Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

29 Жовтня, 2018 р., 10:05
Відповідно до наказу начальника відділу культури Сколівської РДА від 26 жовтня 2018 року № 111 «Про оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади директора КЗ Сколівської районної ради «Історико-краєзнавчого музею «Сколівщина», керуючись Законом України №955-VIII від 28.01.2016 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» та Законом України «Про культуру», відділ культури Сколівської райдержадміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантної посади:
29 Жовтня, 2018 р., 09:16
 У неділю, 28 жовтня, на Верецькому перевалі відбулися заходи, приурочені до 80-річчя проголошення незалежності Карпатської України та розстрілу карпатських січовиків, які її захищали. Участь в урочистостях  взяли керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська, голова Сколівської райдержадміністрації Богдан Янко, керуючий справами Сколівської районної ради Ярослав Турчин. Представники влади та громадськість поклали квіти до меморіалу січовиків Карпатської України. Опісля, відбулось скорботне віче.
26 Жовтня, 2018 р., 15:34
Сьогодні питання легалізації зайнятості населення та заробітної плати як ніколи набуло актуальності, адже ні для кого не секрет, що від розміру заробітної плати залежить рівень соціального захисту людини. Легальна робота, належним чином оформлені трудові відносини між найманим працівником та роботодавцем - це і лікарняні листки, відпускні нарахування, допомога у разі отримання травми на виробництві, гідна пенсія, належна виплата допомоги по догляду за дитиною. Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання – роботодавців та населення стосовно легалізації тіньової зайнятості населення та попередження випадків використання найманої праці без оформлення трудових відносин.
26 Жовтня, 2018 р., 15:29
24 жовтня у стінах Сколівської академічної гімназії з учнями 9 класу проведено профорієнтаційний урок, на якому фахівець Сколівської РФ ЛОЦЗ розповіла учням, як правильно вибрати майбутню професію та не помилитися при цьому, а також про те, які аспекти потрібно враховувати при професійному виборі.  В наш час дуже поширеною стає проблема неможливості працевлаштування після навчання у вищому навчальному закладі, тому важливо надати своєчасну інформацію та запобігти проблемі поширення безробіття у нашій країні.
26 Жовтня, 2018 р., 14:25
У ніч на неділю, 28 жовтня, Україна перейде на "зимовий" час. О четвертій ранку стрілки годинників слід перевести на одну годину назад. Зазначимо, переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". "Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад", - йдеться у документі. На сьогодні понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.
26 Жовтня, 2018 р., 14:11
Питання  транспортного сполучення та пасажирських  перевезень на території Сколівського району обговорено  у четвер, 25 жовтня, на нараді у  голови райдержадміністрації  Богдана Янка за участі голови районної ради Миколи Романишина, заступника директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської облдержадміністрації Тараса Оприска, директора ТЗОВ «Стрийське АТП» Михайла Зіника. Зокрема,  наголошено  на  проблемні  питання, які виникли в зв'язку з незадовільним транспортним сполученням щодо перевезення пасажирів Сколівського району, а саме: закорочення маршрутів, відсутність транспортного сполучення (с.Кальне, с.Хітар, с.Опорець),  значні інтервали  між відправленнями автобусів  з м.Сколе в напрямку Стрий-Львів,  недотримання графіків  руху  маршрутів, відсутність затвердженої друкованої тарифної сітки у водіїв, необхідність відкриття прямого маршруту Сколе-Львів (зранку) та Львів-Сколе (ввечері).
26 Жовтня, 2018 р., 10:34
Якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію призначатимуть на загальних умовах. Це означає, що якщо відсутня сплата єдиного соціального внеску не з вини громадянина, а через неплатежі установи, де він або вона працює, то субсидія буде призначена. Таким чином, громадяни, які працюють та чесно сплачують податки, будуть захищені від негативних факторів, які від них не залежать.
26 Жовтня, 2018 р., 09:49
З метою збереження біорізноманіття, типових та унікальних природних комплексів на Львівщині створили 11 лісових заказників місцевого значення загальною в межах дочірніх підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс». Відповідне рішення ухвалили вчора, 25 жовтня, під час чергової сесії Львівської обласної ради. Зокрема, рішенням обласних депутатів створили заказники: «Вислобоки» у Кам’янка-Бузькому районі, «Ангелівка» у Буському районі, «Сможанка» у Сколівському районі, «Гаївка» у Дрогобицькому районі, «Верхнє» у Турківському районі, «Моршинське узлісся» у Стрийському районі, «Підлипницький» у Жовківськомурайоні, «Під Закладом» у Миколаївському районі, «Білий берег» у Перемишлянському районі, «Бачина» у Старосамбірському районі та «Нивки» у Сокальському районі.
25 Жовтня, 2018 р., 17:36
Питання легалізації заробітної плати та детінізації ринку праці в області є одним із пріоритетних завдань. Адже лише оформлена відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії. Нагадуємо, що з 1 січня 2018 право на призначення пенсії за віком мають особи за наявності страхового стажу не менше 25 років (кожного наступного року кількість необхідних років страхового стажу буде збільшуватися на 1 рік та з 1 січня 2028 року становитиме 35 років).
25 Жовтня, 2018 р., 17:33
Сьогодні, 25 жовтня, голова райдержадміністрації, заступники голови та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації взяли участь в засіданні ХХVІІІ сесії Сколівської районної ради.  Під час засідання  обговорено  та прийнято  рішення  щодо наступних фінансових питань:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора