Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

14 Лютого, 2019 р., 17:14
Запрошуємо Вас на урочистий захід «Збережемо рідну мову, збережемо Україну», приурочений Міжнародному дню рідної мови та 148 річниці від дня народження Лесі Українки. Захід буде проходити 21 лютого 2019 року в приміщенні РНД «Бескид» (верхній зал). Початок о 14 годині.
14 Лютого, 2019 р., 16:58
Про виконання  районного бюджету Сколівського району за 2018 рік прозвітувала сьогодні, 14 лютого,  під час засідання Колегії  райдержадміністрації начальник фінансового управління Світлана Сидорик.  Зокрема, зазначено: "В  січні-грудні 2018 року до районного бюджету надійшло  462974,4 тис.грн  доходів загального та спеціального фондів,  що становить  98,9  відсотка  до затверджених розписом з урахуванням змін, в тому числі до загального фонду – 441887,8 тис.грн або, відповідно, 99,1  відсотка, спеціального фонду –  21086,6 тис.грн, або 95,1 відсотка. З державного бюджету отримано в повному обсязі базову дотацію в сумі 15707,8 тис.грн, освітню та медичну субвенції, відповідно, в сумах 105575,3 тис.грн та  38664,2 тис.грн, а також субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі  9800,9 тис.грн.  З обласного бюджету в повному обсязі отримано  дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я   в сумі  18940,4 тис.грн.  Крім цього, для збалансування бюджету район додатково одержав  3900,0 тис.грн дотації з обласного бюджету за рахунок стабілізаційної дотації з державного бюджету та 5190,0 тис.грн субвенції з обласного бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров`я за рахунок коштів медичної субвенції".                 
14 Лютого, 2019 р., 15:40
Сьогодні, 14 лютого,  під час засідання Колегії райдержадміністрації  голова райдержадміністрації Богдан Янко прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району за 2018 рік. Зокрема, промисловими підприємствами Сколівського району за 2018 рік реалізовано продукції на загальну суму  665,8 млн. грн, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 119,3% більше (2017 р. – 557,9 млн. грн). Сприянню економічній активності малих і середніх підприємств, підвищення їх конкурентоспроможності, оновлення основних засобів виробництва та створення сучасних робочих місць  є запровадження заходів Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області. У рамках Програми проводиться відшкодування відсотків по кредитах малого бізнесу. Основним завданням на 2019 рік є сприяння розвитку промислових підприємств району та збільшення реалізації промислової продукції  (на 7 %).
14 Лютого, 2019 р., 15:40
Сьогодні, 14 лютого,  під час засідання Колегії райдержадміністрації  голова райдержадміністрації Богдан Янко прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району за 2018 рік. Зокрема, промисловими підприємствами Сколівського району за 2018 рік реалізовано продукції на загальну суму  665,8 млн. грн, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 119,3% більше (2017 р. – 557,9 млн. грн).
14 Лютого, 2019 р., 12:32
У середу, 13 лютого, відбулось обговорення  перспективних  планів розвитку  населених пунктів  Нижньорожанківського старостинського округу Славської селищної ради. Участь в засіданнях взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, керівник апарату  райдержадміністрації Іван Ватагович, Славський селищний голова Володимир Бега,  громадськість  с.Нижня Рожанка та с.Верхня Рожанка.  
14 Лютого, 2019 р., 09:39
13 лютого на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» вчитель української мови та літератури Кам’янецького ЗЗСО І-ІІ ст. Оксана Молчанова провела педагогічний тренінг «Творчий вчитель – творчий учень». У даному заході взяли участь вчителі української мови та літератури Сколівського освітнього округу та вчителі-словесники зі стажем роботи до 5 років. У своєму виступі вчителю вдалося охопити та достатньо ґрунтовно розглянути цілий спектр важливих питань.  Олександра Храмченко, методист райметодкабінету відділу освіти, провела майстер-клас «Розвиток критичного мислення на уроках української мови та літератури», ознайомила присутніх із положеннями про проведення учнівських літературних конкурсів. Учителі, які брали участь у заході, удосконалили свою фахову майстерність, отримали багато корисних методичних порад.
14 Лютого, 2019 р., 09:26
У четвер, 21 лютого,  об 11.00 год. відбудеться ХХХ  сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним: про виконання  Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району за 2018 рік;  про  затвердження  Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району на 2019 рік; про виконання  районного бюджету Сколівського району за  2018 рік; про затвердження нових та внесення змін до діючих галузевих районних програм; про стан електропостачання в Сколівському районі; різне.
13 Лютого, 2019 р., 18:32
12 лютого на базі Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар – практикум заступників директорів шкіл Підгородецького освітнього округу «Самоосвіта вчителя». Наталія Лавришин, заступник директора з навчально-виховної роботи, виступила перед присутніми з презентацією «І де Я Є?» Учасники семінару взяли участь у підсумковому засідання «Школи в школі. Вчимося, щоб навчати» (ІІІ сезон) та майстер – класі «Використання логічно–опорних схем в освітньому процесі» з вчителями-предметниками даної школи. Серед присутніх також були: начальник відділу освіти  райдержадміністрації Олена Урдей, завідувач райметодкабінету Ліліана Іванютенко, методисти Марія Титаренко та Світлана Готиш. Цікаво! Нестандартно! Корисно для вчителів, які хочуть і працюють творчо. Проведення таких заходів сприяє підвищенню інтелектуального рівня педагогів та вихованню покоління.
13 Лютого, 2019 р., 18:30
Вчора, 12 лютого, з метою професійної підтримки вчителів 1 класів, популяризації їхнього педагогічного досвіду щодо реалізації завдань Нової української школи, консультування учасників освітнього процесу з актуальних питань впровадження Концепції НУШ заклади загальної середньої освіти Підгородецького освітнього округу, а саме: Корчинську ЗОШ І-ІІІ ст., Крушельницький НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ», Підгородецьку ЗОШ І-ІІІ ст., відвідали начальник відділу освіти Олена Урдей, завідувач районного методкабінету Ліліана Іванютенко, методист з початкової освіти, тренер Нової української школи Світлана Готиш. Спостереження та безпосередня бесіда з вчителями, першокласниками підтвердили, що освітня діяльність у цих школах орієнтована на головні компоненти Концепції НУШ.  В ході зустрічі з’ясовано індивідуальні потреби педагогів, їхні очікування щодо надання професійної підтримки. Нова українська школа - це школа, в якій приємно як навчатись, так і працювати. Ось так осучаснено освітній простір для першокласників у перелічених школах. Змінюймо наші школи на краще!
13 Лютого, 2019 р., 18:15
У п'ятницю, 15 лютого, о 13.00 год.  біля пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які не повернулися з афганської війни» в м.Сколе  відбудеться  пам’ятне віче, панахида та покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення  військ з Республіки Афганістан.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора