Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Cколівщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2019 15:31
Кількість переглядів: 1159

Фото без описуСьогодні, 15 лютого,  біля  пам’ятника-обеліска «Синам Сколівщини, які Фото без описуне повернулися з афганської війни» в м.Сколе  відбулось  пам’ятне віче  «Залишились вірними військовому обов’язку», приурочене вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та 30 річниці виведення  військ з Республіки Афганістан.  

Розпочались  пам’ятні  заходи  спільним виконання Державного гімну України.

Фото без описуВідтак воїни-афганці, члени  Сколівської районної організації  «Української Спілки Ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)», представники районної  та міської влади, установ й організацій, учнівська молодь  поклали  квіти та лампадки  до   підніжжя пам’ятника-обеліска.

Хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять тих, хто віддав своє життя, виконуючи військовий обов’язок,  на чужій землі, не повернувшись з бою.

Фото без опису«Поминаючи полеглих в афганській  війні, та, складаючи слова подяки за вірність військовому обов’язку, мужність та витримку нашим присутнім  воїнам-інтернаціоналістам, ми вкотре підкреслюємо, що ми українці, пам’ятаємо і шануємо  всіх своїх воїнів, всіх історичних реалій.   Адже, саме вони,  як ніхто інший, знають справжню ціну війни і миру…  В сьогоденні, ми повинні   усвідомлювати, що захист рідної землі,  мови,  держави,  - це найсвятіше для кожного українця», -  наголосив заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький.

Фото без описуПоминальну панахиду  за загиблими в роки війни у Афганістані відслужили настоятелі церков міста  о.Віктор Коцеміра та  о.Воломир Борис. Звертаючись до присутніх о.Віктор Коцеміра, закликав: «Ми  повинні  винести урок з історичного минулого… Адже в обороні своєї землі, в обороні своєї мови, в обороні своєї правди і своєї історії стоять Герої. Ми  маємо бути єдині,  маємо бути сильні,  ми маємо вбирати героїчну відвагу всіх воїнів, і понад усе любити свою землю».

Завершено пам’ятне віче спільним  виконанням духовного гімну «Боже Фото без описувеликий, єдиний,  нам Україну храни».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора