Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Жовтня, 2017 р., 11:41
Сьогодні, 17 жовтня, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич взяв участь в обласній skype-конференції, під керівництвом голови облдержадміністрації Олега Синютки. Під час наради обговорено наступні питання: про оцінку роботи місцевих підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області; про стан виконання робіт на об’єктах, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку; про активність районів з підготовки проектів регіонального розвитку в рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС; про хід посіву озимих культур під урожай 2017 року та забезпечення прогнозованих показників; про санаторно-курортне забезпечення учасників АТО; про залучення вчителів загальноосвітніх навчальних закладів та працівників культури Львівщини до реалізації проекту «Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти»; про проведення інформаційної кампанії щодо реалізації проекту забезпечення доступності лікарських засобів та запровадження відшкодування їх вартості у Львівській області; про роботу щодо запобігання випадкам смертності дітей від зовнішніх причин та насильства щодо дітей.
17 Жовтня, 2017 р., 10:50
Дітки  учасників АТО зі Сколівського району безкоштовно відвідають Розважально-оздоровчий комплекс із дельфінами «Оскар» та переглянуть виступи морських жителів. Представники дельфінарію надали сертифікати для малюків під час акції «Зігріті добром» від соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну», що відбулася в смт Славське.
17 Жовтня, 2017 р., 10:43
Під такою назвою нещодавно в с.Побук відбулась зустріч за круглим столом з новітніми Героями,  односельчанами, учасниками АТО. Зі вступним словом до присутніх звернулась бібліотекар Галина Ленів: "Ще не пройшло так багато часу після Другої Світової війни, після трагічних подій на «Майдані», як лихо війни знову прийшло на нашу землю – це біль утрат в зоні АТО. Коли перед очима кадри з новими  пораненими та загиблими  Героями. Дивлячись їм у вічі, ми розуміємо, що вислів «Душу й тіло ми положимо за нашу свободу» став для сучасної історії української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі. Більше трьох  ми не можемо спокійно стати, знову гинуть найкращі українці – цвіт нації".
17 Жовтня, 2017 р., 09:59
Вісім закладів фізичної культури та спорту на Львівщині отримали національний статус бази олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки. Спортивні об’єкти розташовані у Сколівському, Турківському районах та місті Львів. ьНаціональний статус бази олімпійської, параолімпійської та дефлімпійської підготовки отримали державне підприємство «Арена Львів» у Львові, навчально-спортивна база літніх видів спорту Міністерства оборони України у м. Львові, навчально-спортивна база зимових видів спорту «Тисовець» у Сколівському районі, підприємство «Західний реабілітаційно-спортивний центр» у с. Яворів Турківського району, навчально-спортивна база олімпійської підготовки «Динамо» у смт Славське Сколівського району, комплекс спортивних споруд Львівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України у Львові, спортивна база Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, львівський стрілецький стенд.
17 Жовтня, 2017 р., 09:42
Згідно з рішенням регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Львівській області, оголошено конкурс інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році з 13 жовтня 2017 року. Крім того, що з 13 жовтня також оголошено конкурси проектів за наступними напрямками: - Розвиток спортивної інфраструктури; - Енергоефективність державних та комунальних навчальних закладів; - Енергоефективність державних та комунальних медичних закладів.
16 Жовтня, 2017 р., 14:14
У неділю, 15 жовтня, біля РНД «Бескид» м. Сколе відбувся  Фестиваль стрілецько-повстанської звитяги “Пісні перемог”  приурочений  до  Дня захисника України, 75-ої річниці  створення УПА та Дня козацтва. Під час  Фестивалю патріотичні  пісенні  композиції  та мистецькі твори лунали у виконанні  кращих колективів художньої самодіяльності Сколівщини,  переможців районного етапу 18 Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги»,  гурту “Карпати” Спілки ветеранів АТО Сколівщини та  тріо “Глорія”.
15 Жовтня, 2017 р., 22:20
Сьогодні, 15 жовтня,  на Верецькому перевалі (с.Климець) урочисто відкрито Меморіальний комплекс полеглим січовикам Карпатської України. Саме Верецький перевал – став місцем загибелі понад 600 патріотів, які героїчно боролись за незалежність української держави наприкінці 30-х років 20 століття. Відкриваючи урочистості, голова Сколівської районної ради  Микола Романишин зазначивв: "Верецький перевал у березневі дні то біліє снігами, то яскріє весняними першоцвітами.  Та ще багато хто пам’ятає, що в далекому 1939-ому ці карпатські вершини вкрилися неприроднім для весни багрянцем.  Бо саме тоді наша земля була густо зрошена кров’ю українських патріотів, карпатських січовиків, які стали у нерівній борні на захист свого краю з жорстоким ворогом. Карпатська Україна як держава проіснувала лише півроку, але заявила світові про волелюбність українського народу, залишила свій слід в українській історії, підтвердила, що Закарпаття є українською землею, а українці цього краю є невід'ємною частиною великої української нації".
15 Жовтня, 2017 р., 21:59
На Покрову в м. Сколе  відбулись урочистості  з нагоди  Дня захисника України, 75-ої річниці  створення УПА та Дня козацтва. Розпочались  урочистості на  центральному майдані міста  біля пам’ятника Провідникові ОУН-УПА Степану Бандері спільним виконанням Державного гімну України. Звертаючись до учасників  урочистого заходу, перший заступник  голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич  зазначив: «Ми зібрались на центральній  площі нашого міста, щоб  у величне свято Покрови  Пресвятої Богородиці,   відзначити  визначні дати  різних  історичних  періодів   з’єднані воєдино віковічним прагненням до волі та свободи,  звитяжною  боротьбою та нескореністю духу кращих синів і дочок українського народу, а саме: День захисника України, 75-у річницю  створення УПА, День козацтва.  Адже кожен  Захисник української нації – це взірець сили духу,  героїзму,  самовіданного  служіння  в ім’я  рідної Вітчизни».
13 Жовтня, 2017 р., 16:07
Від усього серця щиро вітаємо Вас з великими українськими святами, які об’єднав у себе день 14 жовтня. З давніх давен ми віддаємо шану покровительці українського війська Пресвятій Богородиці, відзначаємо День українського козацтва та створення Української повстанської армії. З 2014 року святкуємо День захисника України. 14 жовтня – данина пам'яті і вшанування всіх наших героїв, які віддали своє життя у нерівній боротьбі, які ніколи не втрачали людської гідності, не полишали своєї віри в Україну й молилися за неї Богові. Це свідчення мужності та героїзму новітніх захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві. патріотизму та ідейної непереможності українського народу. Це фундамент мудрості для молодого покоління, які продовжуватимуть славу вояків УПА та новітніх героїв України. Бо саме завдяки невпинній боротьбі справжніх українських патріотів відродилася держава і тепер наш обов’язок захищати її, знову перемогти і прогнати ворога з нашої землі.
13 Жовтня, 2017 р., 16:01
Цього тижня у районі проводився районний етап Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». Участь в районному етапі фестивалю взяли творчі колективи та окремі виконавці — переможці відбіркового етапу. З метою забезпечення ефективної організації та проведення фестивалю в районі було створено склад журі. Журі визначило кращі мистецькі колективи та окремих виконавців, визначило лауреатів та рекомендувало кращі номери для відбору на обласний етап. Так, в номінації: Вокально-хорові ансамблі перемогу здобув ансамбль “Оберіг” Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст.; в номінації: Вокальний ансамбль - тріо “Сузір’я” Сколівської академічної гімназії; в номінації: Солісти-вокалісти І місце посіла Маркович Аліна, учениця Верхньорожанської ЗОШ І-ІІ ст. Серед читців з авторським твором перемогу здобула Грабовська Роксолана з Тухлянського НВК “СЗШ-гімназія”. В номінації: Читці перемогу розділили учениця Тухольківського НВК “ЗОШ І-ІІІ ст. -ДНЗ” Оксана Шкрібинець, учень Сколівської академічної гімназії Дашавський Владислав та вихованка Сколівського районного будинку дитячої та юнацької творчості Вікторія Норичко.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора