Сколівська районна державна адміністрація
Львівська область, Сколівський район
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини, оголошення, пам'ятки

26 Червня, 2020 р., 18:40
Шановні мешканці Сколівського району!  Повені виникають під час тривалих злив, забруднення та захаращення русел та водних басейнів, безсистемної забудови берегової смуги, безконтрольного видобування піску з русла рік та вирубування лісів, нераціональних меліоративних заходів, інших шкідливих наслідків господарської діяльності людей біля водних об’єктів. Крім матеріальних збитків, небезпека повеней ще й у тому, що розмиваються гноєзбірники та дворові туалети, забруднюється нечистотами та різноманітним сміттям довкілля; затоплюються та забруднюються харчові продукти, джерела питного водопостачання: колодязі, каптажі, джерела централізованого водопостачання, підвальні і житлові приміщення; гинуть тварини. Наслідком сказаного часто буває зростання кількості, а інколи і спалахи, різноманітних небезпечних для людини інфекційних захворювань: кишкові інфекції (сальмонельоз, дизентерія, холера і другі), гепатит А, лептоспіроз, паразитарної хвороби та ряд інших. Збудники усіх цих хвороб постійно знаходяться у навколишньому середовищі, особливо їх багато у нечистотах, брудній воді, зіпсутих харчових продуктах.
26 Червня, 2020 р., 18:33
Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових. Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води, які потрапляють до населення найчастіше через шахтні колодязі. Колодязна вода, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно-безпечною (не містити бактеріального забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями. Дезінфекцію колодязів необхідно проводити за епідемічними показаннями: при встановленні мікробіологічного забруднення води, при виникненні надзвичайних ситуацій (повеней, затопленні територій в результаті сильних злив), а також з профілактичною метою.
18 Травня, 2020 р., 20:42
Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», якою тимчасово запроваджується державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.
24 Березня, 2020 р., 12:32
На виконання протоколу позачергового засідання Сколівської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 18.03.2020 №5, з 18 березня 2020 року головою районної комісії з питань ТЕБ і НС Сколівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області щоденно проводяться поточні дезінфекційні роботи на автобусних зупинках, біля супермаркетів «Рукавичка», продуктових магазинів, аптек, банкоматів, на АЗС та інших місцях масового перебування людей. Фахівці забезпечені акумуляторними ранцевими оприскувачами, пересувними Дезінфекційними установками УД-320, а також достатньою кількістю дезінфікуючих засобів.
26 Лютого, 2020 р., 16:41
7 порад  для захисту  від нової коронавірусної інфекції
14 Лютого, 2020 р., 14:57
Враховуючи, що Урядом  було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області було наголошено теплопостачальним підприємствам області та органам місцевого самоврядування на необхідності забезпечення з грудня 2019 року перерахунку розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам, у зв’язку з зміною для них ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 рр., шляхом приведення застосування тарифів відповідно до вимог постанови КМУ від 24.12.2019 №1082.
30 Січня, 2020 р., 15:41
30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  з директорами закладів загальної середньої освіти. Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління головного управління держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу  виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей  і т.д.). Начальник оприлюднив  результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися  нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.
21 Січня, 2020 р., 10:51
Сколівське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області повідомляє про ускладнення епізоотичної ситуації щодо високо патогенного грипу птиці, а саме: реєстрацію захворювання у Республіці Польща поблизу з кордоном України (50 км), а 19 січня 2020 року спалах грипу птиці зареєстрований у Вінницькій області.
11 Січня, 2020 р., 12:42
Африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africana suum) – це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу. Збудник АЧС це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини, чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.
11 Січня, 2020 р., 12:41
Шановні батьки, ви маєте право зайти у шкільну їдальню і поцікавитися, що їсть ваша дитина (будь ласка, зауважте, що при цьому ви маєте бути здоровими та обов'язково зняти верхній одяг). Перше, на що вам варто звернути увагу - наявність інформаційного стенду, який має містити: -Меню-розклад на кожен день. Усі дані, вказані в меню, мають відповідати тому, що дитина має на тарілці згідно її вікової групи; -Примірне двотижневе меню, затверджене власником закладу та погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби, яке складається з урахуванням забезпечення сезонними продуктами (може знаходитися у працівників харчоблоку); -Інформація про організацію, яка здійснює харчування у закладі освіти (за наявності такої); -Якщо у школі є буфет, його асортимент має бути погоджений у територіальній Держпродспоживслужбі. Батьки можуть перевірити, чи немає серед продукції, яка реалізується у буфеті школи, забороненої. Варто зазначити, що у закладах освіти забороняється використовувати продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти; -Повинні бути виставлені розміряні за вагою контрольні порції страв на день; -У їдальні зобов’язані залишати добову порцію. Така порція зберігається промаркованою у холодильнику і складається з усього, що входило в харчування дитини (із зазначенням найменування страви, дня та часу відбору).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора