Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДЕ ПАМ'ЯТЬ Є, ТАМ ЛИШНІХ СЛІВ НЕ ТРЕБА…

Дата: 02.02.2019 10:35
Кількість переглядів: 435

Фото без описуОдин з важливих напрямків проекту, який реалізує ГО Імпульс - це створення простору і можливостей для зустрічей і живих спілкувань людей, які пережили часи тоталітарних режимів (в т.ч.соціалізму) з молоддю. Наслідки цього періоду простягаються далеко в часі, спогади про них живуть в пам'яті наших батьків, матерів, вони переходять до дітей і онуків. Часи заборони святкування Різдвяних свят з їх колядками, щедрівками і вертепом - це тільки одна із сумних сторінок нашої історії, яку пережила майже кожна родина, і ще жевріє в пам´яті кожної літньої людини.
Перейнятися цими подіями, зрозуміти, як важливо це пам'ятати – таку мету ми ставили перед собою, організовуючи Діалог поколінь в ЗОШ с.Підгородці Підгородецька Середняшкола.

З метою передачі молоді історичної правди і свого соціального досвіду на зустріч були запрошені педагоги, старші люди села - очевидці тих часів. У роки гонінь і переслідувань саме завдяки їм, місцевій інтелігенції, яка старались виховувати молодь відповідно до християнських традицій, зберігся духовний зв'язок поколінь.

За святковим столом, в теплій і дружелюбній атмосфері учні слухали спогади своїх односельців, задавали питання, знайомились з давніми світлинами із життя-буття свого села. Проведений живий діалог кількох поколінь супроводжувався різдвяними колядками під баян і спільним частуванням.

Це було щиро, легко і невимушено….
Дякуємо вам, дорогі наші колеги і партнери , що підтримуєте нас в проектній діяльності і надихаєте.
Разом ми зможем більше.

Захід відбувся в рамках проекту "Допомога жертвам націонал-соціалізму у подоланні ізольованості, у інтегрування до життя місцевих громад, у підвищенні якості життя шляхом отримання доступних соціальних послуг і створення простору і можливостей для міжпоколінського діалогу" за за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» EVZ Foundation в рамках програми  Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog

#EVZDialog#ImpulsSkole


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора