Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

11 Лютого, 2019 р., 17:08
Щодо можливості лікування та додаткового  обстеження постраждалих учасників Революції Гідності  на базі КЗ СРР «Сколівська ЦРЛ» за адресою  м.Сколе, вул.Стрийська, 29 (реєстратура  тел. 2-15-31; секретар головного лікаря тел. 2-11-87).
11 Лютого, 2019 р., 16:40
Впродовж, 8-9 лютого, тривав І етап ралі «Зимові Вершини», які вже вп’яте організували на території Дрогобицького, Сколівського та Турківського районів.  У ралі взяли участь екіпажі з Київської, Львівської, Закарпатської та Дніпропетровської областей.  Головною унікальністю цього етапу була швидка снігова траса у високогір'ї Карпат. Зокрема, у селищі Урич Львівської області на старт перегонів вийшли учасники першого етапу Національної ралійної серії “Кубок Карпат". 
11 Лютого, 2019 р., 16:39
У Будинку Уряду під час публічного звіту Голова Держенергоефективності Сергій Савчук представив журналістам впроваджені ініціативи, які позитивно вплинули на економію енергоресурсів громадян, розвиток «зеленої» енергетики та активізацію інвестицій. «Так, за останні 4 роки біля 2 млрд євро інвестовано в українські проекти з енергоефективності та «чистої» енергетики.З них майже половина, а саме - 800 млн євро - залучено саме у 2018 році. Це результат ефективних впроваджених за участю Держенергоефективностізаконодавчих змін у відновлюваній енергетиці, розвитку енергосервісу, запуску «теплих кредитів» тощо», - наголосив С.Савчук.
11 Лютого, 2019 р., 16:37
20 років тому, 11 лютого 1999 року Президент України підписав Указ «Про створення національного природного парку «Сколівські Бескиди» з метою збереження, відтворення та раціонального використання ландашафтів західної частини Українських Карпат з типовими та унікальними природними комплексами, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення. За цей період часу працівники  НПП «Сколівські Бескиди»здійснили значну роботу в напрямку природоохоронної діяльності. Зокрема, підготували та реалізавали близько 10 природоохоронних програм, проводять щорічні обліки видового складу флори та фауни, обліку об’єктів етнокультурної спадщини тощо.
11 Лютого, 2019 р., 16:34
16 лютого 2019 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться VII Міжнародний Конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest»,в приміщенні Колонної зали Київської міської державної адміністрації (м.Київ, вул. Хрещатик, 36). Конкурс проходитиме під девізом «Творчість заради майбутнього!» та має на меті показати усю культурну різноманітність України, увібравши самобутність традицій, що передаються від покоління до покоління протягом нашої історії. У попередніх конкурсах взяли участь творчі колективи та юні артисти з 23 регіонів України. Вичерпну інформацію про умови проведення VІІ Міжнародного Конкурсу-фестивалю дитячо-юнацької творчості «Перлина Fest», вимоги до виступів, критерії їх оцінювання тощо можна отримати на офіційному веб-сайті Конкурсу-фестивалю за посиланням www.perlyny.com.ua, а також за контактними телефонами Оргкомітету: (044) 586-40-11, (067)5201135.
11 Лютого, 2019 р., 14:24
У п’ятницю, 08 лютого,  відбулась  зустріч з обговорення перспективного плану розвитку с.Тухля на 2019-2021 роки. Участь  в засіданні ради регіонального  розвитку с.Тухля взяли  перший заступник голови райдержадміністрації Роман Чудійович,  посадові особи  та депутати  сільської  ради, громадськість  населеного пункту. Під час зустрічі  перший заступник голови райдержадміністрації  ознайомив жителів Тухлі  з переліком об'єктів соціально-економічної сфери та інфраструктури, що плануються до будівництва, капремонту, модернізації на період 2019-2021 роки на території району. Зокрема,  в  с.Тухля  це -  будівництво вуличного освітлення, реконструкція Народного дому (заміна покрівлі), захист с.Тухля від шкідливої дії вод р.Опір та її приток на території Тухлянської сільської ради, оновлення системи опалення в школі, будівництво амбулаторії моно практики.  Ключовими проблемами, які піднімали мешканці Тухлі, були: боротьба з борщівником, вивезення твердих побутових відходів, медична реформа та підписання медичних декларацій,  розробка документації для оновлення системи водопостачання в школі),  процес децентралізації.
11 Лютого, 2019 р., 14:22
08 лютого  проведено обговорення  перспективного плану   розвитку смт.Верхнє Синьовидне та с.Дубина за участю  голови райдержадміністрації Богдана Янка, заступника голови райдержадміністрації  Володимира Крушельницького,  посадових осіб   та депутатів  Верхньосиньовидненської селищної   ради, громадського активу. Голова райдержадміністрації  ознайомив присутніх   з переліком об'єктів соціально-економічної сфери та інфраструктури, що плануються до будівництва, капремонту, модернізації на період 2019-2021 роки на території району. Зокрема, серед  пріоритетних напрямів розвитку  це  - реконструкція з добудовою  Верхньосиньовидненської загальноосвітньої школи I-III ступенів; капітальний ремонт дороги О140406 Східниця-Верхнє Синьовидне; створення в межах смт. Верхнє Синьовидне парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення; придбання спецавтомобіля для збирання, транспортування твердих побутових відходів для Верхньосиньовидненської селищної ради, а також реконструкція вуличного освітлення в селищі.
11 Лютого, 2019 р., 10:48
Первоцвіти, що занесені до Червоної книги України, вже зараз починають реалізовуватися на ринках та вздовж автомобільних доріг. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.
08 Лютого, 2019 р., 16:40
Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, у межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2019 рік, оголосив 6 конкурсів за різними напрямами для отримання фінансової підтримки з обласного бюджету. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора