Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

28 Січня, 2019 р., 12:05
28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про Державний прапор України», відповідно до якої було прийнято: «Затвердити Державним прапором України національний прапор, що  являє собою прямокутне полотнище, яке складається  з  двох  рівних  за шириною горизонтально розташованих  смуг:  верхньої  -  синього  кольору, нижньої -  жовтого  кольору,  із  співвідношенням  ширини прапора до його довжини 2:3».  У 1918 році жовтий-синій стяг мала Українська Народна Республіка. Блакитно - жовтий прапор використовувала Західноукраїнська Народна Республіка. У 1939 році Карпатська Україна проголосила незалежність та затвердила закон про прапор: «Барва державного прапора Карпатської України є синя і жовта, причому барва синя є горішня, а жовта долішня».  Прапор як державна атрибутика є символом соборності й незалежності України. Використання синього та жовтого кольорів на офіційній атрибутиці поширені в багатьох країнах світу.  У серпні 2004 року Президент України  підписав Указ № 987/2004 «Про День Державного Прапора України», відповідно до якого 23 серпня оголошено Днем Державного Прапора України.
28 Січня, 2019 р., 12:01
25 січня  відбулось обговорення  перспективного плану розвитку с.Корчин. Участь в засіданні взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, посадові особи та депутати  сільської ради,  громадськість Корчина. Про  зроблене за  звітній період прозвітував сільський голова Михайло Сородник та озвучив  пріоритетні питання  розвитку населеного пункту на 2019-2021 рр. Так, в 2018 році в с.Корчин в рамках реалізації мікропроекту  проведено капітальний ремонт - впровадження енергоефективних заходів (заміна вікон та дверей) приміщення фельдшерсько-акушерського пункту с.Корчин на загальну суму – 100,332 тис. грн, зокрема: з обласного бюджету виділено  – 49,298 тис. грн, місцевих бюджетів – 34,044 тис. грн, кошти громади та нефінансовий внесок – 16,990 тис. грн.
28 Січня, 2019 р., 11:54
У вівторок, 29  січня,   об 11.00 год.  у Сколівській центральній районній бібліотеці відбудеться патріотична година "Червоніє сніг на полі -  це пролляли кров Герої", присвячена  Дню пам'яті Героїв Крут.
28 Січня, 2019 р., 11:47
У п’ятницю, 25 січня,  відбулось обговорення  перспективного плану розвитку Кам’янської сільської ради за участі голови райдержадміністрації Богдана Янка, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, посадових осіб та депутатів сільської ради,  активу села. Голова сільської ради Петро Петрів  прозвітував про основні напрямки роботи та окреслив  пріоритетні питання соціально-економічного  розвитку населеного пункту на 2019-2021 рр. Зокрема,  планується перекидка електропроводів на нововстановлені  опори та капітальний ремонт трансформаторної підстанції; розвиток зеленого туризму та введення туристичного збору.
26 Січня, 2019 р., 16:28
У міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся публічний звіт голови Львівської ОДА, під час якого Олег Синютка підсумував роботу упродовж 2015-2018 рр. Серед ключових досягнень, зокрема, відкриття 242 нових підприємств та створення майже 25 тисяч нових робочих місць. У розвиток області залучено 221,8 млн доларів прямих іноземних інвестицій. Значно зросла частки відновлювальної енергетики – на 152,3 мВт.
25 Січня, 2019 р., 16:33
Під час ускладнення погодних умов слід бути надзвичайно обачними. Правильно підбирайте одяг та взуття перед виходом на вулицю, обмежте переходи на далеку відстань, особливо в нічний час! Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження. Обирайте взуття із глибоким протектором на підошві. Ходіть неквапливо, маленькими кроками; ноги розслабте у колінах. Не тримайте руки у кишенях, щоб мати можливість балансувати. Не перебігайте проіжджу частину дороги. При падінні притискайте голову до грудей, а руки — до тулуба. Обходьте будівлі, на яких можуть бути бурульки. Ходіть тротуарами, посипаними піском. Літнім людям бажано мати тростину із гумовим наконечником.
25 Січня, 2019 р., 16:02
Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру повідомляє, що на виконання пункту 11 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до пункту 18 Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення (далі-Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року №105, наказом Міністерства Аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 №552 затверджено технічну документацію із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, яка вступила в силу з 01.01.2019 року.
25 Січня, 2019 р., 14:34
За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України по території областіта м. Львова:  До кінця доби 25 січня, впродовж доби 26 січня та вночі 27 січня збережеться місцями значний сніг. На дорогах ожеледиця. І рівень небезпечності, жовтий. Для автотранспорту: Збережеться рівень загрози 1 – жовтий (порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць). 25 - 26 сiчня у зв’язку iз снiгопадами та хуртовинами в горах Львiвської областi очiкується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).
25 Січня, 2019 р., 14:30
Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Україна» зауважив, що протягом двох днів візиту до Давосу відбулося біля 20 його офіційних зустрічей. Зокрема, відбулися змістовні переговори з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Заступником Голови Китайської Народної Республіки Ван Цішанєм, Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, новобраним Президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаіром Болсонаро, Президентом Польщі Анджеєм Дудою, Президентом Литви Далєю Грібаускайтє тощо. «Ми користуємось тим, що тут дуже щільний графік – переговори відбуваються по 15-20 хв. не більше, але їхня чисельність є достатньо великою. І скрізь ми маємо тверду позицію щодо підтримки України. Дякую нашим міжнародним партнерам, які демонструють таку підтримку, демонструють позицію захисту українців», - наголосив Глава держави.
25 Січня, 2019 р., 13:04
Львівська область забезпечена повністю вакцинами проти кору. Вакцини якісні та ефективні, наявні у всіх кабінетах щеплень, виробництва Бельгії та США. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак під час інтерв’ю на телеканалі НТА. “Підйом захворюваності відбувається кожні 10-12 років та носить хвилеподібний характер. Велика кількість випадків пов’язана також з антивакцинальною кампанією та тим, що декілька років тому вакцин не було  в повному обсязі. Люди втратили звичку вакцинуватися!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора