Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

29 Січня, 2018 р., 17:43
Сьогодні, 29  січня,  духовенство, керівництво  району та міста, представники держустанов та організацій,  освітяни  та учнівська молодь  та громадськість міста зібрались  біля пам’ятника Борцям за волю України в м.Сколе на пам’ятне віче, щоб  вшанувати 100-річчя  героїчного подвигу під Крутами. «Крути – це початок  нової історії України. Це символ величезної жертовності на вівтарі любові до Батьківщини, найсвітліших проблисків героїзму та звитяги». 
29 Січня, 2018 р., 17:29
Шановні курсанти, офіцери та генерали! Дорогі українці!  «Прийшов грізний час для нашої Батьківщини. Як чорна гайворонь, обсіла нашу Україну російсько-більшевицька грабіжницька орда… В цей час українська фракція Центру Університету Святого Володимира кличе студентів-українців негайно прийти на підмогу своєму краєві і народові, одностайно ставши під прапор борців за волю України проти нападників. Треба кинути на цей час науку і одною дружньою лавою стати на оборону прав українського народу».
29 Січня, 2018 р., 16:35
Сьогодні, 29 січня,  учнівська молодь   Сколівщини активно  долучилась до   Всеукраїнського  флешмобу, присвяченому 100-річчю героїчного подвигу під Крутами.    Марш українських націоналістів «Зродились ми великої години»  велично прозвучав на залізничних станціях м.Сколе, смт. Верхнє Синьовидне, смт.Славське, с.Тухля та с.Лавочне. Зокрема, в м. Сколе    флешмоб підтримали:  духовенство та церковні хори, керівництво району,  народний ансамбль пісні і танцю «Бойківщина»,   колектив районного народного дому «Бескид»,  викладачі та дитячий хор Сколівської школи мистецтв,   вихованці   молодіжної громадської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери, учнівська молодь Сколівської академічної  гімназії  та Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст.
29 Січня, 2018 р., 16:24
Станом на 29 січня  на кір захворіло 237 осіб, з них 179  дітей. За вихідні зареєстровано 24 випадки захворювання, з них 23 – серед дітей. 
29 Січня, 2018 р., 16:15
На Львівщині відлига. Виходити на лід зараз небезпечно для життя – крига, яка залишилася на водоймах області, дуже тонка.
29 Січня, 2018 р., 10:47
До 2 лютого триває прийом заявок на участь у конкурсі мікропроектів відповідно до Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017-2020 роки.
29 Січня, 2018 р., 09:22
29 січня 2018 року в Україні на загальнодержавному рівні відзначатиметься 100 років бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Історична довідка. Перша незалежність. Ключовими подіями першого року Української революції 1917–1921 років стало постання Української Центральної Ради та створення нею Української Народної Республіки. Прихід в жовтні 1917 до влади в Росії  більшовиків становив загрозу для України. Вони прагнули встановити власний контроль над Україною і розглядали Центральну Раду як серйозного конкурента у боротьбі. 17 грудня Рада народних комісарів висунула ультиматум: дозволити переміщення більшовицьких військ із фронту на Дон і відмовитися від утворення Українського фронту. Українці відхилили вимоги і звинуватили росіян у розпалюванні ворожнечі. Раднарком, своєю чергою, оголосив Центральну Раду “в стані відкритої війни проти Радянської влади в Росії і на Україні”.
26 Січня, 2018 р., 16:24
Сьогодні, 26 січня,  в м.Сколе  відбувся реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої», присвячений  Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.  Про трагічну сторінку історії, яка  повинна стати уроком та попередженням для наступних поколінь,   наголошували у своїх  виступах ведучі заходу Лідія Небелюк та Надія Соулевич. Учасники заходу  вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.  На завершення реквієму присутні поклали  запалені  лампадки  до підніжжя  пам’ятного знаку Борцям за волю України. Участь в заході взяли священнослужителі о.Володимир Борис та о.Юрій Хамуляк,  заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець, радник голови районної ради Олексій Тренич, працівники центральної районної  бібліотечної  системи, держслужбовці, освітяни.
26 Січня, 2018 р., 11:56
В понеділок,  29  січня,  в м.Сколе  відбудуться пам’ятні   заходи приурочені 100 річчю  боїв під Крутами:   покладання квітів і  панахида біля  пам’ятника Борцям  за волю України, флешмоб (виконання маршу українських націоналістів «Зродились ми великої години») та урочиста  академія  в малому залі РНД «Бескид». Початок о 12.00 год.
25 Січня, 2018 р., 15:17
Сьогодні, 25 січня, призначено державні соціальні допомоги 70 малозабезпеченим  сім’ям  району  та 3 заявникам – житлові субсидії.  Призначення вищевказаних  соціальних допомог  затверджено  під час засідання  комісії  з розгляду питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій та пільг за місцем проживання під головуванням заступника голови райдержадміністрації  Василя Білинця.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора