Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

27 Листопада, 2017 р., 15:53
За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України по території Львівської області 28 листопада на дорогах ожеледиця. Просимо водіїв бути особливо уважними та обережними, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість, в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.  Окрім того, рекомендуємо водіям під час сильного погіршення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на далекі відстані, а тим, хто виїхав, бути максимально обережними за кермом.
27 Листопада, 2017 р., 14:30
Сколівське відділення Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області повідомляє про проведення сеансів зв’язку “гарячих ліній” на листопад 2017 року:  29 листопада 2017 року з 12.00 до 13.00 відбудеться “гаряча лінія” ГДІ Сколівського відділення Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Будай Лесею Степанівною на тему: “Спрощена система оподаткування”. Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-11-44, 2-18-41. 29 листопада 2017 року з 12.00 до 13.00 відбудеться “гаряча лінія” із ГДІ Сколівського відділення Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Чобич Галиною Олексіївною на тему: “Реєстрація РРО, КОРО”. Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-13-22
27 Листопада, 2017 р., 11:52
Сьогодні, 27 листопада, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич та заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець взяли участь в обласній skype-конференції, під час якої заслухано наступні питання: про стан забезпечення житлом членів сімей загиблих, інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО; про охоплення дітей позашкільною освітою; про забезпечення центральних районних лікарень швидкими тестами на визначення наркотичних речовин у біологічних середовищах; про підсумки проведення обласних комплексних змагань за програмою XXVI спортивних Ігор Львівщини, Х обласних ігор ветеранів спорту та ІІІ спортивних ігор серед людей з інвалідністю.
25 Листопада, 2017 р., 20:40
Сьогодні, 25 листопада,  біля  пам’ятника Борцям за волю України в м. Сколе відбулись заходи  приурочені вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.  Поминальну панахиду за жертвами голодоморів та політичних репресій в Україні  відслужив настоятель церкви Різдва  Пресвятої Богородиці, декан Сколівського деканату, о.Віктор Коцеміра.  Зворушливу пам’ятну програму представили учасники художньої самодіяльності районного народного дому «Бескид». З історичною доповіддю  про геноцид Українського народу – Голодомор 1932-1933 років, а також голодомори 1921-1922 та  1946-1947 років в Україні виступив вчитель історії НВК “СЗШ-ліцей”с. Козьови  Михайло Арендач. Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять всіх невинно убієнних  жертв  голодоморів та політичних репресій. Відтак учасники   заходу вирушили пам’ятною ходою  до площі Тараса  Шевченка, де біля  підніжжя  пам’ятника Великому Кобзарю виклали символічний хрест з лампадок, долучившись до Всеукраїнської акції «Запали свічку».
25 Листопада, 2017 р., 19:34
«Хотілося б, щоб хай не ми, а краще, щоб ми, а не наші діти дочекалися неймовірного. Аби в Росії сталися такі зміни, за яких її нова еліта теж визнала б Голодомор геноцидом. Або хоча би покаялася за нього. Російська Федерація сама себе записала в правонаступниці Радянського Союзу. А відтак, хоче того чи ні, взяла на себе не лише активи колишнього СРСР, але й відповідальність за злочини радянського режиму», - звернувся Президент Петро Порошенко до українців під час вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні.
25 Листопада, 2017 р., 19:16
Президент Петро Порошенко назвав Голодомор, вісімдесять п’яті роковини якого вшановують сьогодні українці, «найбільшою бідою в історії України та однією з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття». «Після майже шістдесяти років цинічного замовчування, шокуюча правда пролунала на увесь світ. Архіви – розкриті,  свідчення – записані. Заочно й посмертно засуджені судом і прокляті народом організатори Голодомору: Сталін, Каганович, Молотов, Постишев, та багато інших», - сказав Президент під час виступу на церемоії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні.  
25 Листопада, 2017 р., 19:15
У День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років Президент Петро Порошенко взяв участь у заходах із вшанування пам’яті невинно убієнних у ті страшні роки. Під час церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні, Глава держави наголосив на важливості того, «щоб наші нащадки завжди знали, що то був не просто штучний голод, а ретельно спланований Голодомор». «Ба більше - геноцид,  за всіма ознаками, як  їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року. Щоб на всіх континентах усвідомили, що не визнавати Голодомор – так само аморально, як і заперечувати Голокост», - сказав Петро Порошенко.  При цьому він додав: "Я думаю, настав час і нам самим ухвалити закон про відповідальність  за невизнання цих двох безпрецедентно жахливих трагедій".
24 Листопада, 2017 р., 16:31
Завтра, 25 листопада, о 15.30 год. в м.Сколе відбудуться заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів: поминальна панахида та хвилина мовчання біля пам’ятника Борцям за волю України (навпроти РНД «Бескид»);  традиційна хода до пам’ятника Тарасу Шевченку, акція «Засвіти свічку». Запрошуємо жителів та гостей міста, всіх небайдужих до трагічних сторінок української історії взяти участь в заходах (з лампадками).
24 Листопада, 2017 р., 16:30
З метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932 – 1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 – 1922, 1946 – 1947 років в Україні та у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів: просимо священників, голів місцевих рад, директорів шкіл, завідувачів народних домів, представників громадських організацій та мешканців міста, селищ та сіл провести в населених пунктах району 25 листопада 2017 року заходи по вшануванню пам’яті жертв голодоморів, зокрема: 1.1. провести панахиди за жертвами голодоморів 1921 ? 1922, 1932 ? 1933 та 1946 ? 1947 років в Україні; 1.2. приспустити державні прапори з траурними стрічками; 1.3. утриматись від проведення розважальних заходів; 1.4. о 16.00 год оголосити на вшанування пам’яті жертв голодоморів хвилину мовчання; 1.5. рекомендувати мешканцям населених пунктів району в рамках акції „Засвіти свічку” поставити запалені свічки та лампадки на підвіконнях своїх помешкань.
24 Листопада, 2017 р., 14:42
Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої  проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Протягом 16 днів заходи з попередження насильства над дітьми в усіх його проявах, над жінками, над людством в цілому проходять і в загальноосвітніх навчальних закладах району. Метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора