Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

16 Травня, 2018 р., 10:40
У зв’язку з  відзначенням  20 травня   Дня пам’яті  жертв політичних   репресій, просимо забезпечити: приспущення Державного Прапора України на будинках  і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій; обмежити у цей день проведення розважальних заходів; сприяти громадським організаціям у проведенні заходів, спрямованих на вшанування  пам’яті жертв політичних репресій; проведення тематичних інформаційно-освітніх, просвітницьких заходів у навчальних закладах та установах культури.
16 Травня, 2018 р., 10:22
12 травня учні ЗЗСО району відвідали книжкове свято – Дитячий форум. Ця подія об’єднає тисячі дітлахів з усієї країни, і, звісно, письменників, ілюстраторів, видавців та фантастичних книжок. Юні книгомани мали нагоду зустрітися і зі Старим Левом, дізнатися про його яскраві новинки й поповнити цікавими книжками свої бібліотеки, а ще – взяти участь у низці майстер-класів і презентацій.
16 Травня, 2018 р., 10:13
Нещодавно на базі Сколівської академічної гімназії відбулася зустріч координатора Нової української школи у Львівській області Ольгою Банах із директорами ЗЗСО району. Із впровадженням Нової української школи зміниться підхід до навчання дітей у молодших класах. Акцент робитиметься на вміннях – освіта буде спрямованою на розвиток компетенцій, дітей навчатимуть працювати в колективі й розуміти інших. За словами Ольги Банах, теми уроків вибиратимуть як учитель, так і самі учні.
16 Травня, 2018 р., 10:01
На Львівщині триває конкурс інвестиційних проектів для підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО. Відтак підприємці-учасники АТО можуть отримати з обласного бюджету відшкодовування частини відсоткової ставки за кредитами, отриманими у банках та кредитних спілках, які уклали генеральні угоди про співробітництво з департаментом економічної політики ЛОДА. Претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати таким вимогам:
16 Травня, 2018 р., 09:59
Кожного року 12 травня природолюби відзначають день екологічної освіти, покликаний об’єднати людей у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Відзначається свято у зв'язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвідом. Важливість екологічної освіти переоцінити складно. Саме екологічні знання дозволяють людині усвідомити, до яких катастрофічних явищ можуть призвести згубні звички у відношенні природи; зрозуміти, як уникнути подібних наслідків. Вища мета екологічної освіти – формувати екологічну культуру людини.
15 Травня, 2018 р., 10:31
В понеділок, 14 травня, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич  та заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець взяли  участь в обласній skype-конференції, під час якої заслухано наступні питання:  про підсумки виконання місцевих бюджетів у січні-квітні 2018 року; про планування та використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища; про стан підготовки споруд цивільного захисту населення у Львівській області; про розподіл коштів у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа; про стан проведення зустрічей голів райдержадміністрацій з мешканцями населених пунктів районів.
15 Травня, 2018 р., 10:05
З метою перевірки готовності територіальної системи централізованого оповіщення 16 травня 2018 року у період з 14:45 год. до 14:50 год. департаментом з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації буде проводитися навчальне оповіщення населення області сигналами цивільного захисту.  Будуть увімкнені електросирени та передаватись повідомлення для населення через засоби телебачення та радіомовлення. У зв’язку з тим, що мета увімкнення електросирен навчальна, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть. Населення повинне зберігати спокій. Звучання електросирен означає сигнал цивільного захисту “Увага всім”.
14 Травня, 2018 р., 17:37
Кожного року 12 травня природолюби відзначають день екологічної освіти, покликаний об’єднати людей у справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Відзначається свято у зв'язку з важливістю екологічної освіти, формування екологічної свідомості та обміну досвідом.
14 Травня, 2018 р., 14:54
Дисбаланс на ринку праці між пропозицією робочої сили та потребою виробничих спеціальностей з інструментом породжує безробіття головним чином серед молодих людей, котрі здобули вищу освіту. Саме тому, профорієнтаційна робота з учнівською молоддю визнана пріоритетним напрямком роботи в Державній службі зайнятості 2018 р. Система профорієнтаційних заходів центрів зайнятості направлена на відродження інтересу учнівства до найрізноманітніших галузей і спеціальностей за котрими вони можуть реалізувати себе в житті.
14 Травня, 2018 р., 14:50
  «Рука допомоги» — пілотний проект Міністерства соціальної політики України, який реалізується за підтримки Світового банку в рамках більш широкої стратегії модернізації системи соціальної підтримки населення. Мета проекту — допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес. Щороку близько 1500 родин Сколівщини отримують державну допомогу як малозабезпечені. При цьому в третині таких сімей є хоча б один дорослий працездатного віку, який не працює, а для деяких сімей державна допомога — це єдине джерело доходів. І чим довше триває період безробіття, тим важче знайти роботу та реалізувати себе. В таких умовах легко втратити мотивацію до роботи та надію на краще життя, і соціальна підтримка держави це не виправляє.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора