Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

07 Травня, 2018 р., 11:02
В неділю,  6 травня,  художні колективи Сколівщини в рамках ІІ Етнофестивалю гостинності завітали на Стрийщину до Дашави, де презентували свою мистецьку програму. Заступник голови Сколівської райдержадміністрації Василь Білинець та начальник відділу культури Оксана Бренич від Карпатських гір, широких полонин та щирих сердець сколівчан передали низький  Бойківський уклін та запашний коровай керівництву району, а на згадку про виступ – ікону Божої Матері.  У вітальному слові заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець висловив слова щирої вдячності за блискучий виступ майстрів мистецтва Стрийського району та Сколівщині. А також подякував  ініціаторам та організаторам Етнофестивалю, адже захід дає можливість практичного представлення  автентичного фольклору, залучення населення, особливо молоді, до участі в народній творчості, обмін досвідом у сфері культурного розвитку.
06 Травня, 2018 р., 22:25
Сьогодні, 6 травня, відбулось традиційне сходження та урочистості з нагоди  відзначення 103-ї річниці боїв Українських Січових Стрільців на горі  Маківці. Участь в заходах взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник    голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, голова Сколівської районної ради  Микола Романишин, перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації Ярослав Лепісевич, делегації районів Львівщини, ветерани національно-визвольних змагань,  бійці Української армії та добровольчих батальйонів, жителі навколишніх сіл та гості із сусідніх  областей.
05 Травня, 2018 р., 14:10
В понеділок, 7 травня 2018 року з 16:00 год. у Львівській облдержадміністрації відбуватиметься безкоштовний семінар для представників громадськості на тему: «Вплив ОГС на ефективність роботи органів влади». Захід проводитиме Любов Максимович – голова ГО «Ценр «Жіночих перспектив» за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА в межах глобальної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Заявку щодо участі у семінарі потрібно заповнити за посиланням: https://goo.gl/zX6U6p до 10:00 7 травня 2018 року.  Місце проведення: м. Львів, вул. Винниченка, 18 (412 каб.)
05 Травня, 2018 р., 12:31
02 травня та 04 травня 2018 року під головуванням керівника апарату Сколівської райдержадміністрації І.П.Ватаговича відбувся виїзд  комісії  для проведення перевірки за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень в Орівській та Труханівській сільських  радах. Під час перевірки членами комісії надано консультації щодо:  ведення діловодства,  кадрових питань,  ведення обліку військовозобов'язаних, призов на строкову військову службу,  дотримання законодавства,  надання відповідей на заяви, скарги та звернення громадян, запити на публічну інформацію, виконання делегованих повноважень, оформлення статистичних звітів, планування роботи виконавчих комітетів,  передача документації в районний архів.
05 Травня, 2018 р., 11:57
Саме зараз триває сезон весняно - літньої активності кліщів, тож люди, які збираються на відпочинок на природу, або в ліс по ягоди чи гриби, повинні бути дуже обережними і дотримуватись певних рекомендацій. Укус кліща загрожує хворобою Лайма, кліщовим енцефалітом та іншими недугами. Укус шкідливої комахи часто провокує симптоми, характерні для ГРВІ: загальна слабкість, нудота, підвищення температури тіла, тому діагностувати захворювання не завжди вдається. Іноді симптоматика включає оніміння шкіри, м’язові болі. Розвиток хвороби може призвести до ураження центральної нервової системи, паралічу, коми, летального результату. Інкубаційний період при зараженні бореліозом (хвороба Лайма) становить від 2 до 30 днів. Найпоширеніша ознака захворювання –  червона пляма, що з’явилася від укусу. Вона помітно збільшується в розмірах, а через кілька тижнів зникає. Хвороба Лайма вражає нервову систему, суглоби, серце, шкіру.
05 Травня, 2018 р., 11:24
З потеплінням люди частіше відвідують лісову місцевість, місця відпочинку на узбережжі річок та ставів. За інформацією відділу з питань цивільного захисту, транспорту та доріг Сколівської райдержадміністрації, від початку цього року станом на 3 травня у Сколівському районі зареєстровано 2 випадки госпіталізації людей з діагнозом укус змії. відділ з питань цивільного захисту, транспорту та доріг Сколівської РДА інформує, як вберегтися від укусу змії і що робити найперше, якщо змія вкусила. Карпати та Західний регіон України загалом не належить до територій з великим розмаїттям плазунів. У нас поширені лише чотири види змій — гадюка звичайна, вуж звичайний, мідянка та полоз лісовий, тоді як загалом по Україні — одинадцять видів. Небезпечна лише гадюка звичайна.
05 Травня, 2018 р., 10:38
Розклад руху пасажирського поїзда №829/830 сполученням Львів–Ужгород–Львів зазнає тимчасових змін. У зв’язку з проведенням робіт із переключення залізничної інфраструктури станції Бескид у новий тунель, із 19 по 25 травня 2018 року буде призупинено рух поїздів на перегонах Лавочне–Бескид–Скотарськ. У вказаний період не курсуватиме поїзд №829/830 сполученням Львів–Ужгород–Львів: зі Львова – 19, 20, 21, 22, 23, 24 травня; з Ужгорода – 20, 21, 22, 23, 24, 25 травня 2018 року.
05 Травня, 2018 р., 10:13
У першу неділю травня   запрошуємо на  традиційне сходження  з нагоди  відзначення 103-ї річниці боїв Українських Січових Стрільців на горі Маківка.  Програма урочистостей   передбачає:  покладання квітів та лампадок, чин панахиди, громадське віче. Початок урочистостей  біля Пантеону УССів на м.Маківці о 13.00 год. Виїзд з майдану Незалежності м. Сколе об 11.00 год.
05 Травня, 2018 р., 10:11
В п'ятницю, 4 травня, в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району,  відбулась  зустріч керівника  апарату райдержадміністрації Івана Ватаговича з  активом  Труханівської сільської ради. Під час  зустрічі обговорено  результати роботи територіально-господарського комплексу району за І квартал  2018 року,  діяльність  закладів соціальної сфери,  фінансові питання, забезпечення призовної кампанії на строкову військову службу, виплати соціальних допомог, заходи боротьби з борщівником Сосновського, питання ремонту доріг,   укладення декларацій з медиками тощо.
04 Травня, 2018 р., 16:34
У вівторок, 08 травня, о 10.00 год. на майдані Незалежності м. Сколе  відбудуться заходи (покладання квітів, панахида,  віче) приурочені до  Дня пам'яті та примирення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора