Сколівська районна державна адміністрація
Львівська область, Сколівський район
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини, оголошення, пам'ятки

24 Березня, 2020 р., 12:32
На виконання протоколу позачергового засідання Сколівської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 18.03.2020 №5, з 18 березня 2020 року головою районної комісії з питань ТЕБ і НС Сколівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області щоденно проводяться поточні дезінфекційні роботи на автобусних зупинках, біля супермаркетів «Рукавичка», продуктових магазинів, аптек, банкоматів, на АЗС та інших місцях масового перебування людей. Фахівці забезпечені акумуляторними ранцевими оприскувачами, пересувними Дезінфекційними установками УД-320, а також достатньою кількістю дезінфікуючих засобів.
26 Лютого, 2020 р., 16:41
7 порад  для захисту  від нової коронавірусної інфекції
14 Лютого, 2020 р., 14:57
Враховуючи, що Урядом  було прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області було наголошено теплопостачальним підприємствам області та органам місцевого самоврядування на необхідності забезпечення з грудня 2019 року перерахунку розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам, у зв’язку з зміною для них ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 рр., шляхом приведення застосування тарифів відповідно до вимог постанови КМУ від 24.12.2019 №1082.
30 Січня, 2020 р., 15:41
30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області  з директорами закладів загальної середньої освіти. Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління головного управління держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу  виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей  і т.д.). Начальник оприлюднив  результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися  нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.
21 Січня, 2020 р., 10:51
Сколівське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області повідомляє про ускладнення епізоотичної ситуації щодо високо патогенного грипу птиці, а саме: реєстрацію захворювання у Республіці Польща поблизу з кордоном України (50 км), а 19 січня 2020 року спалах грипу птиці зареєстрований у Вінницькій області.
11 Січня, 2020 р., 12:42
Африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africana suum) – це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу. Збудник АЧС це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини, чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.
11 Січня, 2020 р., 12:41
Шановні батьки, ви маєте право зайти у шкільну їдальню і поцікавитися, що їсть ваша дитина (будь ласка, зауважте, що при цьому ви маєте бути здоровими та обов'язково зняти верхній одяг). Перше, на що вам варто звернути увагу - наявність інформаційного стенду, який має містити: -Меню-розклад на кожен день. Усі дані, вказані в меню, мають відповідати тому, що дитина має на тарілці згідно її вікової групи; -Примірне двотижневе меню, затверджене власником закладу та погоджене територіальним органом Держпродспоживслужби, яке складається з урахуванням забезпечення сезонними продуктами (може знаходитися у працівників харчоблоку); -Інформація про організацію, яка здійснює харчування у закладі освіти (за наявності такої); -Якщо у школі є буфет, його асортимент має бути погоджений у територіальній Держпродспоживслужбі. Батьки можуть перевірити, чи немає серед продукції, яка реалізується у буфеті школи, забороненої. Варто зазначити, що у закладах освіти забороняється використовувати продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти; -Повинні бути виставлені розміряні за вагою контрольні порції страв на день; -У їдальні зобов’язані залишати добову порцію. Така порція зберігається промаркованою у холодильнику і складається з усього, що входило в харчування дитини (із зазначенням найменування страви, дня та часу відбору).
11 Січня, 2020 р., 12:39
Протягом  останніх двох років в Сколівському районі виявлено 5 випадків захворювання тварин  сказом. Почастішали випадки покусів людей тваринами.. Небезпека таких покусів  полягає у тому, що серед цих тварин можуть бути і тварини, хворі на сказ.
11 Січня, 2020 р., 12:37
Особиста гігієна – комплекс систематичних заходів догляду за тілом, що сприяє збереженню здоров’я і приносить відчуття задоволення своїм зовнішнім виглядом. Дотримання правил особистої гігієни – цілком зрозумілий принцип, якому має слідувати кожен. Проте особливо важливим він є для тих, хто працює із продуктами харчування, зокрема для працівників харчоблоку школи чи дошкільного навчального закладу.    Перед початком роботи працівники харчоблоку, приходячи в дошкільний заклад, мають залишити у роздягальні чи спеціальній шафі: верхній одяг, вуличне взуття, головний убір, персональні речі. Змінне робоче взуття зберігається окремо від вуличного, обирати потрібно зручне та легке взуття. Воно не має: зісковзувати з ноги (закриті носок та п’ята), ковзати по підлозі. Бажано, аби підошва робочого взуття добре амортизувала. У цьому випадку зменшується навантаження на хребет і ноги, тож працівник харчоблоку, який майже цілий день проводить «на ногах», менше стомлюватиметься.     Після перевзування працівники: миють руки, надягають санітарний одяг (халат, фартух), забирають волосся під хустку, ковпак чи сіточку. Лише після цього приступають до роботи.
11 Січня, 2020 р., 12:36
Амброзія полинолиста - надзвичайно небезпечний бур'ян  обмежено  поширений  на  території України.. Засмічує всі польові культури (особливо просапні і ярі зернові), овочеві, плодові, виноград, пасовища, зарості чагарників. Вона щільно росте на узбіччях   залізничних, автомобільних, ґрунтових   доріг, берегах зрошувальних каналів, ставків і рік та інших необроблюваних землях.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора