Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Рівень патріотизму в бізнесі вимірюється рівнем сплати податків», - Роман Филипів (+відео)

Дата: 22.11.2017 15:34
Кількість переглядів: 540

Фото без описуПриблизно 37 тисяч найманих працівників на Львівщині згідно з персоніфікованим обліком отримують заробітну плату нижче мінімальної. Ще 48 тисяч – працюють неповний робочий день. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Зарплату нижче мінімальної на Львівщині виплачують 2069 суб'єктів підприємницької діяльності. Це підприємства у сферах роздрібної, гуртової торгівлі, громадського харчування та туристичному бізнесі.

Як зазначив Роман Филипів і виплата заробітної плати нижче мінімальної і праця неповний робочий день містять зловживання, а відтак наголосив на важливості дотримання підприємцями трудового законодавства.

«Якщо бізнесмен працює в Україні він повинен дотримуватися і бути в правовому полі, яке регламентується українським законодавством. Українське законодавство стверджує що мінімальна заробітна плата 3200 і менше платити не можна, що найманий працівник повинен бути оформлений офіційно з відповідними трудовими угодами, а також що податки і збори повинні надходити своєчасно і в повному обсязі. Грубий прорахунок, в який ми брали тільки тих людей, яких ми не бачимо, це тіньова економіка, трудова міграція, ми втрачаємо близько 1 мільярда в еквіваленті на рік податку на доходи фізичних осіб. Економісти по різному оцінюють рівень патріотизму в бізнесі. Але один професор дуже чітко і справедливо сказав, що рівень патріотизму в бізнесі вимірюється рівнем сплати податків. Якщо сьогодні є бажання мати хорошу інфраструктуру, рівень освіти, охорони здоров’я, соціального захисту – потрібно сплачувати податки», - зазначив Роман Филипів.

Як розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області Володимир Коваль роз’яснювальна робота серед підприємців, яку проводять в області, вже дає свої результати.

«За рахунок того, що більшість бізнесу зрозуміла чіткий сигнал, що заробітну плату необхідно піднімати, тому на сьогоднішній день лише 5,5 % тих, які виплачують заробітну плату менше мінімальної. Наша основна робота була зосереджена не на проведення контролю-перевірочних заходів, а на проведенні роз’яснення серед підприємців. На виконання розпорядження голови Львівської ОДА при кожній районній адміністрації створені робочі групи, де ми спілкуємось з бізнесом і ведемо роз’яснення про те, якою є відповідальність за невиплату заробітної плати в повному обсязі», - зазначив Володимир Коваль.

Нагадаємо, що штраф за не допуск працівників контролюючих органів до перевірки становить 320 тис грн, за використанні праці найманого працівника бех складання відповідних трудових угод – 96 тис грн., виплату заробітної плати нижче мінімальної – 32 тис грн.

https://youtu.be/6_wc5sqDfRY


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора