у Львівській області до реалізації ліків добровільно долучились 756 аптек. Лікарі виписали, а громадяни отримали медикаментів по 387 тисячам рецептів на суму у понад 10,6 мільйонів гривень. Загальний бюджет програми у Львівській області становить 45 мільйонів 513 тисяч гривень. За 5 місяців дії програми використали 23% обсягу фінансування.  У Сколівському районі, станом на 01.10.2017 р.,  медичними працівниками виписано 14348 рецептів; кількість отоварених рецептів – 10129 на суму 380446.08 грн.; зокрема, закуплено інсуліну на суму 73148 грн.
19 Жовтня, 2017 р., 16:32
У п'ятницю, 13 жовтня,  учні Славської ЗОШ І-ІІІст. на загальношкільній лінійці вшанували пам'ять полеглих захисників Вітчизни, односельчан, Кузьміна Любомира і Супруна Сергія хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дощок на школі. У суботу, 14жовтня, учні школи спільно з активістами громадської організації «Сила Карпат» привітали учасників АТО з Днем захисника Вітчизни. Зі сцени БК «Просвіта» лунали поезії та пісні приурочені Україні, її захисникам, побажання здоров’я їм та їхнім сім’ям. Селищний голова Ферин І.М. вручив учасникам грамоти-подяки.
19 Жовтня, 2017 р., 14:13
У середу, 18 жовтня, в  райдержадміністрації відбулися громадські обговорення за участю першого заступника  голови Сколівської райдержадміністрації  Лепісевича Я.М., головного спеціаліста управління економічної політики райдержадміністрації  Томашевського Ю.В., в.о.начальника управління Держпродспоживслужби в Сколівському районі Лучківа В.І., директора ТзОВ «Євро Вік» Рорат М.Д., власників особистих селянських господарств на тему: «Можливість забою тварин, що утримуються в особистих підсобних господарствах населення, на бойнях, які знаходяться під державним контролем».
18 Жовтня, 2017 р., 15:20
Сьогодні, 18 жовтня, в актовій залі райдержадміністрації відбувся семінар – нарада із суб’єктами підприємницької діяльності щодо дотримання мінімальних соціальних гарантій та офіційного працевлаштування найманих працівників за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення та управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Стрийського об’єднаного управління Пенсійного Фонду у Львівській області, районного центру зайнятості.
18 Жовтня, 2017 р., 14:45
У 2018 році на ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов вперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2. Також вони включатимуть частину «Розуміння мови на слух» (аудіювання): прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.
18 Жовтня, 2017 р., 14:45
Осінні перепади нічних та денних температур стають причиною утворення туману. Це погодне явище особливо небезпечне для водіїв, оскільки видимість значно падає, а самі лише фари тут навряд чи допоможуть. Аби вам було легше уникнути дорожніх інцидентів під час кермування в умовах недостатньої видимості, ми підготували для вас добірку порад, що допоможуть Вам їздити безпечно в туманних умовах.
18 Жовтня, 2017 р., 14:41
Осінь це - бабине літо, різнокольорове листя та безмежна кількість теплих емоцій. Ще ця пора року приносить свої несподіванки. У цьому році в Україні слід очікувати новий штам вірусу. Але й старі ж нікуди не ділися, тому потрібно оберігатися та загартовувати себе і свої родини. А як вберегтися від сезонних інфекцій або попередити захворювання? Для вас маємо кілька порад, прислухайтеся та не хворійте!
18 Жовтня, 2017 р., 14:39
У зв’язку зі збільшенням в осінній період масових спалювань опалого листя та стерні, Державна екологічна інспекція України та її територіальні органи звертаються до всіх громадян і закликають бути обережними при поводженні з вогнем, не допускати випалювання сухої рослинності та її залишків, адже вогонь легко перекидається на прилеглі сільськогосподарські угіддя, лісові масиви чи житлово-господарські споруди, що може призвести до надзвичайних ситуацій. До того ж випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків призводить до забруднення атмосферного повітря, негативно впливає на представників тваринного та рослинного світу, знищує мікрофлору ґрунтів, погіршує їх структуру та збіднює ґрунти, посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, та інших негативних наслідків.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора