Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Жовтня, 2017 р., 14:34
29 вересня та 02 жовтня під головуванням керівника апарату Івана Ватаговича відбулись виїзні засідання робочої групи з проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення на території Верхньосиньовидненської селищної, Нижньосиньовидненської та Корчинської сільських рад.  Зокрема, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 28 серпня 2017 року №275 робочій групі доручено на основі даних Державного земельного кадастру та державного реєстру земель (архіву землевпорядної документації, книги записів реєстрації державних актів на право власності на землю, на право постійного користування землею, договорів оренди землі), даних Національної кадастрової системи, картографічних матеріалів (у тому числі проектів роздержавлення, кадастрової карти та ін.), а також огляду земельних ділянок сільськогосподарського призначення на місцевості забезпечити:
03 Жовтня, 2017 р., 11:50
Сколівське відділення Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській оласті повідомляє, що на веб-порталі ДФС України (http://sfs.gov.ua/) є ряд електронних сервісів, за допомогою яких платники податків та громадяни можуть знайти  необхідну для себе інформацію, не виходячи з дому. Зокрема, на сайті діють такі електронні сервіси, як:  - «Електронний кабінет платника податків» - це персональне автоматизоване робоче місце платника, за допомогою якого можна підготувати, заповнити та подати звітність в електронному вигляді;  
02 Жовтня, 2017 р., 18:04
29 вересня та 2 жовтня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича відбулись засідання оргкомітету з підготовки та відзначення на Сколівщині Дня захисника України, 75-ї річниці створення Української Повстанської Армії та Дня українського козацтва. Щодо основних заходів заплановано: 1.  06 жовтня о 12.00 год. (в актовій залі РДА) конференція на честь Григорія Дем'яна і Василя Іванишина - відомих педагогів, учених, державних, громадсько-політичних та культурно-просвітницьких діячів (за ініціативи  районного Братства ОУН-УПА); 2.  14 жовтня: об 11.00 год. - традиційне урочисте сходження до могили воїнів ОУН-УПА на г.Альтана (покладання квітів, поминальна панахида, пам'ятне віче за участю народного ансамблю пісні і танцю “Бойківщина”). Збір о 10.30 год. на майдані Незалежності м.Сколе;  о 17.00 год. - урочисті заходи з нагоди 10-річчя облаштування статуї Пресвятої Діви Марії та ангелів (перехрестя вулиць Стуса та Гайдамацької м. Сколе): «Неустанний твій Покров, поміч дати все готов…Радуйся, Маріє!» (за ініціативи  районного об’єднання власників агроосель «Бойківська хата»). 3.  - 15 жовтня о 15.00 год. біля РНД “Бескид” м. Сколе - Фестиваль стрілецько-повстанської звитяги “Пісні перемоги”. В програмі Фестивалю виступи: - кращих колективів художньої самодіяльності Сколівщини, - переможців районного етапу 18 Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», - гурту “Карпати” Спілки ветеранів АТО Сколівщини, - тріо “Глорія”. В рамках Фестивалю планується: - відтворення бою; - виставка зброї; - виставка-діалог “УПА - непереможна й легендарна”; - виставка дитячих робіт декоративно-ужиткового мистецтва; - демонстрація фільму “Нескорені”; - частування стравами польової кухні: кулішем, баношем, картоплею по-партизанськи.
02 Жовтня, 2017 р., 14:46
З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в Лавочненській ЗОШ І-ІІ ст. №2 з  25 по 28 вересня  тривав Тиждень безпеки дорожнього руху.  Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі.
02 Жовтня, 2017 р., 14:38
Щоб запобігти захворюваності на грип та інші ГРВЗ: 1. Під час високого ризику захворювання на ГРВЗ не відвідуйте місця, де можливе велике скупчення людей. 2. За можливості зведіть до мінімуму поїздки у громадському транспорті. 3. Остерігайтеся близького контакту з людьми, які мають симптоми грипу або інших ГРВЗ. 4. Часто мийте руки з милом.  Якщо немає такої можливості, використовуйте спеціальні алкогольвмісні засоби для оброблення та знезараження рук. 5. Не торкайтесь слизових оболонок очей, носа, рота немитими руками. 6. При чханні та кашлі прикривайте рот одноразовою хустинкою. Забезпечте дитину такими хустинками. 7. Часто провітрюйте приміщення вдома та на роботі. 8. Уникайте поцілунків, обіймів, рукостискань тощо. 9. Не допускайте переохолодження або перегрівання організму. 10. Змащуйте слизові оболонки носа оксоліновою маззю. 11. Проводьте щоденне вологе прибирання кімнат. 12. Організовуйте  повноцінне, вітамінізоване харчування з достатньою кількістю природних джерел вітаміну С (свіжі овочі та фрукти) та фітонцидів (часник, цибуля, імбир тощо). 13. При погіршенні самопочуття залишайтеся вдома, не займайтеся самолікуванням - викличте лікаря для обстеження та призначення ефективного лікування. 14. При появі ускладнень захворювання на грип у вас чи вашої дитини не зволікайте. Організуйте госпіталізацію з метою отримання кваліфікованої допомоги медиків.
02 Жовтня, 2017 р., 11:13
Президент Петро Порошенко наголосив на важливості стратегічного бачення розвитку сфери управління лісовим та мисливським господарством. «На законодавчому рівні необхідно врегулювати питання стимулювання розвитку вітчизняної деревообробки з виготовленням продукції з високою доданою вартістю», - зазначив Президент. Водночас, він підкреслив, що темпи розвитку галузі не відповідають вимогам часу.
02 Жовтня, 2017 р., 11:06
За рік до старту ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Буенос-Айресі (Аргентина) у Львові відбудеться олімпійський флешмоб.
29 Вересня, 2017 р., 17:00
Усім автомобілістам слід бути уважними і на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.
29 Вересня, 2017 р., 14:50
В рамках відзначення Всесвітнього дня туризму відбулися туристсько-краєзнавчі змагання учнівської молоді Сколівщини з пішохідного туризму, присвячені 75-ій  річниці утворення Української Повстанської Армії. Змагання відбувалися на території с. Корчин в урочищі Побук (біля водоспаду Гуркало). Прийняло участь 6 команд: Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст., Крушельницького НВК „ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ”, Корчинської ЗОШ І-ІІІ ст., Верхньосиньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст., Нижньосиньовидненської ЗОШ І-ІІ ст., Труханівської ЗОШ І-ІІІ ст. До програми змагань з пішохідного туризму включено наступні види туристсько-спортивної та конкурсної програми: привітання команд, розкладання намету, розведення вогнища, приготування їжі, флористика, конкурс на краще виконання Повстанської пісні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора