Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

30 Жовтня, 2017 р., 12:12
30 жовтня на всій території району, за даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології, очікують посилення швидкості західного, північно-західного вітру до 25 – 30 м/с. Також, 30 жовтня часом очікують мокрий сніг та сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини.
30 Жовтня, 2017 р., 12:10
Історичні умови напередодні утворення ЗУНР. Напередодні поразки Австро-Угорщини в Першій світовій війні активізувався національно-визвольний рух у західноукраїнських землях. Переговори делегації Української Центральної Ради з представниками країн Четверного союзу в Бресті завершилися зобов'язанням Австро-Угорщини і Німеччини передати велику частину Холмщини і Підляшшя УНР, а решті західноукраїнських земель надати автономію, перетворивши їх в окремий край.
30 Жовтня, 2017 р., 11:54
На Львівщині урочисто відзначать 99-ту річницю утворення Західно-Української Народної Республіки та 130-річчя від дня народження Дмитра Вітовського. У межах програми, 31 жовтня відбудеться відкриття фотовиставки «ЗУНР: у війні та державотворенні» у парку «На валах». Окрім того, 1 листопада передбачили театралізоване військово-історичне дійство «Проголошення ЗУНР» біля головного входу в будівлю Львівської обласної  державної адміністрації.
30 Жовтня, 2017 р., 10:52
У зв’язку з погіршенням погоди, водіїв просять обирати помірну швидкість, дотримуватись дистанції між транспортними засобами та по можливості утримуватися від використання автомобіля. Водночас, пішоходів також закликають бути уважними й обережними. Що робити автомобілістам, якщо на дорозі ожеледиця (поради від ДСНС):
27 Жовтня, 2017 р., 16:44
У вівторок, 31 жовтня, о 15.00 год в районному народному домі "Бескид" м.Сколе  відбудеться святково-урочистий концерт  з  нагоди  99-ї  річниці проголошення Західноукраїнської Народної Республіки
27 Жовтня, 2017 р., 16:39
У вівторок, 31 жовтня, о 10.00 год.  в актовій залі райдержадміністрації  відбудеться засідання Колегії райдержадміністрації  з наступним порядком денним: про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року; про стан готовності доріг та підготовку до зимового періоду на 2017-2018 рр.; про роботу пасажирського автомобільного транспорту в районі.
27 Жовтня, 2017 р., 16:19
За інформацію Львівського регіонального центру з гідрометеорології упродовж найближчих днів – 29-31 жовтня, внаслідок впливу активного циклону на Львівщині очікуються складні погодні умови.
26 Жовтня, 2017 р., 16:45
Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій Україні. Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння.  Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.  З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників - земляків, у середу,  25 жовтня, у Сколівській академічній гімназії відбулась зустріч за круглим столом учнів із воїнами, які брали участь у АТО: капеланом о.Володимиром Борисом, Михайлом Шаламагою, Романом Шолупатою. Щирим і хвилюючим було спілкування молоді з воїнами-земляками. Запрошені гості - це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі, справжні патріоти України. З глибоким сумом та болем в очах бійці ділилися з присутніми спогадами, розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Вони своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів, запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братерство. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в залі панувала тиша…
26 Жовтня, 2017 р., 16:29
Протягом тижня учні старших класів та педагоги Корчинської школи долучились до інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів населеного пункту щодо можливості отримання лікарських препаратів в рамках реалізації урядової програми “Доступні ліки”. Так, для учнівської молоді проведено виховну годину, опісля учні 9 класу розробили презентацію для своїх бабусь та дідусів про програму «Доступні ліки». Відтак учні, педагог-організатор та практичний психолог відвідали одиноких жителів своєї місцевості та ознайомили їх з механізмом отримання безкоштовних ліків чи з частковою доплатою в рамках реалізації програми.
26 Жовтня, 2017 р., 16:11
Сьогодні, 26 жовтня, з метою проведення навчання начальників пунктів збору сільських та селищних рад, а також підведення підсумків готовності органів місцевого самоврядування до практичного розгортання пунктів збору, на базі Верхньосиньовидненської селищної ради відбулось показове навчання на тему: «Організація роботи пункту збору сільської ради в період збору та відправки мобілізаційних ресурсів». Під час збору наголошено на необхідності вжиття всіх заходів щодо приведення до належного стану матеріальної бази та документації пунктів збору сільських та селищних рад району.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора