Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Представники НПП "Сколівські Бескиди" взяли участь у роботі міжнародної конференції

Дата: 24.10.2017 17:43
Кількість переглядів: 773

18-21 жовтня в БещаФото без описудському Парку Народовому (Польща) проходила XXVI міжнародна конференція на тему: "Природні процеси, охорона природи". Від НПП «Сколівські Бескиди» взяли участь: директор Бандерич В.Я., заступник директора з наукової роботи Приндак В.П. та лісничий Сколівського лісництва Волос Ю.Ю. На конференції були представлені доповіді польських, словацьких та українських науковців, екологів та природоохоронців. Особлива роль,в доповідях, приділялась природним процесам в природі та новітнім методам охорони природи.


Учасники від нашої природоохоронної установи представили доповідь на тему: «Старовікові ліси та праліси на території НПП «Сколівські Бескиди», яка була результатом наукових досліджень протягом 2015-2017 років. Слід відмітити, що дослідження проводились в рамках виконання природоохоронного проекту «Збереження карпатських пралісів», який впроваджується Українським товариством охорони птахів за сприяння та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина). Схвальні відгуки учасників конференції підтвердили важливість даної тематики. Адже, саме старовікові ліси та праліси сприяють збереженню біологічної, фітоценотичної, ландшафтної різноманітності і, таким чином, підтримують еволюційний процес у лісовій біоті. Вони мають екомодельне значення для ренатуралізації трансформованих і похідних фітоценозів та підтримання сталого розвитку лісового господарства. Цікавий той факт, що на нашій території ідентифіковано 1648 га старовікових лісів та 37 га пралісів. Для продовження цих робіт розроблена програма лісівничих досліджень стиглих та перестійних лісостанів в межах території НПП «Сколівські Бескиди» на період 2017-2022 роки.

Після довгого спілкування з нашими іноземними колегами та з приємними враженнями делегація від НПП «Сколівські Бескиди прибула до м.Сколе. Надіємось на подальшу співпрацю у природоохоронній сфері.

http://skole.org.ua/predstavnyky-npp-skolivski-beskydy-vzyaly-uchast-u-roboti-mizhnarodnoji-konferentsiji.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора