Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

15 Грудня, 2020 р., 11:33
Сьогодні, 15 грудня, об 11:09, на головний залізничний вокзал Львова прибув потяг Інтерсіті+, який прямує із Києва до карпатського селища Славське, відомого гірськолижними курортами. Зупинка потяга на головному вокзалі Львова триває 20 хвилин, також Інтерсіті+ зупиняється на станції «Підзамче», поблизу центру міста. До кінцевої станції, Славського, перший рейс швидкісного потяга із Києва прибуде о 13:20. По дорозі зупинятиметься у містах Стрий і Сколе. «Призначення Інтерсіті+ на цей маршрут саме взимку дуже актуальне, адже в Славському й довкола селища є багато гірськолижних курортів і зовсім не дарма місцева громада позиціонує себе лозунгом «гори вражень», – акцентував Тарас Лозинський, заступник начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації. – Чудові краєвиди, велика кількість цікавих атракцій, роблять цю місцевість особливо привабливою для туризму. І не тільки взимку. Тому сподіваємось, що Інтерсіті+ за цим маршрутом курсуватиме постійно».
14 Грудня, 2020 р., 16:35
З 19 грудня 2020 року по всій території України будуть діяти нові обмеження. Зокрема нові обмеження забороняють:
14 Грудня, 2020 р., 16:32
12 грудня у Львові отруїлася чадним газом дитина 2005 року народження. Дівчинку госпіталізували у МДКЛ м. Львова у стані середнього ступеня важкості (35% карбоксигемоглобіну). Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА. Аварійна бригада ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинила подачу газу до квартири, обладнаної газовою колонкою та плитою ПГ-4. Усі обставини події встановлюються.
14 Грудня, 2020 р., 16:19
21 грудня Державній службі зайнятості виповнюється 30 років. Це величезний шлях присвячений службі людям і Сколівській районній філії  є що згадати. Адже кожний день ми стараємося забезпечити зайнятість нашого населення шляхом працевлаштування та шляхом відкриття власної справи, а роботодавцям – надати допомогу у вигляді компенсації єдиного соціального внеску, виплати по частковому безробіттю та безпосередньо укомплектуванням вакансій, заявлених підприємцями Сколівщини.
14 Грудня, 2020 р., 12:37
Від сьогодні, 14 грудня, українські підприємці та наймані працівники, які будуть змушені закритись через локдаун у січні, зможуть подати заявку на одноразову грошову допомогу від держави. Розмір допомоги -  8 тисяч гривень. Заяву на виплату одноразової допомоги підприємці мають подати до 31 грудня включно. Гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних.
14 Грудня, 2020 р., 11:00
Напередодні новорічно-різдвяних свят  лісові насадження Львівщини зазнають непоправної шкоди, адже попит на живі ялинки сприяє вирубуванню хвойних дерев. Департамент екології та природних ресурсів звертається до мешканців Львівщини з проханням не вирубувати зелених красунь, а знаходити альтернативні рішення під час святкування зимових свят, що дозволять зменшити випадки несанкціонованої вирубки ялинок.
14 Грудня, 2020 р., 10:49
З метою перевірки рівня готовності територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення 16 грудня 2020 року у період з 14:50 год. до 14:55 год. проводитиметься навчальне оповіщення населення м. Львова та області сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Звучання електросирен означає сигнал “Увага всім!”. Почувши його, негайно увімкніть теле- та радіоприймачі (телевізійні канали “UA:Львів”, “1 Західний”, радіостанція “UA:Українське радіо” 103,3 МГц) і прослухайте повідомлення цивільного захисту.
11 Грудня, 2020 р., 17:46
10 грудня набрали чинності закони щодо підтримки бізнесу на період карантину. Вони були ініційовані Президентом України Володимиром Зеленським. Яку підтримку передбачають - в інформації від департаменту економічної політики Львівської ОДА.
11 Грудня, 2020 р., 17:43
зниженням температури повітря, традиційно збільшується кількість випадків виникнення пожеж у житловому секторі. Аби підтримувати комфортну температуру в оселі, люди нерідко нехтують правилами безпеки під час експлуатації опалювальних електроприладів та пічного опалення, що призводить до пожежі. Займання у приватному секторі надзвичайно небезпечні, адже зазвичай загрожують не лише мешканцям оселі, у якій виникають, але й тим, хто проживає поруч. За інформацією ДСНС України, лише протягом минулої доби в житловому секторі сталося більше сотні пожеж.
11 Грудня, 2020 р., 17:39
11 грудня – Міжнародний День гір. Щороку кількість мандрівників, які вирушають у зимові гірські походи, зростає. Така статистика тішить, проте слід пам’ятати про безпеку в зимових горах. За словами заступника керівника громадської рятувальної служби ГОРС Володимира Яворівського, люди не «підкорюють» вершини, а просто гори інколи дозволяють подивитись на себе ближче.  «Перед сходженням потрібно зареєструватись в рятувальній службі. Це полегшить роботу рятувальникам в разі надзвичайної ситуації і турист отримає інформацію про стан маршруту, прогноз погоди та інші важливі речі, - зазначає досвідчений гірський рятувальник Володимир Яворівський. - Зимові сходження вимагають більшої підготовки, ніж літні мандрівки. Це і фізична витривалість, професійне екіпірування, навігація, запас їжі, аптечка, пальник, ліхтарик та зв'язок.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора