Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

22 Січня, 2019 р., 20:00
День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. 100 років тому на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів - проголошено  злуку УНР та ЗУНР.   З нагоди відзначення 100-річчя  проголошення Акту Злуки та з метою формування в учнів національної свідомості,  виховання патріотизму у Орівському ЗЗСО I-III р. проведено урочисту лінійку  «Україно моя, Україно, я для тебе у світі живу», тематичні уроки «Гідні пам’яті нащадків», учительську  конференцію "Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє", а  також організовано тематичну виставку художньої літератури та історичних документів «Україна: історія і сьогодення» та перегляд відеофільму про події 22 січня 1919 року.
22 Січня, 2019 р., 19:50
Сьогодні, 22 січня,  з нагоди  100-річчя  проголошення Акту Злуки  УНР та ЗУНР, в читальному залі Сколівської районної бібліотеки проведено годину державності "Соборність українського духу - навічно в серці та помислах". Шлях до нашої незалежності був дуже довгим і тернистим! Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відстояти незалежну соборну Українську державу! Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині український народ, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу будувати нероздільну, самостійну Українську державу.
22 Січня, 2019 р., 19:41
Сьогодні, 22 січня, в  Районному  народному домі «Бескид» м.Сколе відбувся  урочистий патріотичний захід «На шляху до Соборності. І Світова війна. Українська революція. Національно-визвольні змагання. Сьогодення», присвячений 100-річчю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Участь в урочистостях взяли керівництво району та міста, духовенство, представники  установ та організацій,  освітяни, працівники культури, учнівська молодь та громадськість.
22 Січня, 2019 р., 18:45
Сьогодні, 22 січня,  з  нагоди 100-ї річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки  проведено святковий телеміст між Сколівським районом Львівської області та  Кремінським районом  Луганської області.  Спільним виконанням Державного гімну України розпочалось відео спілкування  представників Заходу та Сходу, Сколівщини та Кремінщини.
22 Січня, 2019 р., 11:54
За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 3-й тиждень 2019 року на кір захворіли ще 3 450 людей - 1 502 дорослих та 1 948 дітей. Щеплення - єдиний надійний захист від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності. Як інформує МОЗ, із 28 грудня 2018 р  до 18 січня 2019 р на кір в Україні захворіли вже 8 498 людей - 3 537 дорослих та 4 961 дитина. У загальних цифрах найвищі показники захворюваності у Львівській (загалом 1 559 людей: 544 дорослі та 1 015 дітей), Рівненській (827: 257 дорослих та 570 дітей), Вінницькій (813: 341 дорослий та 472 дитини), Хмельницькій (629: 332 дорослі та 279 дітей) областях та м. Київ (673: 356 дорослих та 317 дітей). 
22 Січня, 2019 р., 11:51
Дорогі співвітчизники! Рівно сто років тому на цьому майдані сталася одна з найбільших подій у тисячолітній  історії України. Тут відбулося  проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Об'єднання в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність. Підтвердженням прагнень до соборної і суверенної держави був велелюдний Софійський майдан. Багатотисячна громада вітала проголошення Акту Злуки. Військовий парад, синьо-жовті знамена, урочиста атмосфера, дуже особливий піднесений настрій та освячення дійства службою Божою у Святій Софії…. Навіть недовгої збереженої хроніки досить, аби відчути – то було справжнє національне свято.  Так вершилася історія.   
22 Січня, 2019 р., 10:34
 21 січня у Сколівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено тематичні години спілкування, приурочені Дню Соборності України. 100 років тому, 22 січня 1919 року, проголошено Акт Злуки УНР і ЗУНР. Боротьба за самостійність країни - найбільш яскрава та трагічна сторінки в історії визвольних змагань нашого народу. За волю і незалежність України гинули і дотепер віддають своє життя тисячі справжніх патріотів. Тож такі заходи допомагають виховувати національну свідомість учнів і людську гідність, розширюють інтерес до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховують повагу та безмежну любов до Батьківщини.
21 Січня, 2019 р., 17:19
Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):  - особисто або уповноваженою на це особою; - надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.
21 Січня, 2019 р., 17:15
Сколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області, нагадує, що кожен суб’єкт господарювання має право, отримати від контролюючого органу необхідну для себе інформацію за допомогою електронних сервісів. Платники можуть скористатися  електронним сервісом «ЗІР» - який допоможе розібратися у податковому законодавстві, дозволить здійснювати пошук інформації по певному податку.   Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» - допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою та ін. 
21 Січня, 2019 р., 15:34
Нагадуємо щодо необхідності суворо дотримуватись правил безпечного користування газовими приладами.  Фахівці газового господарства надали поради, що робити, аби не допустити трагічних наслідків від отруєння чадним газом: - при користуванні газовими приладами забезпечити доступ повітря в приміщення. В димових та вентиляційних каналах повинна бути тяга. Слід пам’ятати, що при вологій та вітряній погоді тяга в димових та вентиляційних каналах суттєво погіршується, а в окремих випадках може утворитися так звана зворотна тяга;

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора