Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч з педагогами щодо пріоритетів Нової української школи

Дата: 16.05.2018 10:13
Кількість переглядів: 574

Нещодавно на базі Сколівської академічної гімназії відбулася зустріч координатора Нової української школи у Львівській області Ольгою Банах із директорами ЗЗСО району. Із впровадженням Нової української школи зміниться підхід до навчання дітей у молодших класах. Акцент робитиметься на вміннях – освіта буде спрямованою на розвиток компетенцій, дітей навчатимуть працювати в колективі й розуміти інших. За словами Ольги Банах, теми уроків вибиратимуть як учитель, так і самі учні.


На процес перенавчання вчителів початкових класів у області витраться 2,8 млн. грн. На тренінгах педагоги мають зрозуміти, як змінити свої підгоди до навчання, адже згідно з концепцією нової української школи, діти мають здобувати знання динамічно, а не лише сидячи за партами і слухаючи вчителя. Щоб навчати по-новому, педагоги отримають свободу дій: самостійно зможуть обирати навчальні матеріали, імпровізувати та експериментувати. Міносвіти пропонуватиме їм лише типові навчальні програми, проте будь-який учитель чи авторська група зможуть їх доповнювати або створювати свої. Учитель буде обмежений лише Державним стандартом. У цьому документі окреслено результати: що мають знати та вміти учні, закінчивши певний етап навчання. Натомість, як дійти до цих результатів, учитель визначатиме сам. 
Предмети будуть інтегрованими, тобто об’єднуватимуться навколо цікавих для дитини тем і проблем. Багато занять відбуватимуться в ігровій формі, що допоможе краще концентрувати увагу дітей. Акцент робитимуть на індивідуальних особливостях кожного учня.
Дану зустріч супроводжували приємна атмосфера, позитив та натхнення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора