Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Лютого, 2019 р., 13:26
У п’ятницю, 1 лютого, відбулось урочисте відкриття реконструйованого закладу дошкільної освіти с.Труханів. Участь в урочистому заході взяли народний депутат України Андрій Лопушанський, голова Львівської обласної ради  Олександр Ганущин,  голова  райдержадміністрації  Богдан Янко, голова   районної ради Микола Романишин, начальник відділу освіти райдержадміністрації   Олена Урдей, депутати районної ради, посадові особи та депутати Труханівської сільської ради,  духовенство, громадськість населеного пункту. Заклад  дошкільної  освіти було закрито в 1998 році. Роботи  по  відновленню    даного  закладу  розпочалися  у  2011 році. Приміщення збудоване  за  типовим  проектом  розрахованим  на  4  дошкільні  групи. На  даний  час  відремонтовано 2  групи, які  готові  до прийняття  вихованців  у  кількості  40 чол.  На  відновлення  роботи дошкільного  закладу  та  придбання  інвентарю  витрачено  близько  1,5 млн. грн.  До  кінця  2019 року  планується  запустити  в  дію    ще  2 групи.
02 Лютого, 2019 р., 10:38
Доб’ємося української держави  або помремо у боротьбі (С.Бандера)/ Кожне покоління, кожна нація пишається своїми видатними людьми. Саме завдяки їм, висоті їхніх духовних і матеріальних звершень залишаються в історії ті народи, що цього гідні. З нагоди створення 90-річчя ОУН у Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся патріотичний захід «Невмируща слава – слава героям ОУН-УПА». Учні розповідали про історію створення ОУН-УПА,про найважливіші віхи із життя провідників ОУН-УПА - Євгена Коновальця та Степана Бандери, які задавали тональність життя нації у 30-40-50 роках ХХ століття. Школярі переглянули документальний фільм «Створення ОУН-УПА».Схиляємо голови перед такою мужністю та силою духу славних синів України.
02 Лютого, 2019 р., 10:35
Один з важливих напрямків проекту, який реалізує ГО Імпульс - це створення простору і можливостей для зустрічей і живих спілкувань людей, які пережили часи тоталітарних режимів (в т.ч.соціалізму) з молоддю. Наслідки цього періоду простягаються далеко в часі, спогади про них живуть в пам'яті наших батьків, матерів, вони переходять до дітей і онуків. Часи заборони святкування Різдвяних свят з їх колядками, щедрівками і вертепом - це тільки одна із сумних сторінок нашої історії, яку пережила майже кожна родина, і ще жевріє в пам´яті кожної літньої людини. Перейнятися цими подіями, зрозуміти, як важливо це пам'ятати – таку мету ми ставили перед собою, організовуючи Діалог поколінь в ЗОШ с.Підгородці Підгородецька Середняшкола.
01 Лютого, 2019 р., 20:31
Вкотре зібралися разом учасники творчої майстерні «Школа 1 класу» . Цього разу, 30 січня 2019 року, на педагогічних читаннях «Василь Сухомлинський: переосмислити не можна забути». Час реформ ставить перед вчителем 1 класу чимало професійних питань щодо втілення ідей НУШ. Багато прямих і опосередкованих відповідей на ці виклики сьогодення,як виявилося, можна знайти у педагогічній спадщині Василя Сухомлинського,100-річний ювілей якого недавно відзначали в усьому світі. У виступах вчителів прозвучало, що і за В.Сухомлинським, і у методології НУШ реалізація ідей залежить від багатьох чинників: дитиноцентрованої мети шкільної освіти, гуманного ставлення до дітей, оптимізації змісту, прогнозування й оцінювання результатів, якості освітнього середовища, партнерства з батьками, громадою, суттєвого піднесення ролі вчителя.
01 Лютого, 2019 р., 15:28
Український народ щороку вшановує пам'ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. До цієї події сільська бібліотека с.Труханів організувала книжкову виставку: «Пам’ятаємо героїв Крут» біля якої було проведено патріотичний екскурс: «Пам’ятаємо про тих, що полягли у Крутах». На заході були присутні користувачі, учні 6-10-х класів. Завідувач бібліотекою доступно та цікаво розповіла їм про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й - день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна. Ведучі заходу: Ціздин Ірина та Вікторія Мурдза розповіли про події, які відбулися на станції Крути. Касараб Михайло розповів вірш: «На Аскольдовій могилі український цвіт». Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також вони переглянули тематичну виставку, на якій представлені книги про героїзм української молоді у 1918 роках. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.
01 Лютого, 2019 р., 15:08
З метою гідного відзначення 90-річчя створення Організації Українських Націоналістів упродовж 1-3 лютого  у Львівській області триватиме  флешмоб «Слова незламних». У сесійних залах органів місцевого самоврядування учні загальноосвітніх  навчальних закладів, студенти та активна молодь цитуватимуть відомих діячів ОУН. Опісля, заспівають гімн Організації Українських Націоналістів «Зродились ми великої години». Флешмоб зніматимуть на відео та опублікують на офіційній сторінці своєї організації у соціальній мережі Facebook, позначивши у дописі департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації. Львівська обласна державна адміністрації закликає усіх охочих брати участь в акції, щоб гідно відзначити 90-річчя створення ОУН.
01 Лютого, 2019 р., 15:06
Розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації від 29.12.2018 року № 1448/0/5-18 затверджений Порядок компенсації вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС)/ Цей Порядок розроблений з метою організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС) відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки, затвердженої рішенням Львівської обласної ради від 05 грудня 2017 року № 552.
31 Січня, 2019 р., 16:30
З січня 2019 року в Україні запроваджено монетизацію житлових субсидій. Вже з 1 січня  участь у монетизації субсидій братимуть ті сім’ї , які звернуться за допомогою вперше. З  1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період. А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.
31 Січня, 2019 р., 16:14
Сьогодні, 31 січня,   перший заступник голови райдержадміністрації Роман Чудійович   провів  робочу нараду за участі  представників районного відділення  поліції,  районної лікарні, відділу державної  служби з надзвичайних ситуацій,   райавтодору, відділу з питань  цивільного захисту, транспорту та доріг щодо  питань вжиття необхідних  заходів  безпеки під час проведення 08-09 лютого 2019 року на території Сколівського району І етапу Національної серії змагань з ралі «Кубок Карпат» «Зимові вершини». Зокрема,  під час наради обговорено питання  забезпечення громадського порядку та  безпеки руху автотранспорту, пожежної безпеки та чергування медичного поста на ділянці проведення автоперегонів. Просимо жителів  та  гостей дотримуватись правил безпеки під час проведення змагань.
31 Січня, 2019 р., 15:27
30 та 31 січня відбулось обговорення  перспективних  планів розвитку  с.Хащованя, с.Волосянка та с.Ялинкувате Волосянківського старостинського округу Славської селищної ради. Участь в засіданнях взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, заступник з питань діяльності виконавчих органів Славської селищної ради Володимир Безега,  громадськість  населених пунктів.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора