Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

29 Вересня, 2017 р., 10:28
З настанням холодів зростає ймовірність захворіти на грип або гостру вірусну інфекцію. В цей час важливо знати, що робити, щоб вберегтися від хвороби, і як себе поводити, якщо запобігти захворюванню не вдалося.  Отже, рекомендації медиків. ГРІ — це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів. Грип є найбільш поширеним гострим респіраторним вірусним захворюванням, особливість якого у надзвичайно швидкому поширенні і вираженій інтоксикації. Механізм передачі вірусу грипу — повітряно-крапельний. Грип може призвести до тяжких ускладнень з боку легеневої, серцево-судинної, нервової, ендокринної систем. Тому, не варто займатись самолікуванням, а звернутися до лікарів. Профілактика захворювань.
29 Вересня, 2017 р., 09:52
День миру відзначається 21 вересня, для нас є особливим святом, яке ще називають Днем всесвітніх молитов про мир. Саме цього дня у Підгородецькій школі відбувся флешмоб «Ми за те, щоб мир був на землі». До його проведення долучилися учні 3-іх класів та наші хлопці –односельчани, які є учасниками АТО: Ільків Назар, Солонинко Михайло та Коцевич Володимир. Вони розповіли учням про те, якою дорогою ціною потрібно платити за спокій на нашій землі, бо мир як повітря. Поки воно є, про нього не задумуєшся, не ціниш і не розумієш, як може бути по-іншому. Але тільки-но людина недоотримує кисню, вона розуміє, що втрачає. Так відбувається тоді, коли поняття миру перестає бути аксіомою, непохитною істиною. Для багатьох людей у сучасному світі мир - це дар, казкова мрія. На жаль, і українці відчули на собі нестачу кисню, волі та справедливості. Війна на Україні не припиняється. Приносить нові жертви. Дзвінкий голос, сміх змінився на ріки сліз. А тих, хто ще вчора кохав, співав пісень заставила війна замовкнути. Хто поверне матері сина, дітям – тата, а молодій дівчині – перше незабутнє кохання? Хто поверне в українську хату вогники щастя? Цей урок патріотизму зпамятається всім. Безмежна вдячність Вам, дорогі наші захисники!
29 Вересня, 2017 р., 09:45
В середу,  20 вересня,  учні 4(8)-7(11) кл. Сколівської академічної гімназії переглянули відеофільм «Іловайський котел». Школярів глибоко вразили розповіді очевидців про воєнні дії, важкі будні солдатського життя в окопах, на передовій, участь у  розвідувально-диверсійних групах, пережиту смерть побратимів на полі бою, патріотичні настрої наших бійців, допомогу волонтерів та важливість підтримки захисників Вітчизни. Небачений героїзм та самопожертва українських воїнів, які зупинили російський наступ і здобули в бою докази російського вторгнення та полонених російських солдатів, не повинні залишитися забутими й не мають повторитися знову.  Спасибі вам, хлопці, і вічна пам'ять тим, хто не здався й боровся до кінця, тим, хто в полоні. І тим, хто вийшов із бою і продовжує захищати Україну…
29 Вересня, 2017 р., 09:34
24 вересня, у нашому райцентрі, в передобідню пору, позивні трембіт та жваві бойківські мелодії покликали сколівчан та їхніх гостей на велике урочисте, барвисте, креативне бойківське дійство — День міста —"Фест-Сколе". Воно відбувалося під егідою та загальним керівництвом міського голови Володимира Москаля, за участю депутатів Сколівської міської ради, підприємців, духовенства, творчих колективів РНД "Бескид" (директор Світлана Сличко), сільських аматорських колективів народних домів району, вихованців Сколівського будинку дитячої та юнацької творчості (директор Роксолана Британ), народного ансамблю пісні й музики "Плай" народного дому селища Славське (керівник Іван Цуцей), фольк-гурту "Фіглярі" Сколівської школи мистецтв (керівник Володимир Крушельницький), гурту "Ретро-модерн Сколе" (керівник Любомир Пасічник) та солістки Василини Жалівців, народного артиста України Василя Зінкевича, української співачки Андріани, артистів-гумористів зі Львова, аніматорів з розважальною програмою для дітей та багатьох інших. Всі вони неабияк постаралися. Отож, хто побував на святі, надовго залишиться під його враженням.
28 Вересня, 2017 р., 12:44
У Сколівській академічній гімназії  проводився Тиждень безпеки руху дітей . Упродовж  тижня було проведено багато різних заходів. Найбільш запам’ятались гімназистам  вікторина знавців правил дорожнього руху «Подорож до країни дорожніх знаків» (5-7 класи)  та конкурс малюнка. Мета цих  заходів полягала в тому, щоб діти за допомогою творчості змогли краще усвідомити реальність цієї теми. Адже елементарні незнання правил дорожнього руху та зухвале ставлення до них може призвести до найстрашнішого.
28 Вересня, 2017 р., 12:19
З 30 вересня по 3 жовтня відбудеться фестиваль «Золотий Лев на вулиці-2017». Це театральна європейська традиція і один з найпрестижніших театральних форумів України.
27 Вересня, 2017 р., 15:29
Сьогодні, 27 вересня, в районному народному домі «Бескид» м.Сколе відбулись урочистості з нагоди Дня працівників освіти. З професійним святом освітян району привітали перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич та заступник голови районної ради Юрій Допілко, побажавши педагогам міцного здоров’я, щастя і добра, невичерпних творчих сил та натхнення, щедрих врожаїв на освітянській ниві та успіхів у всіх починаннях.   За багаторічну плідну працю, сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм, високі успіхи в організації навчання та виховання учнівської молоді грамотами голови райдержадміністрації та голови районної ради  нагороджено  директорів шкіл: - БОРИКА Василя Паньковича, директора Хащованської ЗОШ І-ІІ ст.; - СУХРОМЕНДУ Ольгу Василівну, директора Орівської ЗОШ І-ІІІ ст.
27 Вересня, 2017 р., 15:10
Початок осені – сезон збирання грибів, однак, окрім користі, вони можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Відтак, департамент охорони здоров'я Львівської ОДА нагадує, яким чином можна уникнути отруєнь. Отруєння грибами характеризується тяжким клінічним перебігом і високою летальністю, що зараховує їх до найбільш небезпечних захворювань харчового походження. Симптоми отруєння виявляються через 5-7 годин після вживання (якщо причиною отруєння є консервований продукт, то набагато швидше): судоми, гострий біль у животі, нудота, блювання, запаморочення, сповільнений пульс.
27 Вересня, 2017 р., 15:05
На численні звернення громадян, повідомляємо, що у разі прийняття Верховною Радою України 3 жовтня 2017 року законопроекту № 6614 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, органи Пенсійного фонду забезпечать у жовтні місяці виплату підвищеного розміру пенсій у зв’язку з їх осучасненням.
27 Вересня, 2017 р., 12:41
У вівторок, 26 вересня, в рамках проведення зустрічей керівництва райдержадміністрації з громадськістю району, відбулась зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича з активом села Сопіт. Під час зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації охарактеризував  основні  напрямки соціально-економічного розвитку району, звернувши увагу на капітальне будівництво, ремонт доріг, вивіз сміття, реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери, аспекти децентралізації,звернув увагу на питання  щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО, а також наголосив на  необхідності проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання Правил дорожнього руху водіями та пішоходами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора