Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

25 Січня, 2018 р., 11:05
Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації оголошує два конкурси з визначення проектів (заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2018 році з Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки та обласної програми «Молодь Львівщини». Конкурсні пропозиції подаються у друкованій та електронній формі.  Максимально можливий обсяг бюджетного фінансування проекту становить 75% від загальної суми кошторису витрат на реалізацію програми та не може перевищувати 40 тис. грн.
24 Січня, 2018 р., 17:24
Уже 6 лютого стартує реєстрація випускників усіх загальноосвітніх навчальних закладів та студентів коледжів і учнів системи профтехосвіти на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.
24 Січня, 2018 р., 12:43
Від початку 2018 року в області обліковано 12 випадків отруєння чадним газом внаслідок чого постраждало 30 осіб, з них 16 дітей. На жаль, зафіксовано один випадок смертельного отруєння.  Основними причинами утворення чадного газу (СО – продукту неповного згоряння природного газу) можуть бути: - несправність газових приладів (забрудненість пальників-конфорок плит, розгерметизованість камер згоряння газових котлів); - порушення щільності кладки, штукатурки (тріщини) газифікованих печей і димоходів; - недостатність припливного повітря в кухні (для повного згорання 1 м3 природного газу необхідно 10 м3 свіжого повітря); - недостатність тяги в камерах згорання котлів, створюваної димарями (недостатня висота, засміченість, розташування оголовків димарів у зонах вітрового підпору); - робота вентиляторів відпливних зонтів над газовими плитами.
24 Січня, 2018 р., 12:41
У  питаннях профілактики ботулізму основним є дотримання чистоти сировини. Тому, чим чистіше відмито городину перед консервуванням, чим ретельніше промита риба перед засолом, тим менша ймовірність потрапляння до продукту збудника ботулізму.
24 Січня, 2018 р., 12:39
На Львівщині спостерігається значне зниження температури, місцями 11-17° морозу вночі та до 4° морозу вдень."За такої погоди традиційно зростає кількість подій, пов’язаних із переохолодженням та обмороженням, - розповів в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олександр Харчук . - Щоб уникнути цього слід обмежити перебування на вулиці та пересування поза межами населених пунктів, відмовитись на цей період від прогулянок, особливо в нічний час, полювання, риболовлі, туристичних походів".
24 Січня, 2018 р., 11:14
Головний інженер ПрАТ «Львівгаз» розповів про причини утворення чадного газу та небезпеку від нього. І природний газ, і чадний не має кольору і запаху, пояснює Богдан Гук, головний інженер ПрАТ «Львівгаз». «Його наявність у приміщенні людина не відчуває. Природний газ, як правило, при витіках викликає вибухи, хлопки, пожежі. Чадний газ є набагато небезпечнішим, бо навіть при  дуже низькій його концентрації у приміщенні, у дуже короткий час може настати смерть людини. Людина засинає і помирає». Основна причина утворення чадного газу, за словами експерта, це неповне згорання природнього газу.
24 Січня, 2018 р., 11:05
Президент Петро Порошенко підписав Закон України про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших Законів України щодо здійснення моніторингу закупівель. Закон дозволяє органам державного фінансового контролю здійснювати ефективний моніторинг закупівель з метою попередження порушень у цій сфері та дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі. Закон сприятиме попередженню втрат публічних коштів шляхом посилення контролю за публічними закупівлями, а також створює умови для подолання корупції в цій сфері.
24 Січня, 2018 р., 10:13
В понеділок,  29  січня,  в м.Сколе  відбудуться пам’ятні   заходи приурочені 100 річчю  боїв під Крутами:   покладання квітів і  панахида біля  пам’ятника Борцям  за волю України та урочиста  академія  в малому залі РНД «Бескид». Початок о 12.00 год.
23 Січня, 2018 р., 17:03
У четвер, 25 січня,  відбудеться безкоштовний семінар для громадськості на тему: «Тенденції розвитку громадянського суспільства у 2018 році». Початок семінару об 11.00 год. Захід проводитиме аналітик Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Марія Дзюпин. Заявку щодо участі у тренінгу потрібно заповнити за посиланням: goo.gl/AosgkC до 25 січня 2018 року. Захід відбудеться у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації: м. Львів, вул. Винниченка, 18, каб. 412.  Контактна особа – Христина Швец, відділ комунікацій з громадськістю департамент внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації, тел. 093 23 94 702.
23 Січня, 2018 р., 15:36
 Юнацька збірна команда Львівщини показала успішний результат на чемпіонаті України з гірськолижного спорту серед юнаків та дівчат, який відбувся в Івано-Франківській області. Зокрема, серед чемпіонів та призерів національного чемпіонату  молоді спортсмени Сколівської ДЮСШ:  - серед дівчат 2002-2003 р.н.:  Теліга Анастасія - 2 місце слалом; 3 місце слалом-гігант;  - серед дівчат 2004-2006 р.н.:   Давидюк Олена - 3 місце слалом;  - серед юнаків 2004-2006 р.н.: Карпушин Максим - 1 місце слалом-гігант, 2 місце слалом.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора