Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

10 Жовтня, 2017 р., 12:35
Президент України Петро Порошенко подякував Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтвердження незмінної підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах. «На жаль, незважаючи на усі мирні ініціативи та зусилля, у тому числі в рамках Нормандського формату, агресія Російської федерації проти України продовжується, як і окупація українського Криму. Разом із Президентом Ердоганом ми відзначили неприпустимість ситуації у сфері прав людини у Криму, яка постійно погіршується через репресивні дії окупаційної влади», - зазначив Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками переговорів.
10 Жовтня, 2017 р., 12:24
Заходи з нагоди Дня захисника України,75-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва, які відбудуться на території Сколівського району 14–15 жовтня 2017 року. 14 жовтня: об 11.00 год. - традиційне урочисте сходження до могили воїнів ОУН-УПА на г.Альтана (покладання квітів, поминальна панахида, пам'ятне віче за участю народного ансамблю пісні і танцю “Бойківщина”). Збір о 10.30 год. на майдані Незалежності м.Сколе; о 17.00 год. - урочисті заходи з нагоди 10-річчя облаштування статуї Пресвятої Діви Марії та ангелів (перехрестя вулиць Стуса та Гайдамацької м. Сколе): «Неустанний твій Покров, поміч дати все готов…Радуйся, Маріє!» (за ініціативи районного об’єднання власників агроосель «Бойківська хата»). - 15 жовтня: о 12.00 год. - відкриття Меморіального комплексу полеглим січовикам Карпатської України на Верецькому перевалі (с.Климець). Виїзд з м-ну Незалежності м.Сколе о 10.00 год.;  о 15.00 год. - біля РНД “Бескид” м. Сколе - Фестиваль стрілецько-повстанської звитяги “Пісні перемоги”. В програмі Фестивалю виступи: - кращих колективів художньої самодіяльності Сколівщини, - переможців районного етапу 18 Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», - гурту “Карпати” Спілки ветеранів АТО Сколівщини, - тріо “Глорія”. В рамках Фестивалю планується:  - виставка зброї; - виставка-діалог “УПА - непереможна й легендарна”; - виставка дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва; - демонстрація фільму “Нескорені”; - частування стравами польової кухні: кулішем, баношем, картоплею по-партизанськи.
10 Жовтня, 2017 р., 11:52
15 жовтня у смт. Славське Сколівського р-ну відбудуться змагання з гірського бігу (вгору- вниз). Довжина траси орієнтовно 14,5 км, одне коло з забігом на г. Ільза (1066м). Програма змагань: 14.10.(субота). 15.00-19.00 - робота секретаріату, реєстрація та видача стартових пакетів ( пункт ГОРСу, вул. Устияновича 2, смт. Славське); 15.10.(неділя). 10.00-12.30 - робота секретаріату, реєстрація та видача стартових пакетів на старті змагань. Центральна площа смт. Славське, біля пам’ятника Т.Г. Шевченкові. 13.00 - старт змагань. 16.00 - завершення ліміту часу та закриття траси. 16.30 - нагородження переможців та призерів змагань. Зазначимо, організаторами змагань є гірська оперативно-рятувальна служба, туристично-спортивний клуб "Чорногора", управління туризму та курортів Львівської ОДА. 
10 Жовтня, 2017 р., 09:57
В понеділок, 09 жовтня, відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення на території Кам'янецької сільської ради за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення та управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Стрийського об’єднаного управління Пенсійного Фонду у Львівській області. Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Сироїжко О.Є. акцентувала увагу роботодавців та найманих працівників на правильності укладення трудових договорів з найманими працівниками, про надання відпусток працівникам, виплаті заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімуму.
09 Жовтня, 2017 р., 17:05
Відповідно до ст.6 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, на виконання “Правил надання населенню послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, та у зв'язку із пониженням середньодобової температури повітря, розпорядженням голови райдержадміністрації від 09 жовтня 2017 року №326 “Про початок опалювального сезону 2017/18 років” на Сколівщині встановлено з 10 жовтня 2017 року початок опалювального сезону. Також  даним розпорядженням створено районну робочу групу для оперативного вирішення проблемних питань, які можуть виникати в період входження в опалювальний сезон, а в подальшому – для забезпечення сталої роботи господарського комплексу району протягом зимового періоду 2017-2018 року.
09 Жовтня, 2017 р., 15:31
В п’ятницю, 06 жовтня, в актовій залі райдержадміністрації з нагоди 100-ліття Української Революції і 75-річчя створення УПА відбулась Конференція на честь ГРИГОРІЯ ДЕМ’ЯНА і ВАСИЛЯ ІВАНИШИНА - відомих педагогів, учених, державних, громадсько-політичних та культурно-просвітницьких діячів. Конференція відбулась за ініціативи голови Сколівського районного братства ОУН-УПА Теодора Витвицького за участі першого заступника голови Сколівської райдержадміністрації Ярослава Лепісевича, директора Інституту народознавства, академіка НАН України, доктора історичних наук, професора Степана Павлюка, професора Дрогобицького педуніверситету ім.І.Франка Петра Іванишина, доцента Дрогобицького педуніверситету ім.І.Франка Олега Багана, керівника відділу освіти райдержадміністрації Любомира Губиша, священнослужителів, держслужбовців, педагогів, учнівської молоді та активу району.
09 Жовтня, 2017 р., 10:49
 У п'ятницю, 06 жовтня під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича відбулось засідання комісії по підготовці житлового фонду комунального господарства, закладів освіти, культури, охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр. з питань завершення робіт з підготовки до опалювального сезону 2017/18 років та підписання паспортів готовності житлового фонду. Ярослав Лепісевич наголосив на необхідності завершення робіт по підготовці до опалювального сезону 2017/18 рр. та підписання паспортів готовності житлового фонду. Керівники установ та служб прозвітували про готовність до опалювального сезону 2017/18 років. За результатами засідання вирішено:
06 Жовтня, 2017 р., 21:29
Сколівська райдержадміністрація нагадує мешканцям Сколівського району  про механізм дій у разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів.  Заходи попереджувального характеру:  - здійснити комплексне обстеження стану надійності охорони об’єкта, посилити пропускний режим по допуску на об’єкт автотранспорту, персоналу і відвідувачів, проводити ретельну перевірку ввезеного на об’єкт майна і внесеної ручної поклажі. Для цих цілей використовувати технічні засоби (металодетектори, газоаналізатори, дзеркала для огляду автомобілів та ін.); - вжити додаткових заходів щодо інженерно-технічної оснащеності об’єкта, додатково встановити модернізовані системи сигналізації і відеоспостереження в зонах підвищеного ризику; - оснастити телефони об’єкта, зазначені в офіційних довідниках, автоматичними визначниками номера і звукозаписною апаратурою; - у випадку загострення криміногенної обстановки в регіоні ввести чергування співробітників підрозділів безпеки, підсилити контроль за роботою особового складу охорони, регулярно здійснювати перевірки несення служби в денний і нічний час;
06 Жовтня, 2017 р., 15:00
У вівторок, 3 жовтня, в сільській бібліотеці-філії с.Орів-1 спільно із шкільною бібліотекою Орівської ЗОШ І- ІІІ ст. було проведено вечір-зустріч «Герої серед нас» та оформлено книжково-ілюстраційну виставку «Повертайся живим»» із квітковим написом. Зустріч проходила із учасником АТО Степановим Денисом Валерійовичем, який в прикордонних військах захищав кордони нашої України біля Маріуполя смт. Сартана. Захід розпочався вступним словом зав. бібліотекою Гресько Стефанією після чого учні школи спільно з Наталією Олексіївною поставили літературно-музичну композицію «Живи, Україно, живи для краси». Активну участь в заході взяли ведучі: Явір Вікторія та Радяк Іванна. Прозвучали пісні «Вже вечір вечоріє», «За Україну, за її волю» учнями 5-го класу Антонів Іван та Ямельницький Святослав і Стасенко Віталій. Читали вірші: Степанов Владислав та Гресько Соломія.  Насамкінець Степанов Денис згадав своїх побратимів – односельчан, які в даний час знаходяться на передовій – це Костище Іван та своїх друзів, які віддали життя за нашу Україну і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Всі присутні на заході виконали Державний Гімн України. Сільський голова Сухроменда Тетяна Петрівна подякувала організаторам заходу і побажала воїнам швидкого повернення з перемогою.
06 Жовтня, 2017 р., 10:08
Минулої п'ятниці, 29 вересня, у сільській книгозбірні с. Риків відбулася зустріч учасника АТО, сільського голови Ігоря Зеленевича з учнями школи (2-4 кл.). Із вступним словом виступила сільський бібліотекар Оксана  Гайванович. Оксана Іванівна оформила тематичну поличку “УЧАСНИКИ АТО – ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ”. Сільський голова розповів про пережиті події на Сході України і побажав читачам мирного неба над головою, здоров’я, успіхів у навчанні. Бібліотекар разом із дітьми-читачами щиро подякували Ігорю Зеленевичу за зустріч і змістовний виступ, за те, що у важкий для України час став на її захист. На згадку про зустріч із учасником АТО  зроблено світлину.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора