Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

22 Жовтня, 2018 р., 17:54
Президент Петро Порошенко на зустрічі з нагоди 22-ї річниці створення Рахункової палати України закликав захистити людей. «Як Президент я поставив Уряду дуже жорстку вимогу – ми маємо захистити людей, розширити програму субсидій, збільшити кошти на виконання цієї програми, аби від зростання тарифів не постраждали найменш захищені верстви населення і взагалі будь-хто, для кого це підвищення є критичним», - зазначив Глава держави, коментуючи рішення Уряду.
22 Жовтня, 2018 р., 17:40
Питання виконання районного бюджету Сколівського району за 9 місяців 2018 року  заслухано  сьогодні, 22 жовтня, під час  засідання Колегії райдержадміністрації, яку провів голова райдержадміністрації  Богдан Янко.  Звітуючи, начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Сидорик зазначила:
22 Жовтня, 2018 р., 16:45
Сьогодні, 22  жовтня, голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступники голови райдержадміністрації Роман Чудійович та Володимир Крушельницький,  керівник апарату  райдержадміністрації Іван Ватагович та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в обласній Zoom-конференції, яку провів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Під час наради обговорено наступні питання: про матеріально-технічне забезпечення моргів у центральних районних лікарнях; про стан реалізації Обласної програми «Спортивний майданчик»; про ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ на території Львівської області; про результати проведення інвентаризації захисних споруд цивільного захисту на території Львівської області.  За  результатами наради  Богдан Янко  дав  відповідні доручення керівникам районних служб, начальниками структурних підрозділів  райдержадміністрації  та її  апарату.
22 Жовтня, 2018 р., 16:40
У зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів від циклонічної депресії над Скандинавією та вторгненням холодної повітряної маси 24 – 25 жовтня очікуються несприятливі погодні умови: пориви північно-західного вітру 17 – 22 м/с, 24 жовтня – місцями 25 – 28 м/с; зміна фази опадів – дощ з переходом в мокрий сніг та сніг, 24 жовтня місцями сильний мокрий сніг та сніг, хуртовини; зниження температури повітря – впродовж доби 24 жовтня 2 – 7° тепла,  25 жовтня вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 3 – 8° тепла. Подекуди встановлення нестійкого снігового покриву, на дорогах ожеледиця.
22 Жовтня, 2018 р., 09:25
За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житло-комунальних послуг. Відповідні зміни внесені Кабінетом Міністрів України в Постанову №329. З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову. Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.
19 Жовтня, 2018 р., 16:20
У четвер,  25 жовтня,  об 11.00 год.  відбудеться ХХVІІІ сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним: про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року; про договори на міжбюджетні трансферти; про затвердження розпоряджень голови Сколівської райдержадміністрації; про затвердження розпоряджень голови Сколівської районної ради; про стан готовності доріг та підготовку до зимового періоду на 2018-2019 рр.; про роботу пасажирського автомобільного транспорту в районі; про роботу лісових підприємств на території Сколівського району та забезпечення сировиною місцевих лісопереробників; різне.
19 Жовтня, 2018 р., 15:03
Порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення - поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом. Зокрема у зв’язку із перепадами атмосферного тиску під час коливання температури повітря порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, що негативно впливає на роботу газового і пічного обладнання.
19 Жовтня, 2018 р., 14:51
 Організаційні питання  підготовки та  програму  заходів  з нагоди відзначення на території  Сколівщини  100-річчя  створення Західноукраїнської  народної республіки  обговорено під час засідання організаційного комітету  під головуванням заступника голови райдержадміністрації  Володимира Крушельницького. Проведення  районних урочистостей  в м.Сколе заплановано на 31 жовтня 2018 року. Зокрема, Програма святкових заходів включатиме: 14.00 год. - народне віче на майдані Незалежності м.Сколе та покладання квітів до пам’ятників Степану Бандері,   14.15 год.  - урочистий марш-хода вулицями міста (майдан Незалежності – вул. І.Франка – вул. Шевченка); 14.30 год. - відкриття та освячення  пам’ятної дошки, присвяченої 100-річчю ЗУНР в м. Сколе, вул.Шевченка, 7; 14.45 год. -  продовження урочистого маршу-ходи вулицями міста (вул. Шевченка – вул. Д.Галицького (РНД «Бескид») та  покладання квітів до пам’ятників  Тарасові  Шевченку та Борцям за волю України; 15.00 год. - святковий  патріотичний концерт  в РНД «Бескид».
19 Жовтня, 2018 р., 11:27
У четвер, 18 жовтня,  відбулося засідання комісії з обстеження та забезпечення легалізації роботи лісопильних об’єктів району, в якій взяли участь 16  суб’єктів господарювання Сколівщини, що займаються лісопильним та лісостругальним виробництвом.  Під час засідання  розглянуто та обговорено  питання щодо порядку використання  лісових ресурсів та обліку деревини на лісопильних об’єктів,  заходи з детінізації  заробітної плати  та легалізації найманої робочої сили. Голова райдержадміністрації  Богдан Янко закликав всіх присутніх суб’єктів господарювання здійснювати господарську діяльність виключно в правовому колі. Перший заступник голови райдержадміністрації Роман Чудійович  наголосив  на легалізації робочих місць та заробітної плати, а також вирішення проблемних питань, що виникають в процесі роботи всіх суб’єктів господарювання.
19 Жовтня, 2018 р., 11:22
В черговий раз наголошуємо, що 5 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” (№649-р 05.09.18), яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Розпорядженням передбачено посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора