Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

27 Лютого, 2019 р., 17:24
25 лютого 2019 року у Тухлянському ОНЗЗСО І-ІІІ р.- гімназії відбувся захід "Там, де звучить рідна мова, живе український народ", приурочений Дню рідної мови та 148-й річниці від дня народження Лесі Українки. У ньому взяли участь заклади освіти, що входять до Тухлянського освітнього округу. Розпочалося свято піснею "Від Бога наша пісня" (учні 11-Б класу Тухлянського ОНЗЗСО І-ІІІ р.-гімназії). Красу й багатство рідної мови розкрили учні Тернавської ЗОШ І-ІІ ст., зігравши сценку "У потязі".
27 Лютого, 2019 р., 17:13
Сьогодні, 27 лютого,   відбулось  засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення  за участю представників  управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського ДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості, на якому було заслухано суб’єктів господарювання «групи ризику», які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної. В ході засідання всім присутнім суб’єктам господарювання надано консультації з питань трудового, пенсійного, податкового законодавства. Також було акцентовано увагу присутніх на тому, що «мінімальна» заробітна плата – це оплата простої некваліфікованої праці, кваліфікований працівник повинен мати вищий розмір заробітної плати, відповідно, роботодавець зобов’язаний дотримуватись різниці у посадових окладах працівників, згідно їхньої кваліфікації.
27 Лютого, 2019 р., 16:37
Оголошено конкурс на заміщення вакантної посади категорії “категорії  «В» - провідного спеціаліста відділу прогнозування  та аналізу доходів,  фінансів житлово – комунальної сфери, транспорту, інвестицій,  природоохоронних та інших програм виробничої сфери фінансового управління Сколівської РДА.  Вимоги: Вища фінансово-економічна освіта, ступеня молодшого бакалавра або бакалавра;  вільне володіння державною мовою. Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання:
27 Лютого, 2019 р., 15:13
Шановні платники! Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області в черговий раз нагадує, що Законом №2628-VIII внесено зміни до п. 291.5 та п. 291.5.1 ПКУ, в тому числі це стосується і платників єдиного податку. Так, не можуть бути платниками єдиного податку I – III груп, зокрема, суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи – підприємці), які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива та столових вин, а з 01.01.2019 сидру, пері (без додання спирту)) (оновлений пп. 3 пп. 291.5.1 ПКУ).
27 Лютого, 2019 р., 15:02
Платник податків має право звернутися до ЦОПП Сколівської  ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області  з проханням надати консультативну допомогу з питань щодо заповнення його річній податковій декларації. З початку 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року.  Громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходи розподіляються на дві категорії:
27 Лютого, 2019 р., 14:46
У вівторок,  26 лютого, відбулось обговорення  перспективних  планів розвитку  населених пунктів Росохацької сільської ради: с. с.Росохач, с.Мита та с.Сухий Потік. Участь в засіданнях взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, представники  сільської ради, громадський актив населених пунктів.  Ключовими питаннями, які обговорено  під час зустрічей, це - вуличне освітлення, покриття інтернет зв’язком, відновлення  маршруту Львів-Завадка-Львів, придбання Школярика, електропостачання, заміна трансформатора,  заїзд автобуса  Стрий-Завадка-Стрий в с.Сухий Потік, підписання медичних декларацій,  сприяння  щодо  збереження  ступеня (І-ІІІ ст.)  Росохацької  ЗОШ. Завершено зустріч трансляцією  відеоролику Маршу  українських націоналістів «Зродились ми великої години».
26 Лютого, 2019 р., 17:01
Cьогодні, 26 лютого, голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, директор комунального некомерційного підприємства «Сколівський центр  первинної медичної допомоги » Сколівської районної ради у Львівській області Іван Щадей  провели  робочу нараду з медичними працівниками закладів охорони здоров'я району.
26 Лютого, 2019 р., 12:35
У сузір’ї дат і подій, що збагачують нас духовно, чільне місце належить Міжнародному дню рідної мови, який щорічно відзначають 21 лютого. Цей день був встановлений у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО із метою захисту мовної і культурної багатоманітності.  У РНД «Бескид» міста Сколього був проведений урочистий захід «Збережемо рідну мову, збережемо Україну», приурочений Міжнародному дню рідної мови та 148 річниці від дня народження Лесі Українки. Учні Верхньосиньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст., ОНЗ «Сколівська академічна гімназія», Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст., Сколівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 та Сможенської ЗОШ І-ІІ ст. представили до концертної програми чудові номери.  Присутні мали можливість поринути у світ української мови, культури, послухати твори Лесі Українки. Національно-патріотичну атмосферу заходу створило святкове українське вбрання, яке одягнула наша талановита молодь. Вдячні глядачі нагородили оплесками кожного, хто виступав, за подарований святковий настрій. У залі було оформлено тематичну виставку літератури.
26 Лютого, 2019 р., 12:06
В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», Головне територіальне управління юстиції у Львівській області роз`яснює, що в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», який набрав чинності з 1 січня 2019 року,  є чітке визначення, що таке нерозподілені земельні ділянки та невитребувані земельні частки (паї).
25 Лютого, 2019 р., 16:08
Постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 № 110 затвердили зміни до постанови від 07 лютого 2018 року № 107 щодо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва). Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА. Зокрема, у 2019 році уряд удосконалив та деталізував механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора