Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Жовтня, 2018 р., 10:49
Незважаючи на мораторій на проведення планових заходів державного нагляду з питань дотримання держдисціпліни ціни Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області (надалі - ГУ ДПСС у Львівській області) особливу  увагу   приділяє питанням дієвого контролю за тарифами на житлово-комунальні послуги. Так, у 2018 році ГУ ДПСС у Львівській області на підставі обґрунтованих звернень громадян з метою захисту  їх законних прав проводено позапланові  заходи державного нагляду (контролю) у сфері житлово-комунальних послуг, а саме  за дотриманням суб’єктами господарювання порядку формування, встановлення та застосування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з утримання будинків  та прибудинкових територій, які є регульованими.
03 Жовтня, 2018 р., 10:46
Сколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що постановою КМУ від 05.09.2018 р. №748 прийнято рішення здійснити коригування мінімальних цін на алкогольні напої.  Постанова №748 опублікована 22.09.2018 в офіційному виданні «Урядовий кур’єр» № 78, і набрала чинності 2 жовтня 2018 року. Розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін залежно від коду виробів підвищено:
03 Жовтня, 2018 р., 10:44
У вівторок, 9 жовтня,  з 11.00 до 13.00 год. у Славській селищній раді відбудеться зустріч щодо надання безоплатної правової допомоги в рамках роботи мобільних точок доступу з питань, які виникають у сферах державної реєстрації, а також інших питань, що стосуються теми рейдерства. Зустріч відбудеться за участі начальника відділу взаємодії з суб'єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Головного територіального управління юстиції у Львівській області Віталії Шепеги! Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь!
02 Жовтня, 2018 р., 16:57
Сколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року зберігається за платником до кінця податкового року, наступного за звітним. Тобто, для реалізації права на податкову знижку за 2017 рік, платнику податку необхідно заповнити та подати до податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання фізичної особи) податкову декларацію про майновий стан і доходи до кінця 2018 року. Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не використає своє право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.
02 Жовтня, 2018 р., 16:55
Сколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я маю право!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги, що, в свою чергу, сприяє підвищенню юридичної грамотності платників та формуванню правової культури в суспільстві. Отже, платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючим органом (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
02 Жовтня, 2018 р., 16:54
В рамках проекту «Я маю право!» та з метою підвищення обізнаності громадян та суб’єктів господарювання щодо своїх прав, фахівці Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області зосереджують увагу на таких поняттях, як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання податкової консультації, а також консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань оподаткування. Дотримання прав і свобод громадянина - пріоритет будь-якої держави. Права і свободи людини і громадянина, закріплені Конституцією України, і не є вичерпними (ст.22 Конституції України). Так, відповідно до ст.17 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із змінами і доповненнями  визначені права платників податків, а саме:
02 Жовтня, 2018 р., 16:51
       1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана.
02 Жовтня, 2018 р., 16:47
Незважаючи на мораторій на проведення планових заходів державного нагляду з питань дотримання держдисціпліни ціни Головне управління Держпрод-споживслужби у Львівській області (надалі - ГУ ДПСС у Львівській області) особливу  увагу   приділяє питанням дієвого контролю за тарифами на житлово-комунальні послуги.
02 Жовтня, 2018 р., 16:42
Тема трудової міграції населення та наслідків зовнішньої нелегальної трудової міграції для економіки області є надзвичайно актуальною.
02 Жовтня, 2018 р., 11:30
Чи має роботодавець при звільненні виплатити всю суму одразу? При звільненні працівника виплата всіх сум проводиться в день звільнення. Якщо працівник в цей день не працював – кошти мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум. В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану нею суму.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора