Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД СЕЗОННИХ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ

Дата: 18.10.2017 14:41
Кількість переглядів: 693

Фото без описуОсінь це - бабине літо, різнокольорове листя та безмежна кількість теплих емоцій. Ще ця пора року приносить свої несподіванки. У цьому році в Україні слід очікувати новий штам вірусу. Але й старі ж нікуди не ділися, тому потрібно оберігатися та загартовувати себе і свої родини. А як вберегтися від сезонних інфекцій або попередити захворювання? Для вас маємо кілька порад, прислухайтеся та не хворійте!

Щеплення

Специфічний метод профілактики був і лишається один – вакцинація. Потім, коли починається епідемічний період, це стає захистом людини. Якщо людина не вакцинувалася, то на перший план виходить індивідуальний захист. Це миття рук, уникання тісних колективів.

Вітаміни

Вітаміни, що містяться в овочах фруктах та у різних продуктах харчування, позитивно впливають на імунітет. Тому, як говорять американці: “An apple a day keeps a doctor away” (Їж яблуко щодня, і лікар тобі не знадобиться).

Багато води

Осінь і зниження температури на вулиці – зовсім не привід зменшувати кількість випитої води. Так, звичайно під час виснажливої спеки рука сама тягнеться до пляшки з водою, але і восени таку практику потрібно продовжувати. Добова доза води для здорової дорослої людини становить приблизно 1,5 л. Також не забувайте, що одним з перших засобів, які рекомендуються при застудах – це пити побільше рідини. Це можуть бути різноманітні відвари з протизапальними травами, зелений чай, чай з ромашкою, лимоном і медом та ін.

Загартовуйтеся

Не варто кутатися в теплий одяг. Та й до речі, про осінь – чудовий час, щоб експериментувати з одягом.

Здоровий відпочинок

Осінь, як писав поет, досить таки сумна пора. І сонячні теплі дні змінюються на дощі і холод, вганяючи багатьох в депресію. Тому намагайтеся гарненько висипатися, адже повноцінний відпочинок добре впливає на загальне самопочуття і настрій. А ось недосип, навпаки, призводить до появи втоми, роздратування, апатії і як наслідок – до ослаблення, зниження тонусу і схильності організму до хвороб.

Будьте здорові!

Джерело: http://rada-gov.com.ua/osinni-nespodivanki-yak-vberegtisya-vid-sezonnih-infektsiynih-zahvoryuvan/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора