Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині вшанували 100-річчя подвигу Героїв Крут

Дата: 29.01.2018 17:43
Кількість переглядів: 1139

Фото без описуСьогодні, 29  січня,  духовенство, керівництво  району та міста, представники держустанов та організацій,  освітяни  та учнівська молодь  та громадськість міста зібрались  біля пам’ятника Борцям за волю України в м.Сколе на пам’ятне віче, щоб  вшанувати 100-річчя  героїчного подвигу під Крутами. «Крути – це початок  нової історії України. Це символ величезної жертовності на вівтарі любові до Батьківщини, найсвітліших проблисків героїзму та звитяги». 

Очільники  району та міста, представники  держустанов та  молодіжних Фото без опису військово-патріотичних   громадських організацій, громадськість та учнівська  молодь міста  вшанували  світлу пам'ять  Героїв Крут, поклавши квіти  та  лампадки до підніжжя пам’ятника Борцям за волю України.

 

Фото без описуПоминальну панахиду за  Героями, які загинули  під Крутами та новітніми  українськими Героями відслужив  настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Володимир Мисів.

 Відтак  в  районному народному домі «Бескид»   відбувся пам’ятний Фото без опису  літературно-просвітницький захід  «Під Крутами пішли в безсмертя», який представили  вчителі   та учні Сколівської  академічної гімназії.  З історичними нарисами  про   сторічні події  боротьби за волю  та  свободу, героїчний  подвиг українських юнаків під Крутами   виступили:  вчитель історії Гребенівської ЗОШ І-ІІ ст. Лариса Ціздин, вчитель історії Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст.-інтернату  Галина Канінець та голова  науково-культурологічного  товариства «Бойківщина» Теодор Витвицький.

Фото без опису Фото без опису

Завершено  урочистості  спільним виконанням  духовного гімну «Боже великий, єдиний».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора