Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Янко прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району за 2018 рік

Дата: 14.02.2019 15:40
Кількість переглядів: 373

Сьогодні, 14 лютого,  під час засідання Колегії райдержадміністрації  голова райдержадміністрації Богдан Янко прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району за 2018 рік. Зокрема, промисловими підприємствами Сколівського району за 2018 рік реалізовано продукції на загальну суму  665,8 млн. грн, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 119,3% більше (2017 р. – 557,9 млн. грн).

Сприянню економічній активності малих і середніх підприємств, підвищення їх конкурентоспроможності, оновлення основних засобів виробництва та створення сучасних робочих місць  є запровадження заходів Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області. У рамках Програми проводиться відшкодування відсотків по кредитах малого бізнесу. Основним завданням на 2019 рік є сприяння розвитку промислових підприємств району та збільшення реалізації промислової продукції  (на 7 %).

      У 2018 році у районі з усіх джерел фінансування використано 50 млн.115 тис.грн, за рахунок цих коштів виконані роботи, закуплено обладнання для 86 об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. Зокрема, за кошти ДФРР – 1 об’єкт, субвенція з державного бюджету – 33 об’єкти, кошти обласного бюджету - 20  об’єктів, мікропроекти - 32 об’єкти. В 2018 році роботи завершені на  76 об’єктах. 4 об’єкти не реалізовувались, 6 об’єктів є перехідними на 2019 рік.  

За кошти обласного та місцевих бюджетів у 2018 році в районі реалізовувалося  32 мікропроекти, у т.ч. -  6 в Славській ОТГ. Найбільше проектів подано за пріоритетним напрямом «Освітня галузь» - 18 шт., «Інші пріоритети» - 2 шт., «Народні Доми» - 4 шт., «Вуличне освітлення» - 2 шт., «Фапи» - 5 шт. Загальна вартість реалізованих проектів становить 7,1 млн. грн.

Серед актуальних питань розвитку  району на 2019 рік, це:

  • продовження будівництва соціально-значимих об’єктів на території району;
  • активізація роботи щодо надання в оренду невитребуваних земельних ділянок сільськогосподарського призначення з метою їх цільового використання;
  • максимальна кількість переможців  у конкурсі мікропроектів;
  • залучення інвестиційних потоків.

Актуальним залишається проведення закупівель через електронну систему закупівель та проведення моніторингу економії бюджетних коштів.

Також під час Колегії презентовано  проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сколівського району на 2019 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора