Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

19 Лютого, 2019 р., 10:28
28 лютого 2019 року у м.Львові Головним управлінням ДФС у Львівській області буде проведено безкоштовний семінар для платників податків Львівської області на тему: «Актуальні питання оподаткування у 2019 році». Початок семінару:  об 11 год. 00 хв. Початок реєстрації:  о 10 год. 00 хв. Місце проведення: м.Львів, вул.Стрийська, 35, актовий зал в цокольному приміщенні адмінбудинку Головного управління ДФС у Львівській області. Запрошуємо взяти участь у семінарі всіх зацікавлених.  З метою визначення кількості учасників семінару, попередню реєстрацію можна здійснювати на суб-сайті ГУ ДФС у Львівській області (lv.sfs.gov.ua) в розділі анонси.
18 Лютого, 2019 р., 15:45
 ПФУ у Львівській області повідомляє, що з 1 березня в Україні вперше відбудеться автоматична індексація пенсій. Підвищення пенсії відбудеться відповідно до коефіцієнта, що відповідає 50% зростання інфляції та 50% зростання середньої зарплати по Україні, з якої сплачено страхові внески за 2018 рік. За підрахунками уряду, такий коефіцієнт складе 1,174. З 1 жовтня 2017 року було осучаснено всі пенсії із застосуванням для розрахунку показника середньої заробітної плати по Україні за 2014-2016 роки - 3764 грн. Тепер це значення буде помножено на коефіцієнт 1,174 та розраховано нове значення зарплати, за якою розраховується пенсія. Ця формула буде працювати в 2019 і 2020 роках.
18 Лютого, 2019 р., 14:58
Останніми днями, у зв'язку із підвищенням температурних показників, в області почали фіксувати випадки спалювання населенням сухої рослинності чи її залишків на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі. Через необдумані вчинки населення у вогні знищуються безхребетні тварини, птахи, які гніздуються на землі, знищується насіння, пошкоджуються кора та гілки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання, горить сміття, пластикові пляшки, залишки добрив і отрутохімікатів, утворюючи токсичні хімічні сполуки, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. При спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати ракові захворювання.  Також спалювання сухостою може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, виникає небезпека лісових і торф'яних пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.  Нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність. Пам’ятаймо, що краще запобігти пожежі у природному середовищі, ніж ліквідовувати її наслідки, а кожен акт підпалу – це злочин проти людини і природи.
18 Лютого, 2019 р., 12:02
У середу, 20 лютого  2019 року,  в м. Сколе відбудуться пам’ятні заходи «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!», приурочені Дню Героїв Небесної Сотні:  о 14.00 год. –   покладання квітів та панахида  на могилі Героя України, Героя Небесної Сотні Олега Ушневича; о 15.00 год. – вечір-реквієм в РНД «Бескид». На виконання Указу Президента України від 11.02.2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України завтра, 20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.
18 Лютого, 2019 р., 10:52
З 25 березня по 01 квітня 2019 року планується міжнародна культурно-освітня поїздка «Європейська єдність» до Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії. Мета поїздки - розвиток волонтерського руху, відвідування медичних, навчальних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн. Організаторами поїздки є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця», Литовська громадська організація «Від серця до серця», Естонська громадська організація «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури України.
18 Лютого, 2019 р., 10:39
Це веселе навчання фінансової грамотності за допомогою гри з імітацією реальних можливостей, які кожному в житті випадають, проте не кожен їх помічає. Ця гра – це фактично соціально-економічний стимулятор до ефективного управління власними ресурсами, це ще один шлях учнів до фінансової грамотності. Основна мета гри – покращити модель відносин з грошовим потоком і керувати ним з метою створення сімейного капіталу. Гімназисти 10-11 класів мали змогу зіграти в цю гру. За запрошенням друзів з Підгородецької ЗЗСО учні гімназії 15 лютого  відвідали с.Пігородці і зіграли в бізнес-гру «Життєвий капітал».
18 Лютого, 2019 р., 10:05
Дівчинка зі Сколівщини  бореться з важкою хворобою нирок. З листопада Сніжанка перебуває у ЗУСДМЦ м. Львова. Їй потрібна операція з трансплантації нирки, вартість якої 60000 доларів. У родини немає такої суми, тому вони благають про допомогу. Номер рахунку мами - картка Ощадбанку  5167 4901 1414 1832 Саган Марія Євгенівна, вчитель у Верхньорожанківському ЗЗСО Сколівського  району.
15 Лютого, 2019 р., 15:36
    З метою профорієнтаційної роботи та ознайомлення учнів у галузі виробництва електричного устаткування для транспортних засобів, сьогодні,  15 лютого,  учні Підгородецького освітнього округу  (Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст., Сопітської ЗОШ І-ІІІ ст., Корчинської ЗОШ І-ІІІ ст. та Крушельницького НВК "ЗОШ І-ІІ ст.- ДНЗ") відвідали одне з найбільших міжнародних виробничих підприємств LEONI у м.Стрий з виготовлення кабельних мереж для автомобільної промисловості, авіації, медичної та побутової техніки. Цікаву екскурсію для дітей провели працівники підприємства. Школярі мали чудову можливість дізнатися багато нового і цікавого про історію виникнення підприємства. Учасники екскурсії відвідали різні структури підприємства, спостерігаючи за технологією виробництва кожної операції. У своїй розповіді представник підприємства зазначив, що пріоритетні завдання роботи підприємства на сьогодні – це постійне залучення клієнтів, співпраця з закордонними партнерами, покращення умов праці та забезпечення соціальних гарантій для працюючих.   Учні брали активну участь в обговоренні, задавали питання, що стосувалися організації роботи підприємства.
15 Лютого, 2019 р., 15:31
Сьогодні, 15 лютого,  біля  пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які не повернулися з афганської війни» в м.Сколе  відбулось  пам’ятне віче  «Залишились вірними військовому обов’язку», приурочене вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та 30 річниці виведення  військ з Республіки Афганістан.  
15 Лютого, 2019 р., 14:31
Щорічно, 15 лютого, світ відзначає Всесвітній день онкохворої дитини (International Childhood Cancer Day). Основною метою цього дня є привернення уваги громадськості до дітей, що страждають на онкологічні захворювання. Засновником дня виступила Всесвітня конфедерація батьків дітей, хворих на рак (ICCCPO) в 2001 році.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора