Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

15 Лютого, 2019 р., 14:28
Президент Петро Порошенко відзначив значний внесок ветеранів-афганців у захисті суверенітету та територіальної цілісності України та у боротьбі проти агресії Російської Федерації. Про це Глава держави сказав під час виступу на урочистому зібрані, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.
15 Лютого, 2019 р., 12:14
Відповідно до чинного законодавства у 2019 році буде проведено 5 перерахунків пенсій. Один такий перерахунок пенсій вже відбувся із 1 січня цього року – у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати з 3723 грн  до 4173 грн. Цей січневий перерахунок стосувався непрацюючих осіб, які досягнули 65 років  за  наявності в чоловіків 35 років, а в жінок 30 років страхового стажу. Мінімальний розмір пенсії за віком для такої категорії осіб встановлено на рівні 40 відсотків від мінімальної заробітної плати, але не менше розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, визначеного законом про Державний бюджет України на відповідний рік, тобто 1669,20 грн.
15 Лютого, 2019 р., 11:52
У четвер, 14 лютого, відбулось обговорення  перспективного  плану розвитку  Либохорівського старостинського округу Славської селищної ради. Участь в засіданні взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, Славський селищний голова Володимир Бега, в.о. старости Василь Глюдз, громадськість  с.Либохора. Зокрема,  серед пріоритетних  питань  розвитку населеного пункту на 2019-2021 рр.  це -  будівництво спортивного майданчика із штучним покриттям; будівництво паливної для потреб Народного дому;  будівництво підпірної стінки  в с.Либохора.  Ключовими питання, які обговорено під час засідання, були: освітня  та медична реформа,   ремонт доріг,  земельні питання,  співпраця з інвестором, заміна  опор ліній електропередач  та заміна трансформаторів (розроблено кошторисну документацію).
15 Лютого, 2019 р., 11:37
Консультація Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ми розмовляємо із директором центру Марією Николаїшин.  Що порадите виборцеві, коли він не може голосувати на тій виборчій дільниці, де включений до списку виборців, але бажає взяти участь у голосуванні? Якщо виборець у зв’язку з навчанням, роботою, реабілітацією у санаторії, чи іншими причинами не може проголосувати на виборах Президента України за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово, на  час їх проведення, змінити місце голосування. При цьому, зазначу, що виборча адреса його не змінюється.  
15 Лютого, 2019 р., 11:30
Відповідно до наказу начальника відділу культури Сколівської РДА від 12 лютого 2019 року № 31 «Про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Сколівської школи мистецтв, керуючись Законом України №955-VIII від 28.01.2016 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» та Законом України «Про культуру» та рішенням сесії Сколівської районної ради №699 від 20.12.2018 р. «Про внесення змін до Статуту Сколівської школи мистецтв та затвердження його в новій редакції», відділ культури Сколівської райдержадміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантної посади: директора Сколівської школи мистецтв. Кваліфікаційні вимоги до кандидатів:
15 Лютого, 2019 р., 11:02
14 лютого   під час засідання  комісії  з розгляду питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій та пільг за місцем проживання, яку  провів заступника голови райдержадміністрації  Володимир Крушельницький, розглянуто 15 заяв жителів району щодо  призначення житлових субсидій. За результатами  розгляду   справ прийнято рішення про  надання субсидій 8 заявникам,  відмовлено - 7.
15 Лютого, 2019 р., 09:09
Двічі на рік у всіх областях України проводиться набір на строкову військову службу. З особливостями призову в 2019 році, термінами проведення та підставами для відстрочки розібрався «Юридичний портал України». Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (ст.65 Конституції та ч.1 ст.1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).
14 Лютого, 2019 р., 17:51
Сьогодні, 15 лютого, о 13.00 год.  біля пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які не повернулися з афганської війни» в м.Сколе  відбудеться  пам’ятне віче, панахида та покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення  військ з Республіки Афганістан.
14 Лютого, 2019 р., 17:46
З 12 лютого 2019 року в Україні запрацювала нова соціальна програма – «муніципальна няня». Відповідну норму передбачено постановою Кабміну від 30  січня 2019 року № 68. Строк подачі документів – місяць із моменту укладення угоди з нянею. Щомісяця до 5-го числа потрібно надавати документи про оплату праці няні. Рішення про нарахування компенсації ухвалюють місцеві органи соцзахисту протягом 10 днів від дати подання документів.
14 Лютого, 2019 р., 17:27
25 лютого 2019 року на базі Тухлянського ОНЗЗСО І-ІІІ р. - гімназії буде проведено свято рідної мови «І там, де звучить мова, живе український народ», приурочене Міжнародному дню рідної мови та 148  річниці від дня народження Лесі Українки. Початок о 14.40 год.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора