Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

13 Жовтня, 2017 р., 14:57
У середу, 11 жовтня,  в Славській ЗОШ І-ІІІ ст.,  за підтримки громадської організації «Сила Карпат», учасниками Всеукраїнського симпозіуму художників «Славське 2017», був проведений майстер-клас для обдарованих дітей з образотворчого мистецтва, який приурочений Дню захисника України.  Художники Олесь Соловей, Василь Корчинський (м.Київ), Руслан Чугай (м. Луцьк), Ігор Юрченко (м. Львів) практичними порадами допомагали в композиції малюнка, підборі кольорової гами. Школярі присвятили свої роботи захисникам України.
13 Жовтня, 2017 р., 10:44
14 жовтня: об 11.00 год. - традиційне урочисте сходження до могили воїнів ОУН-УПА на г.Альтана (покладання квітів, поминальна панахида, пам'ятне віче за участю народного ансамблю пісні і танцю “Бойківщина”). Збір о 10.30 год. на майдані Незалежності м.Сколе; о 17.00 год. - урочисті заходи з нагоди 10-річчя облаштування статуї Пресвятої Діви Марії та ангелів (перехрестя вулиць Стуса та Гайдамацької м. Сколе): «Неустанний твій Покров, поміч дати все готов…Радуйся, Маріє!» (за ініціативи районного об’єднання власників агроосель «Бойківська хата»).- 15 жовтня: о 12.00 год. - відкриття Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України на Верецькому перевалі (с.Климець). Виїзд з м-ну Незалежності м.Сколе о 10.00 год.; о 15.00 год. - біля РНД “Бескид” м. Сколе - Фестиваль стрілецько-повстанської звитяги “Пісні перемоги”. В програмі Фестивалю виступи: - кращих колективів художньої самодіяльності Сколівщини, - переможців районного етапу 18 Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», - гурту “Карпати” Спілки ветеранів АТО Сколівщини, - тріо “Глорія”. В рамках Фестивалю планується: - виставка зброї; - виставка-діалог “УПА - непереможна й легендарна”; - виставка дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва; - демонстрація фільму “Нескорені”; - частування стравами польової кухні: кулішем, баношем, картоплею по-партизанськи.
13 Жовтня, 2017 р., 10:35
Заходи попереджувального характеру:  - здійснити комплексне обстеження стану надійності охорони об’єкта, посилити пропускний режим по допуску на об’єкт автотранспорту, персоналу і відвідувачів, проводити ретельну перевірку ввезеного на об’єкт майна і внесеної ручної поклажі. Для цих цілей використовувати технічні засоби (металодетектори, газоаналізатори, дзеркала для огляду автомобілів та ін.); - вжити додаткових заходів щодо інженерно-технічної оснащеності об’єкта, додатково встановити модернізовані системи сигналізації і відеоспостереження в зонах підвищеного ризику;
13 Жовтня, 2017 р., 10:17
Пішохід зобов’язаний дотримуватись правил дорожнього руху на рівні з іншими його учасниками. Останнім часом це правило є надто актуальним, адже недотримання пішоходами своїх обов’язків як учасника дорожнього руху є причиною значної кількості ДТП на дорогах України. Більше того – пішохід зобов’язаний пам’ятати, що порушення ним правил дорожнього руху є адміністративним правопорушенням та тягне за собою передбачену законом відповідальність. Яких правил пішохід зобов’язаний дотримуватись визначено розділом 4 правил дорожнього руху “Обов’язки та права пішоходів”. Згідно п.1.10 правил дорожнього руху пішохід – особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску;
13 Жовтня, 2017 р., 10:11
Як уникнути простудних захворювань у дитини восени? Насправді, існують профілактичні заходи проти застуди у дітей восени і вони досить легкі, щоб кожна матуся могла їх взяти собі на озброєння. Отже, що треба робити з метою профілактики застуд на початку осені, щоб не водити дитину до педіатра. Навчити дитину дихати виключно носом. Цей захід профілактики дуже простий, але, тим не менше, його ефективність перевищує 87%. Справа в тому, що слизова носа, на відміну від слизової рота, є дуже ефективним бар'єром на шляху у хвороботворних мікроорганізмів. Таким чином, якщо через рот потрапляє в організм понад 60% мікробів, то слизова носу попереджає попадання більш ніж 87%. Слід зазначити, що ідеальний спосіб навчити дитину правильно дихати носом - це регулярні аеробні навантаження під контролем дорослих. Отже, спорт, та профілактика!
13 Жовтня, 2017 р., 09:32
Під такою назвою 8 жовтня в Головецькій бібліотеці відбувся урок мужності за участі  учасника АТО Володимира  Шияка. Учасник АТО розповів про пережиті події на Сході України, про те, якою дорогою ціною воїни відстоюють єдність України. Під час зустрічі читачами бібліотеки були прочитані патріотичні вірші, приурочені героям АТО. До присутніх звернулася бібліотекар Стефа Скольська, вона подякувала героєві за мужність і відвагу, за те, що у важкий час став на захист України.
12 Жовтня, 2017 р., 17:54
Сьогодні, 12 жовтня, на території Славського ДЛГП «Галсільліс» урочисто відкрили учнівський лісівничо-екологічний просвітницький центр «Бескиди». Участь у урочистостях  взяли перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, голова екологічної комісії Юрій  Гудима, керівництво ОКС ЛГП «Галсільліс», голова Сколівської районної ради Микола Романишин, перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації  Ярослав Лепісевич, представники громадськості. "Сьогоднішня подія є дуже важлива, тому що ми бачимо, що лісокористувачі починають дивитися на лісову галузь з іншого боку, - наголосив Андрій Білоус. -  Відкриття такого закладу є також свідченням того, що комунальні лісогосподарські підприємства змінюються. Тут дітки зможуть отримувати перші знання про те, як доглядати, дбати та берегти найбільше природне багатство – ліс. Екологічне просвітництво є нашим  пріоритетом».
12 Жовтня, 2017 р., 17:02
Кожного другого четверга у жовтні відзначають Всесвітній день захисту зору, аби у цей день люди звернули увагу на профілактику сліпоти та проблеми, пов’язані із зором, адже три чверті випадків таких захворювань можна  попередити або вилікувати.
12 Жовтня, 2017 р., 16:55
За осінній період 2017 року на теренах України проводитимуть набір школярів за «Програмою обміну майбутніх лідерів» (FLEX) на 2018-2019 навчальний рік. Програма FLEX надає можливість українським старшокласникам навчатися в американській школі і жити в американській сім'ї протягом одного навчального року.
12 Жовтня, 2017 р., 16:23
Сьогодні, 12 жовтня, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич провів чергове засідання оргкомітету з підготовки та відзначення на території Сколівського району Дня захисника України, 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва. Під час засідання узгоджено сценарії урочистих заходів, обговорено організаційні питання щодо забезпечення охорони громадського порядку, пожежної безпеки та чергування медичного поста та інформування населення. Щодо основних заходів заплановано: - 14 жовтня: об 11.00 год. - традиційне урочисте сходження до могили воїнів ОУН-УПА на г.Альтана (покладання квітів, поминальна панахида, пам'ятне віче за участю народного ансамблю пісні і танцю “Бойківщина”). Збір о 10.00 год. на майдані Незалежності м.Сколе; о 17.00 год. - урочисті заходи з нагоди 10-річчя облаштування статуї Пресвятої Діви Марії та ангелів (перехрестя вулиць Стуса та Гайдамацької м. Сколе): «Неустанний твій Покров, поміч дати все готов…Радуйся, Маріє!» (за ініціативи районного об’єднання власників агроосель «Бойківська хата»).  - 15 жовтня: о 12.00 год. - відкриття Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України на Верецькому перевалі (с.Климець). Виїзд о 10.30 год. з майдану Незалежностіві м.Сколе; о 15.00 год. біля РНД “Бескид” м. Сколе - Фестиваль стрілецько-повстанської звитяги “Пісні перемоги”. В програмі Фестивалю виступи: - кращих колективів художньої самодіяльності Сколівщини,  - переможців районного етапу 18 Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», - гурту “Карпати” Спілки ветеранів АТО Сколівщини, - тріо “Глорія”. В рамках Фестивалю планується:   - виставка зброї; - виставка-діалог “УПА - непереможна й легендарна”; - виставка дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва;  - демонстрація фільму “Нескорені”; - частування стравами польової кухні: кулішем, баношем, картоплею по-партизанськи.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора