Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

24 Листопада, 2017 р., 11:10
У четвер, 23 листопада, відбувся семінар – нарада з суб’єктами підприємницької діяльності щодо роз’яснення Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю № 295 від 26.04.2017 року за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Стрийського об’єднаного управління Пенсійного Фонду у Львівській області, районного центру зайнятості.
24 Листопада, 2017 р., 10:56
В заході взяли участь директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги М.Николаїшин, директор Другого Львівського місцевого центру з надання надання безоплатної вторинної правової допомоги Уляна Стефак та представник Регіонального центру з надання надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Уляна Мацько, соціальні партнери та фахівці інших відділів та бюро правової допомоги.
23 Листопада, 2017 р., 17:22
Сьогодні, 23 листопада, в райдержадміністрації відбувся брифінг військового комісара Сколівського РВК Миколи Лужняка, за участю керівництва райдержадміністрації та посадових осіб місцевого самоврядування району. Основними питання на які звернено увагу були: результати осіннього призову на строкову військову службу; ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог постанови КМУ №921, завершення звіряння облікових даних призовників і військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку у виконавчих комітетах органів місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях з обліковими даними військового комісаріату, про адміністративну відповідальність як посадових осіб, так і військовозобов’язаних та призовників. Так, станом на 23.11.2017 року, зі Сколівщини на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та Національної Гвардії України призвано 25 призовників. Зокрема, відзначено належний рівень роботи по організації призову в Лавочненській, Завадківській, Кам’янецькій та Сможенській сільських радах.
23 Листопада, 2017 р., 15:14
У вівторок, 22 листопада, в рамках проведення зустрічей керівництва райдержадміністрації з громадськістю району, відбулась зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича з активом с.Долинівка (Сможенська сільська рада). Під час зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації охарактеризував основні напрямки соціально-економічного розвитку району, звернувши увагу на реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери, аспекти децентралізації, а також проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки», питання призову на строкову військову службу, проведення аудиту земель сільськогосподарських призначення тощо. Представники активу села піднімали питання: боротьби з борщівником Сосновського, можливості розміщення ФАПу та бібліотеки в приміщенні школи, працевлаштування молоді, затвердження графіків руху автотранспорту, заміни опор ліній електропередач, про участь громади в мікропроектах, ремонту комунальних доріг, функціонування ЗОШ в наступному навчальному році 2018-2019 рр., можливості надання в оренду с/г угідь.
22 Листопада, 2017 р., 17:00
Зима – не найкращий час спробувати себе в ролі Шумахера. Не чекайте мокрого снігу та льоду, заздалегідь переходьте на плавний та продуманий стиль водіння. Неуважність водіїв та їх неготовність керувати машиною в нових погодних умовах – основні причини збільшення кількості ДТП взимку. Найперше, не слід забувати про підготовку автомобіля до морозів та снігопадів. «Перевзуйте» машину в зимові шини. Спеціальна гума - це запорука безпеки на дорозі. Як правильно перевести автомобіль на зимовий режим – читайте тут.  Швидкість має давати водію можливість повністю контролювати транспортний засіб, тож на дорозі не ганяйте. Обираючи швидкість, враховуйте умови видимості - зі збільшенням швидкості поле зору водія звужується, поза увагою залишається край дороги. Звертайте увагу й на інтенсивність руху, краще за все просувайтеся із середньою швидкістю транспортного потоку.
22 Листопада, 2017 р., 16:55
У суботу, 25 листопада, о 15.30 год. в м.Сколе відбудуться заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів: поминальна панахида та хвилина мовчання біля пам’ятника Борцям за волю України (навпроти РНД «Бескид»);  традиційна хода до пам’ятника Тарасу Шевченку, акція «Засвіти свічку». Запрошуємо жителів та гостей міста, всіх небайдужих до трагічних сторінок української історії взяти участь в заходах (з лампадками).
22 Листопада, 2017 р., 16:52
З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 – 1922, 1946 – 1947 років в Україні та у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів: просимо священників, голів місцевих рад, директорів шкіл, завідувачів народних домів, представників громадських організацій та мешканців міста, селищ та сіл провести в населених пунктах району 25 листопада 2017 року заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів, зокрема: 1.1. провести панахиди за жертвами голодоморів 1921 ? 1922, 1932 ? 1933 та 1946 ? 1947 років в Україні; 1.2. приспустити державні прапори з траурними стрічками; 1.3. утриматись від проведення розважальних заходів; 1.4. о 16.00 год оголосити на вшанування пам’яті жертв голодоморів хвилину мовчання; 1.5. рекомендувати мешканцям населених пунктів району в рамках акції „Засвіти свічку” поставити запалені свічки та лампадки на підвіконнях своїх помешкань.
22 Листопада, 2017 р., 15:34
Приблизно 37 тисяч найманих працівників на Львівщині згідно з персоніфікованим обліком отримують заробітну плату нижче мінімальної. Ще 48 тисяч – працюють неповний робочий день. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.
22 Листопада, 2017 р., 15:30
Станом на 22 листопада, порушників правил благоустрою оштрафували на 355,4 тис грн. У 2016 році сума штрафів становила – 165,6 тис грн, що на 47% більше порівняно з попереднім роком.
22 Листопада, 2017 р., 12:08
21 листопада Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб. «Ми в рекордні терміни опрацювали його з Верховною Радою і Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників АТО, учасників Революції Гідності та членів їх родин сьогодні у вашій присутності я маю велику честь підписати», - зазначив Петро Порошенко під час зустрічі з учасниками Революції Гідності.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора