Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

18 Січня, 2018 р., 16:16
Президент Петро Порошенко відзначив багато досягнень у двосторонній українсько-канадській співпраці за минулий рік. «Можу сказати, що минулого року у наших відносинах з Канадою було багато досягнень», - сказав Президент під час спільного брифінгу з Генерал-губернатором Канади за підсумками зустрічі. Петро Порошенко нагадав про вступ в дію  Угоди про вільну торгівлю, яка значно прискорює і створює кращі умови для розвитку торгівлі та інвестицій. «Ми вже маємо конкретний результат, бо наш двосторонній товарообіг зріс на 60%. Це яскраве свідчення пожвавлення ситуації в українській економіці. І це є свідченням того, що Угода про вільну торгівлю, яку ми готували, – це саме те, чого чекає бізнес України і бізнес Канади», - підкреслив він.
18 Січня, 2018 р., 15:33
Розпочато прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Премію може отримати молодь віком від 14 до 35 років. Щороку присуджується до 20 Премій у розмірі 50 тис гривень кожна.Термін подання матеріалів з супроводжуючими документами – до 1 березня 2017 року у Мінмолодьспорт. Премія надається за особливі досягнення з розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні за наступними напрямами:
18 Січня, 2018 р., 15:30
В понеділок, 22 січня, відділ молодіжної політики департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА проведе зустріч із представниками молодіжних громадських організацій та громадських організацій, які працюють з молоддю. Під час обговорення потенційні учасники конкурсу дізнаються:? законодавчі вимоги процедури проведення конкурсу;? хто може брати участь у конкурсі;? пріоритетні напрямки молодіжних проектів у 2018 році;? вимоги до заповнення конкурсної документації;? критерії оцінки проектів;? приклади успішних проектів попередніх років.
18 Січня, 2018 р., 15:22
Інкубаційний період кору (тобто період, коли симптоми ще не проявляються) становить 6—21 днів. Далі починається період захворювання з такими симптомами: висока температура,  головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос та блювота. На 4—5 день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів і більше.
18 Січня, 2018 р., 15:13
Президент Петро Порошенко подякував парламентарям за підтримку Закону про реінтеграцію Донбасу та відзначив їх здатність об’єднуватися для прийняття важливих для держави рішень. «Дуже важливо, що сьогодні зранку український Парламент майже конституційною більшістю у 280 голосів проголосував Закон про реінтеграцію Донбасу (Закон про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях – ред.)», - сказав Петро Порошенко під час спільного брифінгу з Генерал-губернатором Канади Жулі Пайєтт за підсумками зустрічі у Львові.
18 Січня, 2018 р., 15:09
У середу, 24 січня, відбудеться семінар з проектного менеджменту для представників об’єднаних територіальних громад Львівщини. Участь у заході візьмуть голови об’єднаних територіальних громад (ОТГ), особи, відповідальні за напрям міжнародної технічної допомоги, адміністрування фінансового сектору, фінансисти, активні представники культури і громадянського суспільства.
18 Січня, 2018 р., 12:22
В рамках виконання програми «Збереження етнокультурної спадщини» в м.Сколе буде проходити захід «Йорданські святкування», який відбудеться о 11 год. 19 січня 2018 року в рекреаційному пункті «Павлів потік». 19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят - Водохреща. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року. Найпоширенішою традицією на Водохреща була і залишається традиція купання в освяченій ополонці. Щороку дедалі більше українців наважуються зануритися у крижану очищену воду. Багато кого зробити такий відчайдушний вчинок залякує страх захворіти, проте, варто зазначити, що ще не чутно було про жоден випадок хвороби після купання в ополонці на Водохреща. Люди стверджують, що навпаки вода їх зцілювала після хронічних заворювань. Всі, хто купалися хоча б раз в ополонці в один голос заявляють, що якщо скупався один раз - неодмінно скупаєшся і вдруге наступного року, так як зупинитися нереально, настільки пробирає захоплюючим відчуттям та незабутніми враженнями. Проте, варто пам'ятати, що перед купанням заборонено вживати будь-які алькогольні напої. Запрошуємо усіх доєднатися до збереження давніх традицій, звичаїв та обрядів, розділити радість Христового Хрещення, спільно із вертепом та колядками повернутися у двотисячолітнє історичне минуле, а у купанні поєднатися із великою силою природи – водою! У програмі свята передбачено освячення води, купання в ополонці та спільні колядки та щедрівки біля вогнища. Після купання всіх відвідувачів чекає запашний карпатський чай, а "пірнальники", щоб зігрітись, отримають безкоштовний глінтве?йн. Ми раді Вас вітати на цьому величному святі! До зустрічі в Сколівських Бескидах!!!
18 Січня, 2018 р., 11:59
07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (опубліковано в газеті «Голос України» №4 (6759), яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Нагадаємо, безоплатна вторинна правова допомога (далі – БВПД) полягає в отриманні захисту, представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Її надають юристи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – центри), або бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із центрами. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава.
17 Січня, 2018 р., 17:32
Управління туризму та курортів Львівської ОДА у партнерстві із громадською організацією Клуб велотуристів Друзів природи «Рух» завершило ознакування високогірної частини одного з найпривабливіших туристичних шляхів Львівщини – пішохідного шляху «Росохацькі полонини». Управління туризму працює над новими напрямами розвитку рекреаційної діяльності, це зокрема – організація турів вихідного дня, які б дозволили відвідувачам більш детально знайомитись з територією не тільки нашого лісництва, а і вивчати етнокультурну регіону, відчути бойківський дух та відвідати пам’ятки місцевого значення – сакральну архітектуру.
17 Січня, 2018 р., 10:54
Для всіх, хто планує купання у водоймах на Водохреща рекомендуємо дотримуватися наступних правил: 1. Купатись в ополонці лікарі не радять тим, у кого є хворі нирки, діабет, проблеми із тиском. 2. З собою варто мати зручний одяг, щоб ви змогли швидко роздягнутися та одягнутися після купання. 3. Перед купанням добре попоїсти, хоча б за годину до пірнання (вживання алкоголю категорично заборонено). 4. Перед тим, як залізти у воду, треба добре розігрітися: кілька хвилин бігу, сполоснути обличчя водою тощо. 5. До ополонки необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще використати черевики або вовняні шкарпетки для того, щоб дійти до ополонки. Можливе використання спеціальних гумових тапочок, які також захищають ноги від гострих предметів, та не дадуть Вам сковзати на льоду. Ідучи до ополонки, пам’ятайте, що доріжка може бути слизькою — ідіть повільно й уважно.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора