Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

12 Листопада, 2018 р., 16:40
Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних заходів що­до захворюваності на цю недугу. Акція триватиме впродовж двох тижнів з 12 по 23 листопада. Кожен може звернутися у поліклініку та виміряти рівень цукру в крові. Якщо ж рівень цукру перевищуватиме норму, то таких хворих буде скеровано на дообстеження. Впродовж минулорічної акції у Львівській області було обстежено загалом 45 978 осіб, з них  - 4 207 дітей і 317 вагітних. Після проведення досліджень, на диспансерний облік з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взято 611 осіб, серед яких дітей та вагітних не було.
12 Листопада, 2018 р., 16:38
Голова Сколівської райдержаміністрації Богдан Янко,  голова Сколівської районної ради Микола Романишин та голова Славської селищної ради  Володимир Бега,   у складі  делегації Львівщини, взяли участь  у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка в Міжнародному виставковому центрі у Києві.
12 Листопада, 2018 р., 15:24
9 листопада  представники районних соціальних служб провели профілактичні заходи у Задільському ЗЗСО І-ІІ рівнів – філії Завадківського ОНЗЗСО  І-ІІІ р. для учнів 5-11 класів: «Підлітковий алкоголізм – дорога в нікуди. Ні – наркоманії, тютюнопалінні!» (охоплено 14 учнів);  «Профілактика булінгу в шкільному середовищі» (охоплено 14 учнів)  та для  учнів 8, 11 класів захід на тему: «Життя на продаж. Не стань жертвою торгівлі людьми» (охоплено 7 учнів);
12 Листопада, 2018 р., 12:29
09  листопада голова райдержадміністрації Богдан Янко  відвідав  Славську селищну раду,  а також Волосянківський старостинський округ, де відбулись зустрічі з громадськістю  щодо перспектив розвитку  населених пунктів  об’єднаної територіальної громади. Зокрема, Богдан Янко  наголосив про активізацію проведення призовної кампанії до лав Збройних сил України, посилення національно-патріотичного виховання учнівської молоді, проведення заходів щодо легалізації робочих місць та заробітної плати, забезпечення  співпраці  між інститутами громадянського суспільства та місцевими органами влади,  розгляд звернень громадян тощо. Відтак очільник   району ознайомився з роботою закладів соціальної сфери смт. Славське та с.Волосянка.
12 Листопада, 2018 р., 10:17
09 листопада, в День української писемності та мови, відбулося урочисте відкриття XІX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на батьківщині засновника конкурсу, відомого українського мецената в смт.  Верхнє Синьовидне. Петро Яцик твердив: «Наша прекрасна мова – солов’їне слово – витворена славними пращурами, виплекана національними світочами думки та духу, увібрана нами з материнським молоком, не може і не повинна бути ущемленою і зацькованою, спаплюженою і розчавленою нині – в самостійній Українській державі… Існуючи та працюючи заради цього все своє життя, я свято вірив: замість того, щоб цілий вік нарікати на темряву, краще засвітити бодай одну свічку – й на світі менше стане темряви…»
09 Листопада, 2018 р., 12:35
Дата: 16-17 листопада 2018 року. Розташування: м. Львів, Україна, BankHotel Lviv, вул Листопадового Чину, 8 . “Дні зеленої економіки 2018 є платформою для розвитку та взаємодії бізнесу, зміцнення спроможності учасників ринків, ознайомлення з успішними бізнес-кейсами і бізнес-моделями та налагодження нових контактів. Міжнародні експерти, провідні гравці ринку, спільно з учасниками конференції, розглянуть та проаналізують перспективи українського ринку біоенергетики та еволюцію бізнес-моделей, а також вперше подискутують щодо ринків твердих побутових відходів (ТПВ) та відходів електричного та електронного обладнання (ВЕЕО).
09 Листопада, 2018 р., 10:34
Президент Петро Порошенко розповів про результати зустрічей під час робочого візиту до Фінляндії. «Дуже цікава зустріч була з Предстоятелем Фінської православної церкви митрополитом Левом, який висловив повну підтримку процесу створення автокефальної церкви. І ви бачите, що процес підтримки рішення Вселенського Патріарха про надання Україні Томосу про автокефалію, про надання грамоти про створення нарешті незалежної української церкви  від Москви має зараз ширитись і має все більше і більше схвалення в різних куточках світу», - розповів Глава держави.
08 Листопада, 2018 р., 15:59
ГУ Держпраці у Львівській області нагадує, що нелегальна  праця взаємопов’язана з таким жахливим явищем як торгівля людьми та трудова експлуатація. Оскільки нелегальні працівники – це  потенційні жертви  трудової експлуатації та торгівлі людьми.  До загроз нелегального працевлаштування за кордоном також належать: обмеження свободи пересування; відсутність вибору та можливості припинити роботу; вилучення паспорту та інших документів; погроза силою або її застосування; боргова кабала; невиплата обіцяної винагороди повністю або частково; залякування депортацією; погрози повідомити правоохоронним органам про нелегальний статус; погані соціально-побутові умови; відсутність вихідних.
08 Листопада, 2018 р., 12:25
 З нагоди ДНЯ  УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ 09  листопада  о 12.00 год. відкриття  ХІХ  Міжнародного конкурсу  з української мови  імені Петра Яцика в смт.Верхнє Синьовидне, о 14.00 год. - святковий концерт  «Дай нам мудрості й сили, мово рідна» в РНД «Бескид» м.Сколе.
08 Листопада, 2018 р., 11:37
07 листопада голова райдержадміністрації  Богдан Янко провів  виїзну зустріч у с.Тишівниця. В ході зустрічі очільник району акцентував увагу на питаннях  щодо легалізації заробітної плати - вихід бізнесу з «тіні»; створення нових робочих місць; відкриття власної справи; створення інвестиційних проектів  та залучення інвесторів;  виробництва лісопродукції; вирощування  та реалізація сільськогосподарської продукції;  стан електропостачання;  ремонт доріг;  пасажирські перевезення; проведення зустрічей з керівниками підприємств, установ, організацій району з вирішення актуальних та поточних питань соціально-економічного та культурного розвитку району.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора