Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

23 Січня, 2018 р., 15:19
Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу розповів директор департаменту цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Олександр Харчук. Природний та чадний газ є небезпечні тим, що вони не мають кольору та запаху. Відтак, його наявність у приміщенні людина не відчуває. Чадний газ є не безпечнішим, аніж природний, оскільки при низькій його концентрації може спричинити смерть людини.   «Отруєння чадним газом стаються унаслідок неправильної експлуатації газових приладів, приладів для обігріву, самовільного їх облаштування. Кожен з нас повинен знати, що перед тим як користуватися опалювальними та газовими приладами, першочергово необхідно пам’ятати про те, що необхідно перевірити тягу та відчинити двері для доступу повітря. Це прості правила, які можуть зберегти Вам життя», - зазначив Олександр Харчук.
23 Січня, 2018 р., 11:36
Вчора, 22 січня,  в Сколівському районному військовому комісаріаті відбулася зустріч працівників комісаріату з вчителями предмету «Захист Вітчизни». Комісар Сколівського РВ Мацигін Руслан Іванович ознайомив присутніх з умовами прийому на навчання до вищих військових  навчальних закладів та військових навчальних підрозділів України в 2018 році (наказ Міністерства оборони України від 05 червня 2014р. № 360). Роздав присутнім рекламно-агітаційні матеріали для інформування учнівської молоді. 
23 Січня, 2018 р., 11:11
Первоцвіти, що занесені до Червоної книги України, вже зараз починають реалізовуватися на ринках та вздовж автомобільних доріг. Масовий збір на продаж квітконосів рідкісних рослин призводить до послаблення, а у невеличких місцезростаннях до повного пригнічення насіннєвого поновлення. Крім цього, дуже часто первоцвіти знищуються з кореневою частиною, що призводить до фізичного знищення популяцій.
23 Січня, 2018 р., 10:21
У період холодів зростає не тільки кількість пожеж, але і кількість отруєнь чадним газом, які нерідко призводять до загибелі людей. Чому отруєння чадним газом є таким небезпечним? Отруєння відбувається майже непомітно. Газ не має яскраво вираженого запаху, тому погіршення стану можна відчути лише при серйозних симптомах. Це не тільки сильний головний біль та блювання, – наслідком може стати й загальне погіршення самопочуття. Після проходження цієї стадії настає сон, а це період, під час якого можливості вижити без сторонньої допомоги практично не залишається. Смерть може наступити протягом півгодини після втрати свідомості. Як уникнути отруєння чадним газом?
23 Січня, 2018 р., 10:13
За минулий 3 тиждень (15.01-21.01) в області захворіло на грип та  гострі респіраторні  інфекції 8 859 осіб, що на 521 випадок більше, як за попередній тиждень. 
22 Січня, 2018 р., 20:26
За прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, на дорогах Сколівського району та Львівської області впродовж 23 – 25 січня збережеться ожеледиця. Відділ з питань цивільного захисту, транспорту та доріг Сколівської РДА нагадує, що дотримання основних правил безпеки руху під час ожеледиці вберігає від різного виду травм. Техніка безпеки в ожеледь для водіїв:
22 Січня, 2018 р., 14:57
На Йорданське купання, що відбулось 19 січня в урочищі Павлів потік м.Сколе прибули місцеві жителі та гості міста. Серед присутніх були, як любителі зимового купання, так і люди, які цього року вирішили тільки спостерігати за цим величним дійством. Адже, за давньою традицією, церемонія освячення води відбувалася просто неба, на берегах річок, струмків, озер.
22 Січня, 2018 р., 14:50
Виступ Президента України Петра Порошенка на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки. «Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу…». «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка… і Наддніпрянська Велика Україна.  Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».
22 Січня, 2018 р., 12:48
До 2014 року слово "кіборг" винятково асоціювалося із науковою фантастикою. Напівлюдина-напівмашина. Так сепаратисти назвали захисників Донецького аеропорту, які робили те, що здавалося, звичайним людям не під силу. Саме цим терористи виправдовували свою неспроможність захопити летовище в українців. "Кіборги" тримали оборону 5 місяців. Наприкінці січня, після того, як підірвали останні опори, українські війська таки залишили аеропорт. Люди витримали, не витримав бетон.  З квітня 2014-го по січень 2015-го. 242 дні оборони.
22 Січня, 2018 р., 12:39
Сьогодні, 22 січня 2018 року, ми  відзначаємо  річниці  важливих   подій українського державотворення:  99-у річницю об’єднання українських історичних земель в результаті проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР  та 100- річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки  “самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу”  (IV Універсал Української Центральної Ради). «…Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної Української держави, на добро і щастя українського народу».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора