Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

04 Червня, 2018 р., 10:32
На Львівщині триває ремонт автомобільних доріг місцевого значення загального користування. «Зокрема, у Сколівському районі ми уже завершили ремонтні роботи окремої ділянки автомобільної дороги С141507 Хітар-Тухля», - зазначив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту і зв’язку Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло.  Відтак, підрядна компанія ДП «Львівський облавтодор» виконала фрезерування покриття та влаштування вирівнюючого шару. Зазначимо, що ремонтні роботи здійснювались за рахунок коштів обласного бюджету Львівщини.  На це передбачили 1000,0 тисяч гривень.
01 Червня, 2018 р., 16:00
Упродовж чотирьох днів на Львівщині із ознайомчим візитом перебували керівники дев‘яти туристичних туроператорів з Королівства Іспанії.
01 Червня, 2018 р., 15:50
Вже традиційно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. За однією із версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке припало на 1 червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві. Отож,  вже впродовж багатьох років привертається увага суспільства до захисту прав дитини. У Міжнародного дня є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ? червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ? це символ нашого загального дому. 
01 Червня, 2018 р., 11:22
 Управління соціального захисту населення  райдержадміністрації  інформує громадськість Сколівщини щодо початку оздоровчої кампанії в районі влітку 2018 року. Відповідно до розподілу путівок, який здійснюється департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, до закладів оздоровлення та відпочинку направляють дітей шкільного віку  від 7 до 17 років. 1) Безоплатні путівки надаються:
01 Червня, 2018 р., 11:17
У четвер, 7 червня,  об 11.00 год. відбудеться ХХІV-та сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним: про внесення змін в обсяг районного бюджету Сколівського району  на 2018 рік; про затвердження угод з міжбюджетних трансфертів; про затвердження розпоряджень голови Сколівської райдержадміністрації; про роботу Сколівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області; про стан боротьби з злочинністю та корупцією в районі; про план проведення сесій Сколівської районної ради VІІ-го скликання на ІІ-ге півріччя 2018 року; про стан виділення земельних ділянок учасникам АТО в районі; про стан паспортизації об’єктів культурної спадщини в районі; різне.
01 Червня, 2018 р., 10:18
У середу,  30 травня, відбулось засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості.    В ході засідання заслухано суб’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання ними  рівня мінімальної заробітної плати та правильності укладення трудових договорів з найманими працівниками, вчасності і правильності сплати податків та зборів.
01 Червня, 2018 р., 10:07
Президент Петро Порошенко під час участі у форумі регіонального розвитку «Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації» наголосив на важливості розробки стратегії розвитку відповідних територій з урахуванням їх особливостей.«Впевнений в тому, що нам потрібна стратегія регіонального розвитку гірської місцевості. Мають бути певні особливості. Ще раз наголошую – ті українці, які проживають в гірській місцевості вони так само повинні мати всі гарантії захисту своїх прав – соціальних, освітніх, медичних», - зауважив Глава держави. За його словами, має бути враховано, що всередині однієї об’єднаної територіальної громади відстань від одного села до іншого може досягати від 15 до 20 км через гори.
31 Травня, 2018 р., 17:22
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківської області підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України».
31 Травня, 2018 р., 16:03
У середу, 30 травня, в   актовій  залі  Сколівської  райдержадміністрації відбувся семінар-практикум в рамках реалізації проекту «Навчальні семінари для фахівців та батьків про філософію, зміст та практику раннього втручання», який реалізують ГО «Розправлені крила», НРЦ «Джерело» та ЗУГО «Безмежний діалог». В рамках реалізації проекту лекторами на семінарі виступали  досвідчені фахівці у сфері раннього втручання: лікар-невролог Tetyana Mishchuk, сімейний психотерапевт Оксана Винярська, мама дівчини з особливими потребами та керівник програми «Батьки для батьків» Людмила Аннич та сурдопедагог КЗЛОР ЛСЗШІ Марії Покрови Ганна Стасюк. З їх доповідей учасники семінару дізналися про те, що таке раннє втручання і чому ця послуга є життєво необхідною  для сімей, в яких з’явилась дитина з порушеннями розвитку або з ризиком виникнення таких порушень.  Запрошенні  практичні психологи, вчителі-логопеди, соціальні педагоги, асистенти вчителів інклюзивного навчання та батьки  району отримали багато корисної та практичної інформації.
31 Травня, 2018 р., 12:47
Часто наслідком нелегального працевлаштування стає торгівля людьми. Згідно інформації Міжнародної організації праці 21 млн осіб у світі залучені до примусової праці.  Основні причини потрапляння громадян у ситуацію торгівлі людьми - це бідність, привабливість "кращого" життя за кордоном, безробіття, організована злочинність, незахищеність від неї, політична нестабільність, збройні конфлікти та ін.  Країни, куди спрямовується "живий товар": Російська Федерація, Польща, Туреччина, Україна, Німеччина, Ізраїль, Греція, Об'єднані Арабські Емірати тощо. За роки незалежності близько 180 тис українців стали жертвами торгівлі людьми. Задля уникнення ризику потрапити у ситуацію торгівлі людьми необхідно працевлаштовуватись легально.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора