Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

23 Жовтня, 2017 р., 13:05
  Сьогодні, 23 жовтня, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич провів  нараду за участю начальників структурних підрозділів та відділів апарату райдержадміністрації. За результатами обласної скайп-наради розглянули питання: про виконання робіт на об’єктах, що фінансуються за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток та реалізацію субвенції в галузі культури, про проведення  етнофестивалю гостинності, про використання  коштів з фонду охорони навколишнього природного середовища, про посилення комунікації установ  соціальної сфери з учасниками АТО та членами їх сімей, про стан використання коштів, виділених на ремонт доріг. Ярослав Лепісевич акцентував увагу на  роботі щодо запобігання випадкам смертності дітей від зовнішніх причин та насильства щодо дітей, наголосив службі у справах дітей  посилити контроль  по даній ділянці роботи.  Відтак  обговорили  питання  виборчого  процесу у Славській об'єднаній територіальній громаді та про проведення призову на строкову військову службу.
23 Жовтня, 2017 р., 11:50
В неділю, 15 жовтня, з нагоди Дня захисника України в сільській книгозбірні с.Мита відбулась зустріч з учасником АТО Ільницьким Михайлом Васильовичом. В рамках зустрічі  проведено літературно-поетичну годину "Україна без війни". Під час  якої  ведучі Діана Зубаль та Владислав Дриль  розповіли присутнім коротку історію створення УПА. Активну участь у заході взяли юні користувачі бібліотеки: Р.Зубаль, Д.Пауш, М.Чолікидзе, І.Денькович, А.Ільницька, В.Книш. Такоє згадали  добровольців, які зараз знаходяться в зоні АТО. Це Драбинський В.І.,Чудійович Я.Т. та Мотрунич О.О. Всі присутні із захопленням розглядали нагороди земляка  Михайла Ільницького, його бойовий прапор, читали зворушливі записи на ньому. В кінці заходу всі присутні вшанували пам'ять Героів Небесноі Сотні та загиблих воінів АТО хвилиною мовчання.
23 Жовтня, 2017 р., 10:40
16-19 листопада 2017 року відбудеться молодіжний візит TRIPS for ACTION для активних  людей, які займаються розвитком молодіжних ініціатив у Львівській області. Під час поїздки учасники  ознайомляться із громадською діяльністю, функціонуванням молодіжних просторів та організацією молодіжної політики у Польщі. Окрім цього, під час поїздки команда міжнародного візиту вивчатиме проектний менеджмент та протягом подорожі учасники будуть втілювати локальні проекти в різних місцях Польщі.
23 Жовтня, 2017 р., 10:30
Про це  20 жовтня під наради голови Львівської ОДА Олега Синютки із головами РДА та міськими головами міст обласного значення розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Львівської адміністрації Наталія Хмиз. Метою аудиту є забезпечення ефективного використання сільськогосподарських угідь шляхом проведення аналізу стану використання сільськогосподарських земель в розрізі сільських (селищних, міських) рад.
23 Жовтня, 2017 р., 10:26
Департамент екології та природних ресурсів спільно з департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації оголошує проведення з 20 жовтня по 10 листопада обласного екологічного конкурсу навчальних проектів «Життя без сміття» за участю учнів 5-9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області.  Метою конкурсу є:
23 Жовтня, 2017 р., 10:20
Учасники бойових дій відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на 75 % знижку при оплаті за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм, передбачених постановою Кабінету Міністрів України № 409 від 06.08.2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
20 Жовтня, 2017 р., 15:27
Завершився перший конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у галузі збереження і промоції історико-культурної та природної спадщини. Серед 17 проектів, відібраних кілька днів тому до фінансування, 10 реалізовуватиметься на території Львівської області у співпраці з партнерами  з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі.
20 Жовтня, 2017 р., 14:47
Операція «Захід» була однією з найбільш масових і короткотермінових сталінських депортацій. Для населення Західної України це була справжня етнодемографічна катастрофа. Ідея проведення репресивно-виселенської акції виникла у радянських органів державної безпеки ще на початку 1947 р. Планування проводилося на рівні союзних МВС та МДБ СРСР. У такий спосіб радянське керівництво сподівалося остаточно знищити соціальну базу українського підпілля у регіоні та, врешті-решт, саме підпілля.   
20 Жовтня, 2017 р., 14:40
28 вересня 2017 року набрав чинності новий Закон України «Про освіту» від 5 вересня 2017 року № 2145-VIII (далі - Закон), що регулює суспільні відносини в процесі реалізації конституційного права людини на освіту, права та обов’язки фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, визначає компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері освіти, а також вносить суттєві зміни до цілої низки законів, у тому числі до Законів України «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про вищу освіту». За наведеними нижче посиланнями можна ознайомитися як із самим Законом, розміщеним на сайті Верховної Ради України, так і з ключовими новелами Закону, відображеними в презентації Міністра освіти і науки України, що розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2145- 19 (закон); http://mgov.ua/activity/education/reforma-osviti/klyuchovi-noveli-zakonu-ukrayini-pro-osvitu.html (презентація).
20 Жовтня, 2017 р., 14:36
За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України по території Львівської області до кінця доби 20 жовтня і вночі та вранці 21 жовтня збережуться тумани видимістю 200 – 500 м, місцями 100 м.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора