Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартує «Профікемп»!

Дата: 14.05.2018 14:54
Кількість переглядів: 593

Дисбаланс на ринку праці між пропозицією робочої сили та потребою виробничих спеціальностей з інструментом породжує безробіття головним чином серед молодих людей, котрі здобули вищу освіту. Саме тому, профорієнтаційна робота з учнівською молоддю визнана пріоритетним напрямком роботи в Державній службі зайнятості 2018 р. Система профорієнтаційних заходів центрів зайнятості направлена на відродження інтересу учнівства до найрізноманітніших галузей і спеціальностей за котрими вони можуть реалізувати себе в житті.

Для популяризації серед населення робітничих професій, на Львівщині стартує міжобласний інноваційний проект під назвою «Профікемп». Ініціаторами та партнерами низки заходів в рамках проекту  виступає Державна Служба зайнятості, Національна бібліотека для дітей та Міністерство освіти і науки України. Учасниками проекту є також представники Закарпатської, Херсонської та Рівненської областей, між котрими впродовж двох років відбуватимуться змагання у формі різноманітних завдань творчого характеру та квестів.  Впродовж роботи над проектом увага учнівської молоді буде прикута до одного з перспективних напрямків розвитку області, - а саме туризму, в тому числі зеленого, сільського та агротуризму, учасники вивчатимуть соціальний та економічний розвиток краю, його історичну та культурну спадщину. Варто відзначити, що досліджувати та представляти наш регіон будуть учні 9 класу Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст. з класним керівником та одним з кураторів проекту Світланою Сорокіною. 

Школярами буде визначено туристично - привабливі об’єкти регіону, розроблено туристично-екскурсійні маршрути, організовано літню експедицію у визначні місця краю, виготовлено унікальну сувенірну продукцію. Відвідування та вивчення краю буде супроводжуватись фотографуванням та відео зйомкою, котрі в підсумку покладуть початок укладанню туристичного путівника у формі веб-сторінки, а також веб-каналу. Поглиблене вивчення школярами рідного краю, його унікальних природних та культурно-історичних пам’яток сприятиме ефективній зайнятості молоді, успішній побудові майбутньої професійної кар’єри  та популяризації серед молоді актуальних професій туристично - рекреаційного спрямування. Через формування і поширення рекламно-інформаційних матеріалів у форматі мультимедія відбуватиметься підвищення туристичної привабливості краю.

Варто також відзначити, що 23 травня 2018р. на Сколівщині відбудеться урочистий старт обласного «Профікему» із залученням команд учасниць з інших районів Львівщини. У програмі заходу передбачено навчальні майстер класи та ознайомлення учасників команд із завданнями та метою проекту.

Сколівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості просить усіх бажаючих активно долучатись до створення туристичних маршрутів, надавати інформацію про об’єкти та історичні пам’ятки котрі можуть бути включені до  туристичних екскурсій, а команді зі Сколівщини бажаємо наснаги та перемог!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора