Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

01 Жовтня, 2018 р., 17:07
Наказом Мінрегіону від 23.04.2018 р.  №100 затверджено ДБН Б.2.2-12:2018 “Планування і забудова територій”, який регулює питання розроблення містобудівної документації та проектної документації. 1.  Норми і окреміі положення ДБН є обов'язковими для всіх суб'єктів господарювання незалежно від форми власності, які провадять будівельну, містобудівну, архітектурну діяльність.    2.   Положення нового ДБН в першу чергу, впливають на процес розроблення містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях, до якої віднесено:
01 Жовтня, 2018 р., 16:59
Вчора, 30 вересня, в межах відзначення Міжнародного дня туризму відбулось сходження на гору Парашка. В одноденному пішому поході на підкорення найвищої вершини Сколівських Бескидів, що організувало управління туризму та курортів Львівської ОДА, взяли участь 120 осіб - активні мешканці Львівщини та Волині. Туристичний супровід забезпечував професійний гід, учасник команди ”KarpatyTravel” - Тарас Бандрівський. Вже традиційно забезпечення безпеки учасникам здійснювала “Гірська оперативно-рятувальна служба”. А після повернення з гори Парашка смачним частуванням учасників пригощали Національний природний парк "Сколівські Бескиди" та Сколівська райдержадміністрація.
01 Жовтня, 2018 р., 15:56
 «Щороку ми бачимо одну й ту саму картину. Українські аграрії стають жертвами спроб захоплення врожаю й землі з боку нечистих на руку осіб. Щоб протистояти цьому ганебному явищу на Львівщині, працює антирейдерський аграрний штаб, до складу якого увійшли представники юстиції, правоохоронних органів, прокуратури, Держгеокадастру та громадські організації» -  зазначив Тарас Грень. Зі слів очільника Львівської юстиції, щоб запобігти рейдерським захопленням та збільшити правову обізнаність громадян, працівники юстиції  надають безоплатну правову допомогу у населених пунктах Львівської області, Станом на сьогоднішній день, безоплатну правову допомогу отримали 770 громадянам щодо захисту їх майнових прав.
01 Жовтня, 2018 р., 15:17
Сьогодні, 01 жовтня, голова райдержадміністрації Богдан Янко, керівник апарату  райдержадміністрації Іван Ватагович та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в обласній Zoom-конференції, яку провів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Під час наради обговорено наступні питання: про стан роботи з ліквідації нелегальних АГЗС у Львівській області; про детінізацію економіки в частині легалізації виплати заробітної плати; про підготовку проектів регіонального розвитку, які будуть фінансуватись за рахунок секторальної підтримки ЄС; про прийняті органами місцевого самоврядування ставки податку на землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів; про стан розгляду технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення, право оренди яких виставляється на земельні торги, що перебувають на розгляді в районних радах; про введення в дію нових ДБН «Планування і забудова територій»; про хід виконання робіт по конкурсу мікропроектів у закладах загальної та дошкільної освіти. За  результатами наради  Богдан Янко  дав  відповідні доручення керівникам районних служб, начальниками структурних підрозділів  райдержадміністрації  та її  апарату.
01 Жовтня, 2018 р., 14:45
У п’ятницю, 28 вересня, голова райдержадміністрації Богдан Янко  провів зустріч з  суб’єктами господарювання деревообробної галузі  щодо детінізації  та стимулювання  розвитку лісопереробної галузі району.  Богдан Янко закликав всіх до  роботи у правовому полі, наголосивши  суб’єктам господарювання  про  першочерговість легалізації  робочих місць та заробітної плати. Також наголошено  присутнім про те, що  5 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” (№649-р 05.09.18), яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.  Відповідно  з 05 жовтня контролюючими органами будуть проводитись перевірки, щодо виявлення неоформлених найманих працівників, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності та інше. За порушення трудового законодавства у 2018 році роботодавцям загрожують чималі штрафи, а саме, за одного неоформленого працівника – штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, а це 111 690 гривень.         
01 Жовтня, 2018 р., 12:57
Протягом жовтня-грудня поточного року відповідно до Указу Президента України № 274/2018 та розпорядження Кабінету Міністрів України будуть проводитись заходи осіннього призову громадян на строкову військову службу. Восени до ЗС України та інших військових формувань на строкову військову службу буде призвано 17 960 громадян України. Планується призвати та направити до військ (сил) 17 960 осіб, у тому числі: до Збройних Сил України — 9 010 чоловік, Національної гвардії України — 6 500 чоловік, Державної прикордонної служби — 1550 чоловік, Державної спеціальної служби транспорту — 900 чоловік.
01 Жовтня, 2018 р., 11:47
          Пенсійний  фонд України звертає увагу  на особливості заповнення таблиці 5 додатка Д4 (Звіт з ЄСВ). Таблиця 5 Додатку Д4 Звіту подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду:
01 Жовтня, 2018 р., 11:21
Головне управління ДФС у Львівській області інформує, що 5 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” (№649-р 05.09.18), яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.
28 Вересня, 2018 р., 16:37
29-30 вересня 2018 року в м.Сколе  відбудеться тренінг: "Написання  проектів. Фонди ЄС". Мета: ознайомити учасників з особливостями  розробки проектних  ідей та підготовки проектних  пропозицій для залучення  фінансування проектів від  фондів ЄС та  донорів, що присутні в Україні. Тренер: Микола Смолінський - президент CEASC, консультант з написання проектів до Європейських фондів, фахівець з євроінтеграції, бізнес-тренер. Контактна особа: Олександра Дмитрух, 0683770050.
28 Вересня, 2018 р., 14:53
Сьогодні, 28 вересня,  працівники служби у справах дітей;  районного соціального  центру для сім’ї, дітей та молоді; батьки-вихователі з прийомних сімей; діти, які перебувають під опікую та піклуванням в родичів; усиновлені діти  на майдані Незалежності  м. Сколе долучились  до Всеукраїнської  акції - флешмобу  "Усиновлення - це любов назавжди".  Акція спрямована  на привернення уваги до дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування громадян про маленьких українців різного віку, які виховуються в інтернатних  закладах і очікують на усиновлення. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора