Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 350 тисяч гривень - сума штрафів для порушників правил благоустрою області

Дата: 22.11.2017 15:30
Кількість переглядів: 611

Станом на 22 листопада, порушників правил благоустрою оштрафували на 355,4 тис грн. У 2016 році сума штрафів становила – 165,6 тис грн, що на 47% більше порівняно з попереднім роком.

Нагадаємо, що у 2016 році департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА започаткував щотижневий контроль за дотриманням правил благоустрою. 

Як зазначили у департаменті, штрафи є джерелом наповнення місцевих бюджетів та є дієвим стимулом для дотримання правил благоустрою населених пунктів.

Відтак, з метою підвищення поінформованості керівників органів місцевого самоврядування у сфері благоустрою, зокрема, дотримання законодавства України у сфері благоустрою та інструментів контролю за дотриманнями правил благоустрою населених пунктів 20 червня 2017 року департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації організував виїзні семінари у районах Львівської області.

Під час них надали роз’яснення щодо необхідності дотримання юридичними та фізичними особами правил благоустрою населених пунктів, а також наголосили на відповідальності, яка настає за їх порушення.

Крім цього, опрацьовується інформація щодо притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою населених пунктів.

Варто зазначити, що порушення державних стандартів, норм і правил у галузі благоустрою населених пунктів згідно із Законом України «Про адміністративні правопорушення» карається накладенням штрафу.

За порушення правил благоустрою мешканця можуть притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів), що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 1360 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора