Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

23 Грудня, 2020 р., 19:36
Для отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8000 грн відповідно до Закону України від 04.12.2020 №1071/ІХ «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»:  необхідно заповнити електронну заяву через мобільний додаток Порталу Дія за посиланням https://diia.gov.ua/services/odnorazova-materialna-dopomoga-fopam-ta-najmanim-pracivnikam. Заява для отримання одноразової допомоги застрахованим особам заповнюється ВИКЛЮЧНО в електронній  формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або з використанням мобільного додатка Порталу Дія.
23 Грудня, 2020 р., 19:24
Інформація про діяльність органів місцевого самоврядування – один з основних факторів довіри мешканців громади та запорука  успішного розвитку територій.  У зв’язку із завершенням реформи децентралізації, формуванням нового адміністративно-територіального устрою області, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА надає рекомендації громадам щодо побудови інформаційної комунікації на територіях.
23 Грудня, 2020 р., 14:22
Від 14 по 31 грудня, українські підприємці та наймані застраховані працівники, які будуть змушені закритись через локдаун у січні, зможуть подати заявку на одноразову грошову допомогу від держави. Розмір допомоги становить - 8 тисяч гривень. Проєкт виплати матеріальної допомоги реалізується Мінцифри у партнерстві з Пенсійним фондом України, Міністерством соціальної політики України та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
23 Грудня, 2020 р., 14:03
У ході реформи місцевого самоврядування, важливі для безпеки населення повноваження передаються на найближчий до населення рівень влади – в територіальні громади. Саме на рівні міських, селищних та сільських громад організовуються та реалізуються основні заходи захисту населення і територій. Тому кожна громада повинна планувати та організовувати свою безпеку, захист мешканців від ймовірних надзвичайних ситуацій. Адміністративні та соціальні послуги, розміщення різних служб, пожежних частин та рятувальних підрозділів здійснюватимуться у кожній громаді шляхом створення відповідних органів управління та сил цивільного захисту (місцевих пожежних частин, комунальних та добровільних рятувальних формувань) та їх належного забезпечення.
22 Грудня, 2020 р., 16:53
Міжнародна технічна допомога (МТД) є одним з інструментів розвитку для об’єднаних територіальних громад. Завдяки грантовим коштам ОТГ можуть підвищити якість надання адміністративних послуг, покращити інвестиційний клімат, впровадити заходи з енергоефективності, розвивати туристичний потенціал, здійснити модернізацію інфраструктури, медичного обладнання тощо.
22 Грудня, 2020 р., 12:06
З 1 січня 2021 року органи соціального захисту населення втрачають повноваження приймати документів мешканців громад для надання адміністративних послуг соціального характеру.  Чинним законодавством передбачено впровадження з 01.01.2021 моделі прийому документів для призначення різних видів соціальних допомог, житлових субсидій та пільг в районах виключно через посадових осіб територіальних громад.
22 Грудня, 2020 р., 12:06
З 1 січня 2021 року органи соціального захисту населення втрачають повноваження приймати документів мешканців громад для надання адміністративних послуг соціального характеру.  Чинним законодавством передбачено впровадження з 01.01.2021 моделі прийому документів для призначення різних видів соціальних допомог, житлових субсидій та пільг в районах виключно через посадових осіб територіальних громад.
21 Грудня, 2020 р., 17:49
Департамент агропромислового розвитку розпочав цикл онлайн – семінарів   з  територіальними громадами  щодо питань розвитку сімейних фермерських господарств  та  впровадження земельної реформи. Навчання організували в  30   територіальних громадах. Територіальним громадам роз’яснюють про впровадження земельної реформи, зокрема про запуск обігу (ринку) землі сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року та обговорюють актуальні зміни до законодавства, що регулюють земельні правовідносини. Відтак, скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.  З липня 2021 до 1 січня 2024 буде діяти обмеження на купівлю землі – не більше 100 га в одні руки. З 2024 року обмеження становитиме до 10 тис га в одні руки.
21 Грудня, 2020 р., 17:47
Уряд продовжив термін подання заяв на отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам до 31 грудня. Зокрема, для отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8000 грн необхідно заповнити електронну заяву через мобільний додаток Порталу Дія за посиланням.   Для отримання одноразової допомоги застрахованим особам заява заповнюється ВИКЛЮЧНО в електронній формі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг або з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).
21 Грудня, 2020 р., 10:48
    Сколівська  ДПІ Головного  управління  ДПС  у  Львівській  області нагадує  всім  платникам   податків, а саме: релігійні  громади,  неприбуткові  організації, ОСББ (Об’єднання  співвласників  багатоквартирних  будинків), політичні  партії,  що система  цифрового  підпису  дає  змогу  кожному  користувачу  мати  свій  ключ,  який  можна  подавати  звітність  в  електронному    вигляді  в  органах  ДПС та  інші  органи, щодо  подання  електронної  звітності  та  переваги  здачі податкової  звітності в  електронній  формі.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора