Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новації ЗНО: у 2018-му тести з іноземної мови будуть з аудіюванням та двох рівнів складності

Дата: 18.10.2017 14:45
Кількість переглядів: 681

Фото без описуУ 2018 році на ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов вперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2. Також вони включатимуть частину «Розуміння мови на слух» (аудіювання): прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Про це повідомили під час прес-конференції на тему «ЗНО-2018» сьогодні, 18 жовтня.

За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, результати тестування з іноземних мов прийматимуть до розгляду приймальною комісією у вишах України лише у Сертифікатах 2018 року.

Рівень В1 передбачає, що особа може розуміти основний зміст чіткого нормативного мовлення на теми, близькі і часто вживані на роботі, у навчанні тощо. Може вирішити більшість проблем під час перебування у країні, мова якої вивчається. Може просто і зв'язано висловитись на знайомі теми або теми особистих інтересів.

Рівень В2 передбачає, що особа може розуміти основні ідеї тексту як на конкретну, так і на абстрактну тему, у тому числі й дискусії за фахом. Може вільно спілкуватися з носіями мови. Може чітко, детально висловитись на широке коло тем, виражати свою думку з певної проблеми, наводячи різноманітні аргументи за і проти.

Відтак, тест рівня В2 складатимуть випускники 2018 року, які зараховуватимуть результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора