Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

01 Березня, 2019 р., 11:21
Вчора,   28  лютого, відбулось обговорення  перспективного  планурозвитку  с.Задільсько за участю першого заступника  голови райдержадміністрації Романа Чудійовича, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, посадових осіб  сільської ради та  громадського активу села.  Про  проведену роботу  протягом минулого року в населеному пункті  прозвітував  сільський голова Ростислав  Комарницький. Зокрема, в 2018 році в с.Задільсько проводились роботи по  6 об’єктах, які фінансувалися із субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного  розвитку окремих територій та обласного і місцевого бюджету на загальну суму –5473,478 тис. грн,  а саме:
28 Лютого, 2019 р., 17:22
Вогнем знищується не лише сухостій, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах і допомагають рослинам засвоювати корисні речовини. Це призводить до погіршення якості ґрунтів і, як наслідок, до зниження урожайності. Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів. Регулярні підпали зменшують біорізноманітність та порушують природну рівновагу. Знищується унікальна заповідна рослинність.
28 Лютого, 2019 р., 17:16
Інклюзивна освіта впроваджена в ОНЗ «Сколівська академічна гімназія при Національному університеті «Львівська політехніка» імені Героя України Героя Небесної сотні Олега Ушневича». Це освіта, яка передбачає навчання дітей з особливими освітніми потребами в масовій школі, зокрема, в інклюзивних класах. Закон про інклюзивну освіту, який в Україні запрацював влітку 2017 року, забезпечує школярів з особливими освітніми потребами навчанням у звичайних класах. Окрім цього, гарантує забезпечення психолого-педагогічною та корекційно-розвитковою допомогою. 
28 Лютого, 2019 р., 17:14
В Сколівському районі кількість осіб, що потребують психолого-педагогічної допомоги, підтримки та супроводу постійно зростає. Це зумовлює створення абсолютно нової моделі надання комплексної психолого-педагогічної допомоги, що сприятиме реалізації ефективної адаптації, реабілітації та соціалізації осіб з особливими потребами в умовах сучасного суспільства. Визнання інклюзії як ключової передумови для забезпечення права на освіту активізувалось впродовж останніх років і закріплене в Конвенції про права осіб з інвалідністю – першому обов’язковому для всіх держав документі, що містить концепцію інклюзивної освіти. Інклюзивна освіта має пріоритетне значення для забезпечення якісної освіти усіх дітей, у тому числі дітей з особливими освітніми потребами, а також для побудови інклюзивного суспільства.
28 Лютого, 2019 р., 17:03
Головне управління ДФС у Львівській області повідомляє, що у разі отримання у 2018 році у спадщину від батьків нерухомого майна дохід у вигляді вартості цього майна не оподатковується і не декларується. Також не підлягає декларуванню спадщина, отримана від батьків, дідів, братів, сестер. Об’єкти нерухомого майна, подаровані зазначеними членами сім’ї, не оподатковуються, а у обдарованого члена сім’ї не виникає обов’язку подання декларації про доходи та майновий стан.
28 Лютого, 2019 р., 16:56
Актуальні питання захисту прав дітей обговорено сьогодні, 28 лютого, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів заступник  голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький. Зокрема, комісією дано дозвіл  батьку на дарування житлового будинку, підсобних будівель, споруд,  синові, оскільки там проживають неповнолітні діти, а також  погоджено  подання  служби у справах дітей  про затвердження складу міждисциплінарної команди з метою соціального захисту  дітей.
28 Лютого, 2019 р., 12:35
Управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля» запрошують усіх бажаючих до участі у традиційному масовому сходженні на гору Говерла «ГОВЕРЛЯНА-2019».
28 Лютого, 2019 р., 12:20
У 1992 році Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб і сім'ю України», де вперше було зафіксовано таке поняття, як шлюбний договір. Однак, цей вид договорів поки що не набув достатньої популярності серед українських родин.
27 Лютого, 2019 р., 17:27
 Сьогодні відбулась галузева зустріч з суб’єктами господарювання галузі торгівлі під керівництвом першого заступника голови  райдержадміністрації Романа Чудійовича. З суб’єктами господарювання обговорено питання  щодо підняття мінімальної заробітної плати та  виплати заробітної плати не нижче встановленого законодавством рівня, легалізації найманої праці, сплати всіх видів податків, виплати заробітної плати на рівні середньої зарплати в галузі торгівлі, про недопустимість виплати заробітної плати «в конвертах»

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора