Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

20 Лютого, 2019 р., 18:36
Сьогодні, 20 грудня,  в районному народному домі «Бескид» відбувся вечір-реквієм «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!» присвячений світлій пам’яті Героїв Небесної Сотні.
20 Лютого, 2019 р., 18:30
Сьогодні, 20  лютого,  пам'ятними  заходами на Сколівщині  вшанували  світлу пам'ять  Героїв Небесної Сотні. Зокрема, сьогодні минуло  п’ять років  з часу, як смертоносна куля обірвала  життя   нашого земляка, Героя Небесної Сотні, Героя України Олега Ушневича. Сколівчани  зібрались  біля місця вічного  спокою Героя України. Очільники району, міста, представники установ, організацій та  громадськість вклонились Герою Небесної Сотні, поклавши квіти  та лампадки до його могили. Поминальну панахиду за  Героями Небесної Сотні  та всіма захисниками України, які віддали  своє життя за гідність, волю, свободу і незалежність Батьківщини відслужив о.Володимир Мисів. Завершено  пам’ятне віче спільним  виконанням Державного гімну України. 
20 Лютого, 2019 р., 12:27
Продовжуємо інформувати в рамках проекту « Я МАЮ ПРАВО!» основні аспекти булінгу. Сьогодні зупинемось  на завданні фізичної шкоди потерпілій. Нагадуємо про алгоритм дій у випадках, якщо дитина стала жертвою булінгу: якщо є випадки цькування дитини в школі, подається заява на ім`я директора школи; дитині необхідно пояснити, якщо її цькують у школі, вона має право звернутись за допомогою та захистом до керівництва школи, вчителів, психолога, батьків інших; якщо на рівні школи ситуація з булінгом не вирішується,  необхідно звернутись  в поліцію.
20 Лютого, 2019 р., 12:24
Головне територіальне управління юстиції у Львівській області інформує про те, що на початку лютого 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов?язаних з народженням дитини (йдеться про запровадження послуги “Електронне малятко”). Тобто, у разі схвалення цього законопроекту, кожна українська родина зможе швидко за допомогою інтернету отримати безліч послуг таких як:
20 Лютого, 2019 р., 12:00
У вівторок,  19 лютого, відбулось обговорення  перспективних  планів розвитку  населених пунктів Орявської сільської ради: с.Орява та с.Погар. Участь в засіданнях взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, посадові  особи  Орявської  сільської ради, громадський актив населених пунктів.  Ключовими питаннями, які обговорено  під час зустрічей, це - ремонт доріг; забезпечення населення скрапленим газом; незадовільний графік руху шкільного  автобуса; вуличне освітлення, перекриття та утеплення фасаду Орявської  ЗОШ, руйнування  русла річки внаслідок трелювання деревини.
20 Лютого, 2019 р., 11:13
Сьогодні, 20 лютого, в м.Сколе відбудуться пам’ятні заходи «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!», приурочені Дню Героїв Небесної Сотні:  о 14.00 год. –   покладання квітів та панахида  на могилі Героя України, Героя Небесної Сотні Олега Ушневича; о 15.00 год. – вечір-реквієм в РНД «Бескид». На виконання Указу Президента України від 11.02.2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України завтра, 20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.
20 Лютого, 2019 р., 10:47
З 1 січня 2019 року заробітна плата не може нараховуватися основному працівнику у розмірі меншому за 4 173 грн за відпрацьований повний місяць. Розмір мінімальної заробітної плати визначено Законом «Про Державний бюджет на 2019 рік», який набрав чинності 1 січня 2019 року. Так, мінімальна зарплата на 1 січня 2019 року становитиме: у місячному розмірі – 4 173 грн; у погодинному розмірі − 25,13 гривень. Отже, з 1 січня 2019 року роботодавцем заробітна плата не може нараховуватися жодному найманому працівнику менше 4 173 грн за відпрацьований повний місяць.
19 Лютого, 2019 р., 17:18
Питання зайнятості населення, розвитку підприємництва, започаткування бізнесу та працевлаштування обговорено сьогодні, 19 лютого, під час робочої наради під головуванням заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького. Зокрема, директор  Сколівської районної філії Львівського ОЦЗ Іванна Тимоцко проінформувала   про діяльність в центрі зайнятості  консалтингового центру, в якому надаються безкоштовні послуги молодим підприємцям та особам, які планують відкрити власну справу, а саме:  консультації з питань  підприємництва, започаткування власної справи, допомога в складанні бізнес-плану. Так, в 2018 році 7 осіб з числа безробітних  скористались  одноразовою допомогою по безробіттю та відкрили  власну   справу, 4 осіб  стали учасниками проекту «Рука допомоги». Володимир Крушельницький наголосив  на необхідності  проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи  серед населення, зокрема, із залученням працівників культури, освіти, установ соціального захисту щодо  можливостей  перекваліфікації, започаткування власної справи та участі в соціальних проектах.
19 Лютого, 2019 р., 16:22
Прості кроки, які може зробити кожен: вчасно закривати кран на кухні чи у ванній кімнаті - берегти десятки літрів чистої води; користуватися пральною та посудомийною машинами при повному завантаженні; не використовувати фосфатні (фосфонатні) миючі засоби, бо фосфати призводять до загрозливого «цвітіння» водойм; віддавати перевагу душу замість ванної; вимикати воду під час чищення зубів; користуватися унітазом з двома режимами зливу; не засмічувати водойми побутовими відходами; не мити машини на берегах річок та озер.
19 Лютого, 2019 р., 11:28
З 01 січня 2019 року розпочалась кампанія декларування минулорічних доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи або мають право подати декларації для отримання податкової знижки.  З 19.12.2018 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 01.11.2018 № 866, яким затверджено Зміни до Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за № 1298/27743 із змінами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора