Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

28 Вересня, 2018 р., 12:52
Сьогодні, 28 вересня,  під головуванням заступника начальника  управління економічної політики райдержадміністрації  Романа Чудійовича відбулось засідання  районної робочої групи для проведення обстеження та інвентаризації ВРХ в господарствах населення району.  Зокрема, обговорено  порядок проведення обстеження та інвентаризації ВРХ в господарствах населення, заповнення таблиць та акту. Встановлено термін представлення документів в  райдержадміністрації  – 10.10.2018 року.   Роз'яснення надав головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та туризму управління економічної політики РДА Ю.Томашевський.
28 Вересня, 2018 р., 11:58
Усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, існує здавна. Одним із перших джерел про сімейне влаштування стали закони вавілонського царя Хаммурапі (так званий Кодекс Хаммурапі), написані приблизно у 1780 році до нашої ери. Давні іудейські закони встановлювали, що діти-сироти повинні жити в сім'ях своїх родичів, обов'язок яких піклуватися про них до повноліття. У Давній Греції афінські сім'ї всиновлювали дітей здебільшого з причини бездітності або відсутності синів у шлюбі. Коли ж згодом у родині народжувався спадкоємець, то усиновлення все одно залишалося дійсним, а усиновлена дитина була рівна у правах з рідними дітьми і спадкувала майно батьків нарівні з усіма. У Давньому Римі усиновлення на початку свого існування отримує юридичну форму, правову, яка згодом через Візантію перейшла до християнського світу. Християнські імператори до Юстиніана І включно визначали усиновлення цивільно-правовим актом за допомогою якого усиновитель, виконавши певні вимоги закону, приймав у сім'ю на місце сина чи онука іншу особу із усіма особистими чи майновими наслідками.
27 Вересня, 2018 р., 17:56
Сьогодні, 27 вересня,  представниками служби у справах дітей райдержадміністрації,  РЦСССДМ та  Росохацької сільської ради  проведено обстеження умов проживання дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах у с.Мита. За результатами обстежень  з’ясовано, що в опікунській сім’ї підопічному створені належні умови для гармонійного фізичного, психологічного розвитку.  У сім’ї, яка опинилась у складних  життєвих обставинах ситуація покращилась, стабілізувалась, зникли причини перебування дітей на профілактичному обліку,  мати дітей працевлаштувалась, малолітні забезпечені одягом, взуттям, засобами особистої гігієни. Дітей до кінця місяця буде знято з обліку та передано сім’ю в РЦСССДМ під соціальний патронаж для надання соціальних послуг.
27 Вересня, 2018 р., 16:59
Як повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України, E-Receipt – у тестовій дії. ДФС забезпечено функціонування інформаційної системи E-Receipt, що розробляється службою в рамках реалізації експериментального проекту, розпочатого Мінфіном відповідно до постанови Кабміну щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.
27 Вересня, 2018 р., 16:56
Актуальні питання захисту прав дитини  обговорено сьогодні, 27 вересня, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів  голова райдержадміністрації  Богдан Янко. Зокрема, під час  комісії заслухано звіт  щодо здійснення нагляду над усиновленими дітьми. А також розглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту 4 дітей-сиріт  та 12 дітей, позбавлених  батьківського піклування, які перебувають на первинному  обліку  служби у справах дітей
27 Вересня, 2018 р., 16:52
У вівторок, 25 вересня,  комісією у складі головного спеціаліста служби у справах дітей Олени Урдей, спеціаліста служби у справах дітей Ірини Дуб, заступника начальника Сколівського  бюро правової допомоги Віри  Андрейків проведено заходи  у Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ст. для учнів 5-6 та 7-8 класів на теми: «Булінг в шкільному середовищі. Шляхи подолання»,  «Викрадення дітей. Правила безпеки.», для учнів 9-11 класів захід на тему:«Торгівля людьми», «Правова культура учня».  Учні  мали можливість переглянути  інформаційні ролики, проаналізувати різні ситуації, попрацювати у групах, висловити свої міркування та бачення і насамкінець закріпили отриманні знання в ігровій формі за допомогою тренінгу .
27 Вересня, 2018 р., 16:23
27 вересня   відбулась зустріч голови райдержадміністрації Богдана Янка з лікарями та медперсоналом комунального закладу Сколівської районної ради «Сколівська  центральна  районна лікарня». Богдан Янко  звернув увагу  на основні напрямки  соціально-економічного розвитку району,  фінансові показники, процес децентралізації,  медичну реформу. Також керівник району закликав медиків працювали  на благо людей,  постійно підвищувати свій професійний рівень та фаховість. Відтак голова райдержадміністрації  детальніше ознайомився  з  роботою  та  матеріально-технічним забезпеченням центральної районної лікарні, відвідавши безпосередньо   відділення  медзакладу.
27 Вересня, 2018 р., 16:17
Сьогодні, 27 вересня, в Сколівській академічній гімназії  голова райдержадміністрації  зустрівся  з директорами загальноосвітніх закладів середньої освіти  Сколівщини.  Під час  зустрічі  очільник району  наголосив: «Школа -  це  навчально-виховний  та культурно-просвітницький  центр підростаючого покоління у кожній громаді. На вас, освітян,  рівняються та з вас беруть приклад. Тому передусім професійність  педагогів,  національно-патріотичне виховання учнівської молоді, формування та підтримка  позитивного іміджу школи, укріплення громадянської позиції мешканців населених пунктів тощо». Також  обговорено питання  щодо будівництва, добудови  та ремонту  шкіл,  кадрові питання,  щодо виплати заробітної плати тощо.
26 Вересня, 2018 р., 17:03
 Нагадуємо, що з травня 2018 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. Встановлено, що у складі домогосподарства при визначенні права на субсидію, та обчисленні доходів при розрахунку субсидії враховуються також члени сім'ї особи із складу домогосподарства (д/г). Тобто, якщо чоловік/дружина особи із складу домогосподарства зареєстровані за іншою адресою, їхнє майно (транспортні засоби) та доходи також враховуються при призначенні субсидії. Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня 2018 року по 15 квітня 2019 року включно.
26 Вересня, 2018 р., 16:50
Тема трудової міграції населення та наслідків зовнішньої нелегальної трудової міграції для економіки області є надзвичайно актуальною. Обласною державною адміністрацією вживається низка заходів з метою запобігання нелегальному працевлаштуванню за кордоном та попередженні трудового рабства та інших неприємних ситуацій, у яких може опинитися трудовий мігрант. Важливо наголосити що існують випадки, коли тривалий час особа працює за кордоном, не сплачує жодних податків, проте, користується державною соціальною підтримкою, компенсаціями, отримує субсидію та інші державні соціальні виплати за кошти Державного бюджету України, який наповнюється з податків громадян, які офіційно працюють на теренах нашої держави.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора