Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

18 Жовтня, 2017 р., 14:37
Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 06 лютого і триватиме 19 березня 2018 року. Відповідні дати визначені календарним планом підготовки і проведення ЗНО в 2018 році, що затверджений Міністерством освіти і науки. Основна сесія зовнішнього оцінювання розпочнеться 22 травня проведенням тесту з математики.
18 Жовтня, 2017 р., 14:33
Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.
18 Жовтня, 2017 р., 11:07
Продовжуємо співпрацю із Стрийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Інтерв'ю  із директором Марією Николаїшин у рамках проекту «Я маю право» про те, як здійснити державну реєстрацію земельної ділянки в державному земельному кадастрі.  Пані Маріє, з чого слід почати громадянинові, аби зареєструвати земельну ділянку в державному земельному кадастрі?  Оскільки державна реєстрація земельної ділянки здійснюється за заявою, то, звичайно необхідно подати заяву про державну реєстрацію земельної ділянки за формою згідно з додатком 22 до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051. Заява може бути подана:
17 Жовтня, 2017 р., 16:00
Цікаве, яскраве і феєричне свято "Посвята в козачата" відбулося в Плав'я-Бринівській ЗОШ І-ІІ ст.  Козацькі вуса, булави, шаблюки доповнювали образ справжнього козака. Лунало багато козацьких пісень, віршів та балад. Логічним доповненням свята стали козацькі змагання на мужність, чесність, розум та козацьку відвагу. В школі також відзначили 75-ту річницю створення УПА. Незабутніми стали виступи учасника АТО Гейвича Юрія Васильовича та учасника бойових дій Ружиловича Юрія Михайловича. Адже сьогоднішній день нерозривно пов'язаний з вчорашнім. Нинішня радість, небо безхмарне, наш достаток, вільне життя - це слід наших славних вояків.
17 Жовтня, 2017 р., 15:43
У вівторок, 17 жовтня, в рамках проведення зустрічей керівництва райдержадміністрації з громадськістю району, відбулась зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича з активом с.Тухля. Під час зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації охарактеризував основні напрямки соціально-економічного розвитку району, звернувши увагу на капітальне будівництво, ремонт доріг, реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери, аспекти децентралізації, а також звернув увагу на проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки», питання призову на строкову військову службу, проведення аудиту земель сільськогосподарських призначення тощо. Представники активу села піднімали питання: ремонту дороги (Тухля – Хітар), перекриття народного дому, питання вуличного освітлення, хід робіт з ремонту водонапірної башти та виконання робіт з реконструкції котельні, облаштування перил на мості через р.Опір, забезпечення медичних працівників медпрепаратами першої необхідності під час проведення спортивних змагань.
17 Жовтня, 2017 р., 15:11
Під такою назвою відбувся виховний захід, присвячений Дню Захисника України. Свято проводилося 13 жовтня, напередодні християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке є ще одночасно Днем українського козацтва, 75-ї річниці створення УПА та Днем захисника України, згадувались на заході подвиги козаків, героїзм воїнів-повстанців та найбільше уваги звернено на сучасні події в Україні. Почесним гостем був учасник бойових дій Кротенко Володимир Петрович, який привітав усіх зі святом, розповів про себе, про події на сході України, про те, що неодноразово доводилось дивитися смерті в очі, а найстрашніше – це втрачати побратимів. Володимир Петрович побажав дітям мирного неба та щасливих усмішок. Він звернувся до присутніх зі словами: «Любіть Україну, пишайтеся нею, а ми, учасники АТО, будемо для вас взірцем самовідданого служіння Батьківщині!».
17 Жовтня, 2017 р., 15:07
Упродовж минулого тижня тижня у Корчинській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулись заходи з нагоди 75-ї річниці створення УПА, Дня захисника України та Дня українського козацтва. Зокрема, з нагоди Дня захисника України 11 жовтня проведено тематичний круглий стіл, 12 жовтня - урок мужності: «Відповідь нескореного народу» та 13 жовтня - святковий концерт за участі учасника АТО Даниловича Василя Ярославовича: «Ми рідні діти твої, рідна земле». Також педагогами та учнями оформлено стенд присвячений новітнім Героям, учасникам АТО, які проживають у с. Корчин. 75-ій річниці УПА було присвячено: відбірковий етап Дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», круглий стіл «Роль УПА у здобутті української Незалежності», книжкова виставка «УПА - героїчні сторінки історії», бесіди «УПА: історія, сучасність, майбутнє» та «Україна в європейському контексті вчора – сьогодні –завтра.14.10.1942 р. Утворення УПА», виховну годину: «УПА – це віра в отчий край». Дню українського козацтва приурочено бесіду: «Козацькому роду – нема переводу», книжкову виставку: «Українське козацтво» та виховну годину: «Ми козацького роду».
17 Жовтня, 2017 р., 14:36
Відтепер система iGov дозволяє замовити біометричний закордонний паспорт у 10-ти областях і в Києві. На сайті електронних послуг можна заповнити анкету і оплатити квитанції. Про те, що до системи iGov підключено загалом 111 населених пунктів. Сервіс дозволяє записатися в електронну чергу, заповнити заздалегідь всі необхідні документи і здійснити оплату. Нещодавно до сервісу було під’єднано ще кілька міст: Львів, Рівне, Херсон, Харків. Вишгород, Боярку, Бориспіль. На сайті iGov можна замовити оформлення біометричного паспорта у Києві та 10-ти областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Хмельницькій.
17 Жовтня, 2017 р., 14:31
13 жовтня, напередодні свята Покрови і Дня захисника України в читальному залі Сколівської центральної районної бібліотеки відбувся патріотичний захід — година мужності «За Україну молюся», присвячений воїнам АТО зі Сколе, які боронять нашу землю. Серед запрошених голова «Спілки ветеранів АТО Сколівщини» о.Володимир Борис та учасники бойових дій Ігор Лепецький, Іван Калиневич, Юрій Ушневич, Анатолій Фітель, Вікторія Савчин. У своєму виступі о.Володимир Борис наголосив, що нам пощастило жити під мирним небом завдяки мужнім воїнам, які захищають нашу країну. Свого часу отець Володимир, як військовий капелан, був поруч з тими, хто на війні, морально підтримував бойовий дух солдатів, постійно за них молився. Бачив героїчні вчинки вояків, давав їм духовні поради і настанови. Адже розумів, що керує нашими захисниками слово правди, людської гідності й синівської любові до рідної землі та багатостраждального народу, готовність віддати за Батьківщину своє життя. Також священик зазначив, що фінансова і матеріальна підтримка волонтерів і всіх небайдужих людей дуже допомагає нашим військовим у ці нелегкі часи.
17 Жовтня, 2017 р., 14:18
У п'ятницю, 13 жовтня,  Народний колектив "Вишиванка" Народного дому с.Козьова, солісти-вокалісти Народних домів с.Тухля та с.Козьова вітали командування та особовий склад навчально-спортивної бази зимових видів спорту "Тисовець" з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора